Ειδήσεις

Ανοίγει στις 15 Οκτωβρίου το Γραφείο του ΕΟΤ στην Κωνσταντινούπολη

Οριστικοποιήθηκε, τελικά, το μέρος που θα εγκατασταθεί το νέο γραφείο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού στην Κωνσταντινούπολη.

Πρόκειται για ακίνητο επί της οδού Cumhuriyet Caddesi no 181 Harbiye, (5ος όροφος, ανεξάρτητο τμήμα, Γραφείο υπ’ αριθμ. 6) στην Κωνσταντινούπολη, συνολικού εμβαδού 180 τ.μ. , με εκμισθώτρια την κα. Zeynep Ayse Mergen, και μηνιαίο σταθερό μίσθωμα 1.900 ευρώ χωρίς επιβάρυνση Φ.Π.Α. Η διάρκεια του συμβολαίου θα είναι για 3 χρόνια. Συνολικά για τη μίσθωση η οποία ξεκινά από τις 15 Οκτωβρίου και λήγει στις 14 Οκτωβρίου 2017 θα διατεθεί το ποσό των 82.136 ευρώ.

Η αρχική επιλογή, όμως, από την Επιτροπή Αξιολόγησης δεν είχε προκρίνει το εν λόγω σημείο για την εγκατάσταση του γραφείου του ΕΟΤ. Στον σχετικό διαγωνισμό είχαν κατατεθεί επτά προτάσεις και είχε προκριθεί ακίνητο επί της οδού Cumhuriyet Caddesi no 125 Harbiye, στον 7ο όροφο με μηνιαίο μίσθωμα περίπου 1.400 ευρώ και με εμβαδόν 125 τ.μ..

Ωστόσο, η Προϊσταμένη του Γραφείου ΕΟΤ Τουρκίας ενημέρωσε την Διεύθυνση Υπηρεσιών Εξωτερικού του ΕΟΤ στις 18 Σεπτεμβρίου ότι η ιδιοκτήτρια του παραπάνω ακινήτου υπαναχώρησε σχετικά με την εκμίσθωση του ακινήτου από τον ΕΟΤ.

Κατόπιν των ανωτέρω και προκειμένου ν α προχωρήσει άμεσα η ενοικίαση γραφείου για να στεγαστούν οι υπηρεσίες του Γραφείου ΕΟΤ Τουρκίας, η Διεύθυνση Υπηρεσιών Εξωτερικού, ενημέρωσε για την εξέλιξη τον γ.γ. του ΕΟΤ ο οποίος έδωσε εντολή να προχωρήσουν οι διαδικασίες στη δεύτερη επιλογή, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα. Δηλαδή, να στεγαστεί το Γραφείο του ΕΟΤ Τουρκίας στο κτίριο επί της οδού Cumhuriyet Caddesi no 181 Harbiye. Σύμφωνα με τον ΕΟΤ, το ακίνητο βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της Πόλης, είναι πλήρως ανακαινισμένο και ετοιμοπαράδοτο, με δυνατότητα τοποθέτησης μεταλλικής πινακίδας στην είσοδο του κτηρίου και στην πρόσοψη του Γραφείου και έχει ανελκυστήρα. Πρόκειται για μία καλή εναλλακτική πρόταση, σημειώνει ο ΕΟΤ, με το πλεονέκτημα ότι το μίσθωμα είναι εντός των οικονομικών πλαισίων του Οργανισμού για την εκμίσθωση ακινήτου στην Κωνσταντινούπολη και το μειονέκτημα ότι τα τετραγωνικά μέτρα υπερβαίνουν τις αρχικώς τιθέμενες προδιαγραφές.

Κατά τον ΕΟΤ, το ακίνητο, για αυτά που προσφέρει και με το μίσθωμα που διατίθεται, είναι μια οικονομικά συμφέρουσα πρόταση. Επισημαίνεται ότι διαθέτει έτοιμους, χωριστούς, διαμορφωμένους χώρους (δωμάτια), οι οποίοι θα χρησιμοποιηθούν για Γραφείο Προϊσταμένης, για Γραμματεία, υπάρχει χώρος αποθήκευσης διαφημιστικού υλικού και αναλωσίμων και ξεχωριστός διαμορφωμένος χώρος για συσκέψεις, παρουσιάσεις σε Τour Operators, σε δημοσιογράφους, σε τουριστικούς πράκτορες κ.λ.π. για την προβολή του ελληνικού τουριστικού προϊόντος και των ελληνικών τουριστικών προορισμών στην τοπική αγορά.

tornosnews

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου