Απορρίφθηκε το αίτημα εξαίρεσης του δικαστηρίου από τον Γιάννη Λαγό, με την πρόεδρο να σημειώνει ότι «δεν προέκυψαν ενέργειες ή παραλείψεις του δικαστηρίου που να μπορούν να δημιουργήσουν δυσπιστία».
Αναλυτικά, η δήλωση της προέδρου:
«Κατά το άρθρο 6 παρ 1 της ΕΣΔΑ κάθε πρόσωπο έχει δικαίωμα να δικαστεί από ανεξάρτητο δικαστήριο. Οι εισαγγελείς κι οι δικαστές μπορούν να εξαιρεθούν μόνο αν υπάρχουν συγκεκριμένα γεγονότα που δημιουργούν δυσπιστία για την μεροληψία των μελών της σύνθεσης. Δεν προέκυψαν ενέργειες ή παραλείψεις του δικαστηρίου που να μπορούν να δημιουργήσουν δυσπιστία. Απορρίπτει την αίτηση», είπε η πρόεδρος.
Πλέον, με την παλιά του σύνθεση, το δικαστήριο θα συνεδριάσει εκ νέου αύριο, όπου αναμένεται η εισαγγελική πρόταση επί των ποινών. Συγκεκριμένα η συνεδρίαση θα ξεκινήσει στις 11:00 το πρωί, υπό την προεδρία της Μαρίας Λεπενιώτη.








Σχολιασμός Άρθρου
Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
Υπενθύμιση:
Για την μερική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του παρακάτω παρεχόμενου συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο της Δημοκρατικής.