ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ιωάννης Βασιλάκης, πρόεδρος 1ου ΤΟΠΦΥ Ρόδου: Η αλήθεια για την υγεία στην Σύμη

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Σύμη-ιατρείο-Κέντρο-Υγείας-scaled-1

Κύριε διευ­θυ­ντά, εις απά­ντη­ση του αντι­δη­μάρ­χου Σύμης κυ­ρί­ου Νι­κή­τα Γρύλ­λη σχε­τι­κά με την επι­στο­λή του :

“Αφή­σα­τε την Σύμη στο έλεος του Θεού, πα­ραι­τού­μαι από την θέση  του αντι­προ­έ­δρου του Κέ­ντρου Υγεί­ας Ρόδου “……  και με την ιδιό­τη­τα μου ως Πρό­ε­δρος  του 1ου ΤΟΠΦΥ Ρόδου,

εκ­προ­σω­πό­ντας έτσι την διοί­κη­ση  της 2ης ΥΠΕ, δια­ψεύ­δω την όποια δήθεν πα­ραί­τη­ση λόγω ευ­θι­ξί­ας και τις κα­τη­γο­ρί­ες  του κυ­ρί­ου Γρύλ­λη σχε­τι­κά με το Κέ­ντρο Υγεί­ας Σύμης.

Η θη­τεία του κυ­ρί­ου Γρύλ­λη  ως αντι­προ­έ­δρου του Κέ­ντρου Υγεί­ας Σύμης έληξε την 10/10/2024 και απλά δεν ανα­νε­ώ­θη­κε. Κακώς δε ανα­φέ­ρει στο κεί­με­νο του  τον τίτλο του αντι­προ­έ­δρου του Κέ­ντρου Υγεί­ας Ρόδου.  Δεν υπήρ­ξε ποτέ.  Ήταν ο δικός μου αντι­προ­έ­δρος μόνο για την Σύμη.  Ανα­φέ­ρει επί­σης  ότι απέ­στει­λε επι­στο­λή πα­ραί­τη­σης και μά­λι­στα λόγω ευ­θι­ξί­ας στον διοι­κη­τή της 2ης ΥΠΕ κύριο Ροιλό  και σε μένα.

Ούτε ο Διοι­κη­τής, ούτε εγώ λά­βα­με καμία πα­ραί­τη­ση του, τόσο στα υπη­ρε­σια­κά μας Mails, μα ούτε και στου προ­σω­πι­κούς μας λο­γα­ρια­σμούς.

Το γε­γο­νός δε οτι διέ­γρα­ψε το σχό­λιο μου στην ανάρ­τη­ση του σχε­τι­κά με την”Συμη στο έλεος του Θεού”, στο προ­φίλ του στο Facebook και με μπλό­κα­ρε… δεν προ­σέ­βα­λε την δικιά μου αξιο­πρέ­πεια, αλλά την δικιά του.  Γιατί άραγε το έκανε; Η απλή λο­γι­κή λέει ότι σκιά­χτη­κε την αλή­θεια.

Κύριε Διευ­θυ­ντά,

όσο και αν κά­ποιοι κα­τα­πί­νουν  με απλη­στία το ψέμα που τους βο­λεύ­ει  και γου­λιά-γου­λιά την αλή­θεια που τους τρο­μά­ζει, πρέ­πει επι­τέ­λους να  κα­τα­λά­βουν ότι στον χώρο της Υγεί­ας δεν υπάρ­χει ούτε ένα τε­τρα­γω­νι­κό χι­λιο­στό δια­θέ­σι­μο για αντι­πο­λί­τευ­ση,  μι­κρο­πο­λι­τι­κές συ­μπε­ρι­φο­ρές, προ­σω­πι­κές προ­βο­λές,  νταη­λί­κια και ύβρεις.

Γνω­ρί­ζε­τε πολύ καλά ότι υπη­ρέ­τη­σα στον τόπο μας την Υγεία και όχι μόνο, με προ­σφο­ρά και αυ­τα­πάρ­νη­ση.

Με γνώση λοι­πόν είμαι σε θέση να πω,  “ΠΡΟ­ΣΟ­ΧΉ” στα βή­μα­τα μας στον ιερό  τούτο  χώρο της Υγεί­ας.  Το βά­δι­σμα μας πρέ­πει να είναι ανά­λα­φρο και κάθε ίχνος που αφή­νου­με να είναι πλυμ­μι­ρι­σμέ­νο με αν­θρω­πιά και σε­βα­σμό.

Κύριε Διευ­θυ­ντά,

για ποια εγκα­τά­λει­ψη, επι­κα­λού­με­νος τον Θεό μιλά  ο κύ­ριος αντι­δή­μαρ­χος; Γιατί ξαφ­νι­κά ανα­κά­λυ­ψε το χάος  και μη­δέ­νι­σε τα πάντα; Άραγε έγι­ναν τόσο λίγα στο Κέ­ντρο Υγεί­ας Σύμης τα τε­λευ­ταία 4 χρό­νια; Γιατί άπα­ξί­ω­σε το προ­σω­πι­κό του Κέ­ντρου και τους αν­θρώ­πους της πο­λι­τι­κής προ­στα­σί­ας μο­νο­μιάς; Βε­βαί­ως και γνω­ρί­ζει ο ίδιος πως τα τε­λευ­ταία 4 χρό­νια έχουν γίνει τόσα πολλά όσο ποτέ άλ­λο­τε από κα­τα­βο­λής του. Βε­βαί­ως και γνω­ρί­ζει ότι ου­δέ­πο­τε  η Σύμη δεν ένιω­σε την εγκα­τά­λει­ψη  από την Δοί­κη­ση της Υγεί­ας. Ο Υπουρ­γός Υγεί­ας κύ­ριος Γε­ωρ­γιά­δης

και ο Διοι­κη­τής της 2ης ΥΠΕ κύ­ριος Ροι­λός ήταν πάντα κοντά μας άμεσα και απο­τε­λε­σμα­τι­κά σε κάθε μικρό και με­γά­λο πρό­βλη­μα του Κέ­ντρου και το γνω­ρί­ζει αυτό πολύ καλά .

Γιατί λοι­πόν μέσα σε λίγα λεπτά, σαν δεν ανα­νε­ώ­θη­κε η θη­τεία του μη­δέ­νι­σε τα πάντα ;

Αρ­νεί­ται ότι ου­δέ­πο­τε η Σύμη δεν έμει­νε ποτέ με του­λά­χι­στον 3 για­τρούς; Αρ­νεί­ται ότι οι άν­θρω­ποι μας, αυτοί οι υγειο­νο­μι­κοί , οι ερ­γά­τες με άσπρες μπλού­ζες, προ­σφέ­ρουν ιερό έργο με αυ­τα­πάρ­νη­ση;

Αρ­νεί­ται πως οι υπέ­ρο­χοι αυτοί οι άν­θρω­ποι της πο­λι­τι­κής προ­στα­σί­ας πάντα σε κάθε έκτα­κτο πε­ρι­στα­τι­κό είναι πα­ρό­ντες να συν­δρά­μουν στο έργο του Κέ­ντρου και να οδη­γή­σουν με ασφά­λεια  και το ασθε­νο­φό­ρο;

Αρ­νεί­ται πως το Κέ­ντρο Υγεί­ας δεν κλεί­νει ποτέ όπως ισχυ­ρί­στη­κε ο Δή­μαρ­χος το αντί­θε­το;

Αρ­νεί­ται πως πάντα εφη­με­ρεύ­ει για­τρός 24 ώρες το 24ωρο κα­θη­με­ρι­νά,  αρ­γί­ες και σαβ­βα­το­κύ­ρια­κα;

Αρ­νεί­ται πως ου­δέ­πο­τε υπήρ­ξε πα­ρά­πο­νο για οτι­δή­πο­τε; Μήπως αρ­νεί­ται πως εδώ και καιρό υπη­ρε­τούν 4 για­τροί στο Κέ­ντρο Υγεί­ας εκ των οποί­ων μία ορ­θο­πε­δι­κός ;

Κύριε Διευ­θυ­ντά,

μας κα­τη­γο­ρεί ότι δεν υπάρ­χει οδη­γός στο ασθε­νο­φό­ρο και ότι βρί­σκε­ται σε ακι­νη­σία. Κρίμα.

Κα­τη­γο­ρεί πρώτα τον εαυτό του με τα λόγια αυτά σαν αντι­πρό­ε­δρος του Κέ­ντρου, που μέχρι χθες υπη­ρε­τού­σε. Κα­τη­γο­ρεί ξαφ­νι­κά, ευ­τε­λί­ζει  και απα­ξιώ­νει τον οδηγό της πο­λι­τι­κής προ­στα­σί­ας και τα υπό­λοι­πα μέλη της.  Υπάρ­χουν στα­τι­στι­κά του Κέ­ντρου Υγεί­ας μη­νιαία. Αυτά και μόνο σε αριθ­μούς  είναι η βρο­ντε­ρή φωνή της αλή­θειας.

Επι­σκέ­ψεις, θε­ρα­πεί­ες, συ­ντα­γές, ερ­γα­στη­ρια­κές εξε­τά­σεις, δια­κο­μι­δές, μι­κρο­ε­πεμ­βά­σεις…

Σύ­ντο­μα όμως θα γίνει και η πρό­σλη­ψη οδη­γού που θα συν­δρά­μει δυ­να­μι­κά στην ομάδα της πο­λι­τι­κής προ­στα­σί­ας.

Κύριε Διευ­θυ­ντά, ομι­λεί για σπί­τια στους για­τρούς και επι­δό­μα­τα που τους χο­ρη­γεί ο Δήμος.  Άραγε τα λεφτά που τα βρί­σκει ο Δήμος; Φυ­σι­κά είναι από τις απο­φά­σεις της κυ­βέρ­νη­σης και του Υπουρ­γεί­ου Υγεί­ας.

Ακο­λού­θη­σε όμως ακρι­βώς τα βή­μα­τα  του Δη­μάρ­χου του,   πιστά περ­πα­τώ­ντας στα ίχνη της άρ­νη­σης της αλή­θειας και του μη­δε­νι­σμού.  Γρά­φει πως ο Δήμος ξό­δε­ψε χι­λιά­ρι­κα για το Κέ­ντρο Υγεί­ας.    Δεν βγά­ζει όμως κα­νέ­νας Δήμος λεφτά από την τσέπη του, ούτε από τη τσέπη του Δη­μάρ­χου και των σντι­δη­μάρ­χων είναι όσα χρή­μα­τα χο­ρη­γού­νται σε εργα του τόπου τους,

χρέος τους είναι. “Χρειά­ζο­νται μπο­φό­ρια στην ψυχή.  Μπο­φό­ρια αν­θρω­πιάς όμως, σε­βα­σμού και σύ­ναι­σης”.

Μπο­φό­ρια κάθε τι άλλου εί­δους δεν προ­σφέ­ρουν τί­πο­τα όπως του Δη­μάρ­χου πριν λίγες μέρες  και τα δικά σας τα τω­ρι­νά.

Κρίμα κύριε Γρύλ­λη, κρίμα.

Κύριε διευ­θυ­ντά, μου έγρα­ψε ο κύ­ριος Γρύλ­λης πως θα στα­μα­τή­σει ο Δήμος να πλη­ρώ­νει  το ρεύμα,  το νερό,  το πε­τρέ­λαιο… Μα φυ­σι­κά,  άμεσα κύριε αντι­δή­μαρ­χε θα γίνει αυτό όπως σας έγρα­ψα και αν μου το λέ­γα­τε πρίν ένα χρόνο που ανέ­λα­βα την προ­ε­δρία θα είχε υλο­ποι­η­θεί.

Ήδη ομως ο Διοι­κη­τής κύ­ριος Ροι­λός έδωσε εντο­λή στη Διεύ­θυν­ση των τε­χνι­κών υπη­ρε­σιών της 2ης ΥΠΕ  και προ­χω­ρά στην απο­δέ­σμευ­ση σας, μην ανη­συ­χεί­τε.

Κύριε αντι­δή­μαρ­χε,

δυ­στυ­χώς η το­πο­θέ­τη­ση σας στα ΜΜΕ  και στους προ­σω­πι­κούς σας δια­δυ­χτια­κούς λο­γα­ρια­σμούς με τον τίτλο “Η Σύμη στο έλεος του Θεού “,  καθώς και η δια­γρα­φή του σχο­λί­ου μου στην ανάρ­τη­ση σας στο  Facebook όπως και το block του προ­φίλ μου,  μάλ­λον αδό­κι­μος και ατυ­χής  θα χα­ρα­κτη­ρι­στεί. Αδια­φι­λο­νί­κη­τα δεν σας τιμά η ανάρ­τη­ση στους προ­σω­πι­κούς σας λο­γα­ρια­σμούς και στα ΜΜΕ. Δεν τιμά το Κέ­ντρο Υγεί­ας Σύμης, το υγειο­νο­μι­κό προ­σω­πι­κό, τους αν­θρώ­πους της πο­λι­τι­κής προ­στα­σί­ας του Δήμου, μα πε­ρισ­σό­τε­ρο δεν τιμά εσάς που υπη­ρε­τή­σα­τε μέχρι χθες το Κέ­ντρο Υγεί­ας Σύμης σαν αντι­προ­έ­δρος.

Εγώ σας εύ­χο­μαι να είστε καλά  και σας δια­βε­βαιώ πως η ηγε­σία του Υπουρ­γεί­ου Υγεί­ας και της 2ης ΥΠΕ  δεν στα­μά­τη­σε και δεν θα στα­μα­τή­σει ποτέ να είναι κοντά στα νησιά μας

και στις δομές υγεί­ας.

Θα είναι κοντά μας αν­θρώ­πι­να, δυ­να­μι­κά,δη­μιουρ­γι­κά  και απο­τε­λε­σμα­τι­κά, υπε­ρά­νω από κάθε ύβρι και ανα­λή­θεια.

Εγώ δε ως πρό­ε­δρος του 1ου ΤΟΠΦΥ Ρόδου,  πι­στός στον όρκο του Ιπ­πο­κρά­τη, στους θε­σμούς, στην ιε­ραρ­χία   στην αξιο­πρέ­πεια και στον σε­βα­σμό  των συ­μπα­τριω­τών μου Δω­δε­κα­νη­σί­ων,

θα συ­νε­χί­σω το ιερό έργο της προ­σφο­ράς στην υγεία με αυ­τα­πάρ­νη­ση.

Ιω­άν­νης Βα­σι­λά­κης

Μαιευ­τή­ρας-Γυ­ναι­κο­λό­γος

Πρό­ε­δρος 1ου ΤΟΠΦΥ Ρόδου

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.