Η έγκυρη αγγλική εφημερία Financial Times παρουσιάζει ένα γράφημα με τον 7ήμερο κυλιόμενο δείκτη ημερήσιων κρουσμάτων κορονοϊού, που αποτυπώνει πέραν πάσης αμφιβολίας ότι η εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα δείχνει σημάδια βελτίωσης, παρά τις επιμέρους εξάρσεις και την ανησυχία των ειδικών, για την Αθήνα για παράδειγμα.

Αυτό που προκύπτει επίσης είναι ότι η Ελλάδα τα πάει καλύτερα το τελευταίο διάστημα που επιβλήθηκε και το αυστηρό lockdown σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρώπης και ειδικά με τις μεγάλες όπως η Γαλλία, η Ισπανία και η Μεγάλη Βρετανία.

Financial Times: Και όμως, η Ελλάδα τα πάει καλύτερα με τον κορονοϊό από τη Γερμανία και τη Γαλλία

Τα κρούσματα όπως φαίνεται στον γράφημα, μετά από μια δραματική αύξηση τον μήνα Νοέμβριο έχουν μειούμενη τάση, σε αντίθεση με ότι συμβαίνει στη Μεγάλη Βρετανία, τη Πορτογαλία, τη Γαλλία, την Ισπανία και τη Γερμανία. Ειδικά η Μεγάλη Βρετανία και η Πορτογαλία φαίνεται ότι από τον Δεκέμβριο και μετά παρουσιάζουν έξαρση, ενώ αυξητική τάση παρουσιάζουν τα κρούσματα και στις άλλες χώρες της Ευρώπης που παρουσιάζει το γράφημα των FT.

Αυτό εξηγεί και την πρόσφατη δημοσίευση του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ Ακη Σκέρσου που και αυτός παρουσίασε τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα και έγραψε:

“Τα υγειονομικά δεδομένα της επικράτειας (πέρα από μεμονωμένες περιοχές) είναι πολύ καλύτερα από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες (σύμφωνα και με τον ECDC) και δικαιολογούν μια πολύ λελογισμένη άρση περιορισμών αντίστοιχη με αυτή του Δεκεμβρίου (που εμφάνιζε χειρότερα δεδομένα από σήμερα).”

grafima skertso

 

 

 

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ