Τοπικές Ειδήσεις

Δεσμεύσεις για άμεσες λύσεις στο ΕΚΑΒ Κω 

Επίσκεψη Θεοδόση Νικηταρά, σήμερα, στον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ, στην Αθήνα

Τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ κ. Παπαευσταθίου Νικόλαο επισκέφτηκε σήμερα το πρωί, στην Αθήνα, ο Δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς.

Ο Δήμαρχος Κω τον ενημέρωσε αναλυτικά για τα δεδομένα του νησιού μας, στην κάλυψη κατοίκων και επισκεπτών, σε περίπτωση ανάγκης για παροχή άμεσης βοήθειας.

Ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ δεσμεύτηκε στον Δήμαρχο Κω ότι έως την προσεχή Παρασκευή θα έχουν μετακινηθεί στην Κω τέσσερα άτομα με στόχο την λειτουργία και 2ου ασθενοφόρου.

Με βάση αυτόν τον προγραμματισμό, ο Θεοδόσης Νικηταράς επικοινώνησε άμεσα με τον Διευθυντή του ΕΚΑΒ Αιγαίου κ. Σάββα Καραταπάνη, από τον οποίο ζήτησε η 2η βάρδια ασθενοφόρου να διατεθεί με έδρα την Αντιμάχεια.

Επίσης, διευθετήθηκε η δυνατότητα επιπλέον υποστήριξης με ασθενοφόρο του Στρατού, αφού έγινε η απαραίτητη συνεννόηση, εκ μέρους του Υπουργείου Υγείας και του ΕΚΑΒ, με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, για τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν.

Σε αυτό το πλαίσιο, παράλληλα, το Νοσοκομείο Κω απέστειλε λίστα γιατρών που θα διατεθούν για κάλυψη λειτουργίας του στρατιωτικού ασθενοφόρου.

Επιπλέον ο Θεοδόσης Νικηταράς πρότεινε, όπως είχε κάνει και στο παρελθόν με επιστολή του στο Υπουργείο Υγείας, να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο και να δοθεί η δυνατότητα στο Δήμο Κω να υποστηρίζει το ΕΚΑΒ με χρηματοδότηση της μισθοδοσίας των διασωστών.

Παράλληλα, ζήτησε να αξιοποιηθεί το ντόπιο ανθρώπινο δυναμικό, οι συμπατριώτες μας που αποφοιτούν από το δημόσιο ΙΕΚ της Κω ή άλλα αντίστοιχα ΙΕΚ, με αυτή την ειδικότητα

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου