ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Εκρηκτική» αύξηση του αριθμού των Κινέζων τουριστών

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Κινέζοι τουρίστες

Νέο ρεκόρ προ­βλέ­πε­ται πως θα σημειώ­σει ο αριθμός των Κινέζων του­ρι­στών εφέτος, ο οποίος ανα­μέ­νε­ται να ξεπε­ρά­σει τα 130 εκα­τομ­μύ­ρια, μετά και την ιστο­ρική αύξηση του 2015. Στους «κερ­δι­σμέ­νους» ανήκουν οι χώρες εκείνες οι οποίες έχουν «χαλα­ρώ­σει» τις απαι­τή­σεις των θεω­ρή­σεων visa. Σε προ­ο­ρι­σμούς που επί του παρό­ντος δεν είναι στο βελη­νε­κές τους προ­σα­να­το­λί­ζο­νται οι Κινέζοι. Στο πλαίσιο αυτό, για φέτος, είναι πιθανό να υπάρξει μια αύξηση στις διε­θνείς πτήσεις από την Κίνα.Σύμφωνα με τον διευ­θυ­ντή του Διε­θνούς Ινστι­τού­του Του­ρι­στι­κής Ανά­πτυ­ξης στην Κίνα, Jiang Yiyi, εφέτος υπάρχει πιθα­νό­τητα οι περισ­σό­τε­ρες χώρες να «χαλα­ρώ­σουν» τις απαι­τή­σεις των θεω­ρή­σεων visa για ταξι­διώ­τες από χώρες της Ασίας και να βελ­τιώ­σουν το επίπεδο χρήσης της κινε­ζι­κής γλώσσας. Αυτό συμ­βαί­νει καθότι στις χώρες που πέρυσι έπραξαν τα παρα­πάνω ο αριθμός των Κινέζων του­ρι­στών αυξή­θηκε αλμα­τω­δώς. Παρά­δειγμα απο­τε­λεί η Κορέα, όπου ο αριθμός Κινέζων του­ρι­στών αυξή­θηκε κατά 10%.

Επι­πλέον, η Νότια Κορέα πιθανόν να παρα­μεί­νει κορυ­φαίος προ­ο­ρι­σμός για τους Κινέ­ζους ταξι­διώ­τες, καθώς η χώρα έχει επε­κτεί­νει την περίοδο ισχύος της κινε­ζι­κής του­ρι­στι­κής visa για 90 ημέρες από 30, χαλά­ρωσε το όριο ηλικίας και ανα­μέ­νε­ται ότι η διακοπή κατα­βο­λής του τέλους θεώ­ρη­σης για Κινέ­ζους ταξι­διώ­τες θα παρα­τα­θεί μέχρι το τέλος του τρέ­χο­ντος έτους. Έχει ακόμη απο­φα­σί­σει να υιο­θε­τή­σει μια ειδική βίζα φέτος, προ­κει­μέ­νου να ενσω­μα­τω­θούν τα ταξίδια με την ψυχα­γω­γία, τις πολι­τι­στι­κές εμπει­ρίες όπου το εισό­δημα, η ηλικία και η εκπαί­δευση θα έχουν πιο ευέ­λι­κτα όρια για τους Κινέ­ζους. Σε ορι­σμένα κατα­στή­ματα, οι κάτοχοι αυτής της visa, θα μπορούν επίσης να απο­λαύ­σουν εκπτώ­σεις φόρου όταν αγο­ρά­ζουν προ­ϊ­ό­ντα αξίας άνω του ¥ 1 εκα­τομ­μυ­ρίου.

Ακόμη, περι­ζή­τη­τους προ­ο­ρι­σμούς για τους Κινέ­ζους του­ρί­στες φέτος απο­τε­λούν η Ιαπωνία και η Νοτιο­α­να­το­λική Ασία, λόγω και της κοντι­νής από­στα­σης. Μάλιστα, η Ιαπωνία, σχε­διά­ζει να εφαρ­μό­σει εκπτώ­σεις επί του φόρου κατα­νά­λω­σης για τους εισερ­χό­με­νους του­ρί­στες. Κατά τη διάρ­κεια της τελευ­ταίας εβδο­μά­δας, στην Εθνική Ημέρα δια­κο­πών (National Day holiday), 400.000 ταξι­διώ­τες έχουν δαπα­νή­σει περίπου ¥ 100 δισε­κα­τομ­μύ­ρια.

Από την άλλη, η πρω­το­βου­λία Belt and Road, ανα­μέ­νε­ται να προ­σφέ­ρει οφέλη για την περιοχή της Νοτιο­α­να­το­λι­κής Ασίας, ενώ οι Ηνω­μέ­νες Πολι­τείες θα εντα­χθούν το 2016, καθώς η χρονιά αυτή ανα­κη­ρύ­χθηκε ως US-China Tourism Year, με αμοι­βαία επέ­κταση της ισχύος των θεω­ρή­σεων visa.

Επι­προ­σθέ­τως, η επέ­κταση της απαλ­λα­γής από την υπο­χρέ­ωση θεώ­ρη­σης από τη Ρωσία σε του­ρί­στες που κάνουν κρα­τή­σεις μέσω δια­πι­στευ­μέ­νων φορέων είναι πιθανό να λει­τουρ­γή­σει προς όφελος της Κίνας το τρέχον έτος. Μια σαφής ταξι­διω­τική έκθεση δείχνει ότι ο αριθμός των Κινέζων που επι­σκέ­πτο­νται τη χώρα αυξή­θηκε 200% το 2015.

Ένας παρά­γο­ντας που θα συμ­βά­λει στην «εκρη­κτική» αύξηση του αριθμού των ταξι­διω­τών από την Κίνα είναι η αύξηση των διεθνών πτήσεων, καθώς το 2016, η Κίνα ανα­μέ­νε­ται να προ­σθέ­σει του­λά­χι­στον 200 διε­θνείς αερο­πο­ρι­κές συν­δέ­σεις, ενώ το περα­σμένο έτος, η χώρα, είχε υπο­γρά­ψει συμ­φω­νίες αερο­πο­ρι­κών μετα­φο­ρών με 118 χώρες.

money-tourism.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.