Αθλητικά

ΣΕΓΑΣ: Τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα για τους αγώνες κλειστού στίβου και ανωμάλου δρόμου

Ο ΣΕΓΑΣ προχώρησε στον καταρτισμό των Υγειονομικών Πρωτοκόλλων, που αφορούν στη διεξαγωγή αγώνων κλειστού στίβου, αλλά και των αγώνων σε ανώμαλο έδαφος.
Τα δύο πρωτόκολλα, τα οποία πήραν την έγκριση της ΓΓΑ, συμβάλλουν στην ασφαλέστερη δυνατή παρουσία τόσο των αθλητριών και των αθλητών, όσο και όλων των εμπλεκομένων με τη διοργάνωση (προπονητών ,κριτών, εργαζομένων, ιατρικού και εργατικού προσωπικού κ.α.).
Στόχος της Ομοσπονδίας είναι να υλοποιήσει το αγωνιστικό πρόγραμμα της χειμερινής περιόδου, δίχως να επιβαρύνει την εξέλιξη της πανδημίας και της δημόσιας υγείας.
Τα υγειονομικά πρωτόκολλα θα διαμορφώνονται ανάλογα με τις υγειονομικές εξελίξεις, τη διεθνή πρακτική της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου (World Athletics), τις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων – συνεργατών του ΣΕΓΑΣ, τα συνεχώς εξελισσόμενα επιστημονικά δεδομένα και τις υποδείξεις της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της Γ.Γ.Α. και του ΕΟΔΥ.
Να σημειώσουμε ότι η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου ήδη έχει προκηρύξει αγώνες κλειστού στίβου και ανωμάλου δρόμου.
Συγκεκριμένα ο αγώνας κλειστού στίβου θα διεξαχθεί το Σάββατο 29 Ιανουαρίου στις εγκαταστάσεις του ΔΑΚ Καλλιπάτειρα, ενώ ο αγώνας ανωμάλου δρόμου θα διεξαχθεί την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου στο πάρκο της οδού Βύρωνος.
Τέλος, να αναφέρουμε ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορεί να αναζητήσουν τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου