Ειδήσεις

ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ: Ναι στην μεταρρύθμιση στον ΕΟΠΥΥ

Η μετατροπή του ΕΟΠΥΥ σε αποκλειστικά αγοραστή υπηρεσιών υγείας είναι ορθή. Η σωστή εφαρμογή του γενικού πλαισίου που περιγράφεται στο πρόσφατο νομοσχέδιο θα μπορέσει να εξασφαλίσει την καθολική πρόσβαση των πολιτών σε αναβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας.
Ο ΕΟΠΥΥ πρέπει να δώσει την δυνατότητα σε όλους όσους το επιθυμούν να κάνουν συμβάσεις μαζί του. Στους ιατρούς του πρώην ΙΚΑ, που δεν θα επιλέξουν την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση, πρέπει να τους δοθεί η δυνατότητα να συμβληθούν ΑΜΕΣΑ με τους ίδιους όρους που ισχύουν για το σύνολο των συμβεβλημένων.
Η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ πιστεύει ότι ΕΟΠΥΥ πρέπει να είναι ανοικτός σε όλους, ασθενείς και ιατρούς. Τα κέντρα υγείας είναι ανάγκη να λειτουργούν σε 24ωρη βάση και να αποτελέσουν τον ηθμό πρόσβασης, μαζί με τους συμβεβλημένους, προς τα νοσοκομεία. Η αμοιβή των ιατρών θα πρέπει να παραμείνει κατά πράξη και περίπτωση. ΟΧΙ στην ισοπεδωτική αμοιβή με αντιμισθία. Κατάργηση του πλαφόν των 200 επισκέψεων. Συμμετοχή στην κλινική επίσκεψη, όπως εφαρμόζεται ήδη στα κέντρα υγείας και στα δημόσια νοσοκομεία. Κεντρικός πυλώνας πρέπει να είναι ιδιωτικό ιατρείο σε συνεργασία με τις δομές του ΠΕΔΥ. Τέλος στο επίπεδο της χρηματοδότησης είναι απόλυτη ανάγκη να δωθεί το 15% του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ στην ΠΦΥ
Περιμένουμε ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις για αξιόπιστες και ποιοτικές υπηρεσίες υγείας.
Ελπίζουμε σε ένα πραγματικό διάλογο με ειλικρινείς και ξεκάθαρες προθέσεις
Ζητούμε από τον Υπουργό Υγείας την ΑΜΕΣΗ συγκρότηση ομάδας Εργασίας – Επιτροπής για την εξέταση θεσμικών θεμάτων μεταξύ Υπουργείου Υγείας, ΕΟΠΥΥ και Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ καθώς επίσης και την έναρξη διαπραγμάτευσης για τις νέες συμβάσεις των ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ
Για το ΔΣ της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ
Ο Πρόεδρος
Γ. Ελευθερίου
Ο Γεν. Γραμμ.
Χρ. Παπασιδέρης

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου