Τοπικές Ειδήσεις

76χρονος Ροδίτης θα εκτίσει ποινή φυλάκισης στην οικία του

Με βούλευμα που εξέδωσε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου έγινε δεκτό το αίτημα ενός υπερήλικου κατοίκου της Ρόδου, που έχει καταδικαστεί για χρέη στο Δημόσιο, για την έκτιση του υπόλοιπου της ποινής του με κατ’ οίκον περιορισμό και με την υποχρέωση της εμφάνισής του μια φορά κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα, του τόπου κατοικίας του.
Ο ημεδαπός ηλικίας 76 ετών αιτήθηκε ειδικότερα να διαταχθεί η έκτιση του υπολοίπου της ποινής που του επιβλήθηκε με απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου επί Πλημμελημάτων στην κατοικία του, διότι έχει υπερβεί το εβδομηκοστό έτος της ηλικίας του και αδυνατεί να καταβάλει το ποσό της ποινής του.
‏Στον ημεδαπό έχει επιβληθεί δυνάμει απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκάνησου επί Πλημμελημάτων ποινή φυλακίσεως 10 μηνών, η οποία μετατράπηκε προς δέκα ευρώ ημερησίως και καθορίστηκε προθεσμία δύο ετών για να καταβάλει την ανωτέρω ποινή σε 24 ισόποσες μηνιαίες δόσεις ενώ του επιβλήθηκαν και τα νόμιμα έξοδα τα οποία ανέρχονται στο ποσό των 600 ευρώ, για την πράξη της μη καταβολής χρεών προς το Δημόσιο κατ’ εξακολούθηση.
Διαπιστώθηκε ότι αδυνατεί να καταβάλει οποιοδήποτε ποσό δεδομένου ότι η σύζυγός του έχει ελάχιστα εισοδήματα και μοναδικό τους εισόδημα είναι η σύνταξή του.
Εκ της ανωτέρω μετατραπείσας ποινής και λόγω άλλων οφειλών προς το Δημόσιο, κατέβαλε κατά το χρονικό διάστημα από 03.10.2019 έως 28.2.2020, ήτοι έξι μηνιαίες δόσεις, το ποσό των 3.463,86 ευρώ μηνιαίως, ωστόσο, λόγω προβλημάτων υγείας δεν κατέβαλε τις υπόλοιπες δόσεις, ενώ έχει παρέλθει η ταχθείσα από το Τριμελές Εφετείο Δωδ/σου προθεσμία των 2 ετών για την καταβολή της μετατραπείσας ποινής.
Περαιτέρω, η εκ μέρους του έκτιση του υπολοίπου της ποινής του σε κατάστημα κράτησης μεν δεν είναι απολύτως αναγκαία για να αποτραπεί από την τέλεση άλλων αντίστοιχης βαρύτητας εγκλημάτων με την πράξη της μη καταβολής χρεών προς το Δημόσιο, ενόψει του γεγονότος ότι αυτός πέραν του ό,τι έχει την παραπάνω ηλικία και είναι γνωστής διαμονής στην ημεδαπή, από ιατρικά έγγραφα, προκύπτει ότι αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας.
Την υπόθεση χειρίστηκε ο δικηγόρος κ. Σπύρος Σαλαμαστράκης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου