Τοπικές Ειδήσεις

Φ. Γεννηματά από τη Pόδο: «Ζητώ την εμπιστοσύνη σας, ζητώ νέα εντολή για την ανοδική πορεία και τη νίκη»

Ενώπιον παλιών και νέων στελεχών του ΠΑΣΟΚ της τοπικής αυτοδιοίκησης, μελών των κομματικών οργάνων, και φίλων του ΚΙΝΑΛ η πρόεδρος του Κινήματος και εκ νέου υποψήφια κ. Φώφη Γεννηματά υπερτόνισε την ανάγκη για ενότητα την επόμενη ημέρα των εσωκομματικών εκλογών, κατά την ομιλία της το πρωί της Κυριακής στο πάρκο «Ροδίνι».


Την κ. Φώφη Γεννηματά προλόγισε ο πρώην δήμαρχος Ροδίων κ. Γιώργος Γιαννόπουλος ο οποίος έκανε μάλιστα αναφορά, στον αείμνηστο πατέρα της Γεώργιο Γεννηματά. «Είναι ιδιαίτερη χαρά, που εδώ στην αυλή του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης με την επωνυμία “Γιώργος Γεννηματάς” υποδεχόμαστε την πρόεδρό μας, την εγγυήτρια της ενότητάς μας, την εγγυήτρια της αυτονομίας μας, την εγγυήτρια της προοπτικής αυτής της παράταξης», είπε χαρακτηριστικά.
«Ζητώ την εμπιστοσύνη σας, ζητώ νέα εντολή για την ανοδική πορεία και την νίκη. Προϋπόθεση για να πετύχουμε τον δικό μας στόχο, να κάνουμε την παράταξή μας και πάλι ισχυρή, είναι να προχωρήσουμε πολιτικά ενωμένοι και με ξεκάθαρη προοδευτική, σοσιαλδημοκρατική ταυτότητα. Το 2015, όταν ανέλαβα αυτή την παράταξη ήμασταν σε παρακμή, διαλυμένοι, διχασμένοι, διαιρεμένοι με ποσοστά που μας έφερναν έξω από τη Βουλή, ντροπιαστικά για το ΠΑΣΟΚ που άλλαξε την Ελλάδα, που άφησε το στίγμα του με όλες τις μεγάλες τομές και μεταρρυθμίσεις. Αποδείξαμε στην πράξη ότι όταν λέμε αυτόνομη πορεία το εννοούμε, δεν γίναμε συμπλήρωμα κανενός για να ανταλλάξουμε καρέκλες και να ράψουμε κοστούμια υπουργών κι αυτό σημαίνει ότι δεν πρόκειται να το κάνουμε και στο μέλλον. Ξεκαθαρίσαμε το στίγμα μας γιατί είχε θολώσει. Μας χρέωναν οι πολίτες συντηρητικές πολιτικές, μας χρέωσαν τα μνημόνια, μας χρέωσαν ότι ήμασταν οι πρόθυμοι συνεταίροι της δεξιάς γιατί δεν καταφέραμε να πείσουμε ότι εμείς βάλαμε πάνω απ΄όλα το εθνικό συμφέρον και όχι το συμφέρον της παράταξης. Καταφέραμε ο κόσμος σήμερα να νοσταλγεί το ΠΑΣΟΚ και όχι πια να το βρίζει, απενεχοποιήσαμε τα στελέχη μας που δεν μπορούσαν να κυκλοφορήσουν έξω το 2015 και το κόμμα μας έχει ανοδική πορεία. Το διακύβευμα αυτών των εκλογών είναι βαθύτατα πολιτικό. Το θέμα δεν είναι αν αρέσει περισσότερο η Φώφη, ο Ανδρέας, ο Νίκος ή ο Χάρης. Το ερώτημα είναι πώς και με ποιον η παράταξη μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει ενιαία γιατί ο μεγάλος κίνδυνος μετά από αυτές τις εσωκομματικές εκλογές είναι η διάσπαση, είναι να πάψουμε να υπάρχουμε. Ο πόλεμος εναντίον της παράταξής μας είναι τεράστιος γιατί βλέπουν τη δυναμική μας, βλέπουν την προοπτική μας. Γι αυτό μας πολεμούν, γι αυτό μας χτυπούν αλλά δεν θα τους το επιτρέψουμε, δεν θα τους το επιτρέψω. Θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να πάει μπροστά αυτή η παράταξη και να δυναμώσει ξανά», είπε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, μεταξύ άλλων, κατά την ομιλία της.


«Το ΚΙΝ.ΑΛ.δεν δημιουργήθηκε από την Φώφη…»
Η κ. Φώφη Γεννηματά μάλιστα, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο ΠΑΣΟΚ, λέγοντας τα εξής: «Το ΠΑΣΟΚ σήμερα υπάρχει, επειδή υπάρχει το Κίνημα Αλλαγής και το Κίνημα Αλλαγής υπάρχει επειδή έχει το ΠΑΣΟΚ κινητήριο μοχλό. Το ΚΙΝ.ΑΛ. δεν δημιουργήθηκε από τη Φώφη, όπως λένε κάποιοι, αλλά από 220.000 ανθρώπους που ήρθαν και ψήφισαν το 2017. Αν δεν είχε γίνει, το ΠΑΣΟΚ σήμερα θα είχε βουλιάξει υπό το βάρος των χρεών του αλλά και των πολιτικών συκοφαντιών από το ΣΥΡΙΖΑ και από την ΝΔ. Δεν μου αρέσει η συζήτηση για το ποιος έχει κολλήσει περισσότερα “ένσημα” στο ΠΑΣΟΚ αλλά σε καμία περίπτωση δεν δέχομαι να μου κουνάει κανένας από τους συνυποψήφιους το δάχτυλο γιατί κανένας από αυτούς δεν έχει κάνει τόση δουλειά και δεν έχει προσφέρει τόσα πολλά σε αυτή την παράταξη όχι μόνο εγώ αλλά ολόκληρη η οικογένειά μου και γι΄αυτό απαιτώ τον σεβασμό τους όταν μιλούν για το ΠΑΣΟΚ. Οποιος θέλει να του πω περισσότερα μπορεί να έρθει στη Χαριλάου Τρικούπη, που είναι το δεύτερό μου σπίτι από το οποίο δεν έφυγα ποτέ. Δεν μπορούν να ζητούν να ηγηθούν της παράταξης όσοι αντιπολιτεύονται την παράταξή τους όλα αυτά τα χρόνια. Ως εδώ! Ολοι δήθεν μιλούν για την αυτόνομη πορεία αλλά εννοούν κάτι άλλο…», τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, η οποία ανέφερε ότι και η ίδια έκανε λάθη τα οποία αναγνωρίζει όπως ότι δεν υπάρχουν εκλεγμένα όργανα στο κόμμα αλλά η καραντίνα ανέτρεψε το σχεδιασμό και επισήμανε ότι αυτό είναι η πρώτη της προτεραιότητα.
Νωρίτερα, η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ. έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους δίνοντας έμφαση στα εθνικά θέματα και στην ακρίβεια.


Για τα εθνικά θέματα
Για τα εθνικά θέματα η κ. Φώφη Γεννηματά ανέφερε: «Το μεγάλο έλλειμμα αυτή τη στιγμή στη χώρα μας είναι το έλλειμμα Εθνικής Στρατηγικής. Έχει πολύ μεγάλη ευθύνη ο πρωθυπουργός, γιατί εδώ και δύο χρόνια ζητώ σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, για να μπορέσουμε να σχεδιάσουμε μία νέα Εθνική Στρατηγική για να αντιμετωπίσουμε τον αναθεωρητισμό της Τουρκίας και το αρνείται πεισματικά. Εμείς στηρίζουμε την ενίσχυση της αποτρεπτικής ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεων και της χώρας μας. Στηρίζουμε τις συμμαχίες μας, ιδιαίτερα με τη Γαλλία, που είναι παραδοσιακός σύμμαχος της χώρας – γι’ αυτό και ψηφίσαμε την συμφωνία, ήταν μία πατριωτική στάση. Όμως αυτά δεν αρκούν, αν δεν ενταχθούν σε μία συνολική στρατηγική. Αυτό είναι το έλλειμμα. Φάνηκε και μέσα στη συζήτηση στη Βουλή. Δεν προσφέρονται τα εθνικά θέματα για κοκορομαχίες και πολιτικές αντιπαραθέσεις, ρηχές και επιφανειακές. Οφείλουμε στον ελληνικό λαό να συνεννοηθούμε για τα εθνικά μας ζητήματα».
Για την ακρίβεια
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή, που πλήττει τα νοικοκυριά, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τους αγρότες, σε ολόκληρη την Ελλάδα είναι η ακρίβεια. Η ακρίβεια για την οποία η κυβέρνηση μέχρι σήμερα παίρνει προσωρινά και ανεπαρκή μέτρα. Δεν φτάνουν. Χρειάζεται άμεσα να αυξηθεί ο κατώτατος μισθός στα 751 ευρώ, χρειάζονται έλεγχοι από τις αρμόδιες αρχές για να χτυπήσουμε την αισχροκέρδεια και χρειάζεται να μειώσουμε -πριν από όλα- τον ΦΠΑ στα τρόφιμα και τον φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα, για να μπορέσουμε να στηρίξουμε τα νοικοκυριά. Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν ενδιαφέρεται για τους πολλούς, φτιάχνει μία Ελλάδα για λίγους. Η χώρα χρειάζεται μία νέα αλλαγή, που μόνο το Κίνημα Αλλαγής μπορεί να κάνει πράξη. Γι’ αυτό καλώ όλους τους προοδευτικούς πολίτες στις 5 Δεκέμβρη να ψηφίσουν για το Κίνημα Αλλαγής, να το δυναμώσουν, να το ενισχύσουν για να μπορέσουμε να κάνουμε πράξη την νέα αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος».
Το «παρών» μεταξύ άλλων στην ομιλία της κ. Φώφης Γεννηματά, η οποία συνοδευόταν από τον γραμματέα του Κινήματος κ. Μανώλη Χριστοδουλάκη και τον εκπρόσωπο τύπου κ. Παύλο Χρηστίδη, έδωσαν οι κ.κ. Κοσμάς Σφυρίου, Γιάννης Μαχαιρίδης, Στάθης Κουσουρνάς, Φώτης Χατζηδιάκος, Μανώλης Γλυνός, Ελευθερία Φτακλάκη, Βάιος Καλοπήτας, Σάββας Διακοσταματίου, Μανώλης Σαρικάς, Αρ. Ηρακλείδης, Δ. Μοσχογιάννης, Σ. Παμπάκας, Στ. Φλαμπουριάρης, Β. Ψυλλάκης, Β. Καρνάβας, Α. Κυζούλης, ο γραμματέας της Ν.Ε. Ν. Τρίπης κ.ά.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου