Ρεπορτάζ

Αρχίζει σήμερα στη Ρόδο το Διεθνές Συνέδριο Προσομοίωσης

Στη Ρόδο πραγματοποιείται το Διεθνές Συνέδριο Προσομοίωσης RhodesMRC 2016, από τις 12 έως και τις 16 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο Sheraton Rhodes Resort, στην Ιξιά.
Το RhodesMRC 2016 αποτελεί μία ακαδημαϊκή προσομοίωση: μαθητές και φοιτητές από όλο τον κόσμο αναλαμβάνουν τους ρόλους υπουργών Εξωτερικών και αρχηγών κρατών και συνεδριάζουν επί τρεις ημέρες προσομοιώνοντας όργανα διεθνών οργανισμών, όπως το ΝΑΤΟ, ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη και το Συμβούλιο της Ευρώπης. Συνεδριάζουν δηλ. ταυτόχρονα χωρισμένοι σε 9 διαφορετικές αίθουσες, με σκοπό να επιτύχουν δημιουργικούς συμβιβασμούς και να λάβουν αποφάσεις πάνω σε καίρια θέματα, όπως η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, η πειρατεία στη Μεσόγειο, η ελευθερία του Τύπου κ.α.
Σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε χτες, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Τέρης Χατζηϊωάννου, εξέφρασε την ικανοποίηση της δημοτικής αρχής για την δράση του ‘Σπιτιού της Ευρώπης’, που αφορά την διοργάνωση του RhodesMRC 2016: «Αφορά ουσιαστικά το μέλλον της Ευρώπης, του κόσμου αφού δίνει τη δυνατότητα σε νέους ανθρώπους να κάνουν προσομοίωση πάνω σε διεθνείς οργανισμούς, που καθορίζουν το μέλλον της ανθρωπότητας. Αυτό έχει δύο πτυχές: η μία είναι η εξοικείωση με το θεσμικό πλαίσιο αυτών των οργανισμών και η άλλη η ενεργός συμμετοχή των νέων ανθρώπων, που αυτοί θα καθορίσουν και θα βάλουν τις βάσεις για το μέλλον. Είναι σημαντικό ότι η Ρόδος έχει την δυνατότητα για περίπου τέσσερις ημέρες να είναι στο επίκεντρο της Ευρώπης και του κόσμου, υποστηρίζοντας μια δράση που καταδεικνύει με ιδανικό τρόπο αυτό που λέμε κατά καιρούς, ότι αυτός ο τόπος είναι σταυροδρόμι των πολιτισμών, μεγάλων διασκέψεων και αποφάσεων για την ανθρωπότητα. Με την συμμετοχή του Δήμου Ρόδου ελπίζουμε σε ό,τι καλύτερο», είπε ο αντιδήμαρχος.
Στο ίδιο μήκος κύματος και η τοποθέτηση της εντεταλμένης περιφερειακής συμβούλου Νοτίου Αιγαίου κας Χαρούλας Γιασιράνη, η οποία τόνισε: «Οι βάσεις έχουν μπει εδώ και πολλά χρόνια πριν. Ξεκίνησε με 30 άτομα και σήμερα έχει 500 συμμετέχοντες. Αυτό καταδεικνύει αφενός την αφοσίωση του ‘Σπιτιού της Ευρώπης’ σ’ αυτά τα ιδεώδη για την υλοποίηση του συνεδρίου κάθε χρόνο και αφετέρου την υποστήριξη των τοπικών αρχών. Όλοι οι συμμετέχοντες, που λαμβάνουν μέρος, θα τους δούμε να βρίσκονται σε καίρια πόστα στο επόμενο μέλλον. Η Ρόδος αποκτά προστιθέμενη αξία από τέτοιες διοργανώσεις. Επενδύουμε στο μέλλον μέσω τέτοιων συνεδρίων».
Τις εργασίες του 7ου Διεθνούς Συνεδρίου Προσομοίωσης Διεθνών Περιφερειακών Οργανισμών Ρόδου – Rhodes Model Regional Co-operation 2016, της μεγαλύτερης ακαδημαϊκής διοργάνωσης που λαμβάνει χώρα στο νησί της Ρόδου σε ετήσια βάση, θα φιλοξενήσει το Sheraton Rhodes Resort.
«Το Διεθνές Συνέδριο Προσομοίωσης Διεθνών Περιφερειακών Οργανισμών Ρόδου 2016 είναι η μεγαλύτερή μας διοργάνωση μέχρι σήμερα. Συνολικά δεχτήκαμε 460 αιτήσεις για την πανεπιστημιακή μας έκδοση και 120 αιτήσεις για την ηλικιακή. Είμαστε ικανοποιημένοι καθώς εκπροσωπούνται με οργανωμένες αποστολές όλα τα μεγάλα πανεπιστήμια της Ελλάδας και ταυτόχρονα υποδεχόμαστε αποστολές από το Κατάρ, από την Αμερική και μεμονωμένους συμμετέχοντες από την Κύπρο, την Αρμενία, Ρουμανία, Γερμανία, Μαρόκο, Αίγυπτο, Γαλλία, Λίβανο και Τουρκία, που έρχονται για να δώσουν μια πραγματικά πολυ-πολιτισμική εμπειρία σε όλους», τόνισε ο πρόεδρος του ‘Σπιτιού της Ευρώπης’ κ. Μιχάλης Καβουκλής.
Με την σειρά του, ο γενικός διευθυντής του Sheraton Rhodes Resort κ. Μάρκος Τζαμάλης είπε ότι «ως ενεργό μέλος της τοπικής κοινωνίας, το Sheraton Rhodes Resort δεν θα μπορούσε να λείψει από την διοργάνωση».
Το RhodesMRC 2016, θα πραγματοποιηθεί 12-16 Οκτωβρίου 2016 στο Sheraton Rhodes Resort. Διοργανώνεται από το ‘Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο’ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Δήμο Ρόδου, το Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και το Ευρωπαϊκό Δίκτυο για την Εκπαίδευση και την Επιμόρφωση – EUNET. Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Γενικού Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης, και πραγματοποιείται με τη μερική χρηματοδότηση του προγράμματος Europe for Citizens της Ε.Ε. και την υποστήριξη του ξενοδοχείου Sheraton Rhodes Resort.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου