Ειδήσεις

Επίσκεψη σε Τήλο και Σύμη Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη – Μάρτυρας επιχείρησης διάσωσης 18 μεταναστών

Διήμερη επίσκεψη στη Σύμη και την Τήλο πραγματοποιεί από χτες ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, με βασικό θέμα την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, που βρίσκεται σε έξαρση το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Ο υπουργός έφτασε χτες το απόγευμα στη Σύμη, ενώ σήμερα πρόκειται να επισκεφτεί την Τήλο.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο κ. Βαρβιτσιώτης θα επισκεφτεί τις Λιμενικές Αρχές των δύο νησιών, ενώ θα πραγματοποιήσει συναντήσεις εργασίας με εκπροσώπους των τοπικών κοινωνιών, καθώς και της Περιφερειακής Ενότητας Δωδεκανήσου.

Για το ίδιο θέμα, της αυξημένης ροής παράτυπων μεταναστών, ο κ. Βαρβιτσιώτης είχε επισκεφτεί την Τετάρτη το νησί της Ρόδου, όπου είχε προεδρεύσει σε ευρεία σύσκεψη υπηρεσιών και φορέων για την καλύτερη αντιμετώπιση της κατάστασης.

Να σημειωθεί ότι στη Σύμη βρέθηκε και ο νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος ο οποίος είχε συναντήσεις με τον κ. Βαρβιτσιώτη και με τον Δήμαρχο του νησιού κ. Λευτέρη Παπακαλοδούκα.

ΔΙΑΣΩΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗ ΣΥΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
Εντωμεταξύ, μάρτυρας επιχείρησης διάσωσης 18 μεταναστών από σκάφος του λιμενικού έγινε ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, στη θαλάσσια περιοχή κοντά στο λιμάνι της Σύμης.

Ο υπουργός συμμετείχε στην περιπολία του σκάφους στο πλαίσιο της επίσκεψης του σε νησιά της Δωδεκανήσου.

Ειδικότερα, πλωτό περιπολικό του λιμενικού το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένη περιπολία και στο οποίο επέβαινε ο υπουργός Ναυτιλίας, στο πλαίσιο της επιχείρησης “ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2014”, εντόπισε φουσκωτή λέμβο να πλέει χωρίς φανούς ναυσιπλοΐας.

Οι ανωτέρω, στη θέα του σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, καλούσαν σε βοήθεια ενώ ορισμένοι εξ΄ αυτών έπεσαν στη θάλασσα.

Άμεσα, το πλήρωμα του πλωτού περιπολικού, με τη συνδρομή του πληρώματος σκάφους της Λεττονικής Ακτοφυλακής, που είχε σπεύσει στην περιοχή για παροχή συνδρομής, προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση δεκαοκτώ (18) παράνομων μεταναστών (15 άνδρες, 2 γυναίκες, 1 ανήλικο παιδί).

Στη συνέχεια, όλοι οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Σύμης όπου και συνελήφθησαν από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, διότι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγραφών.

Προανάκριση διενεργείται από το Υπολιμεναρχείο Σύμης, ενώ η φουσκωτή λέμβος βυθίστηκε.

(πληροφορίες: Εθνος / Ζούγκλα)

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου