Το αγωνιστικό πρόγραμμα του στίβου όσο πάει και γεμίζει ενώ οι αγώνες μπαίνουν σε μια σειρά, με τους αθλητές να σχεδιάζουν τα πλάνα τους για τη σεζόν που έχει απομείνει και με πρεμιέρα μέσα στον Ιούλιο.

Ήδη οι περισσότεροι αθλητές έχουν εκδηλώσει την επιθυμία τους να αγωνισθούν στο πανελλήνιο πρωτάθλημα, το οποίο όπως φαίνεται φέτος θα συγκεντρώσει όλη την ελίτ της χώρας. Ο ΣΕΓΑΣ πρόσθεσε τις τελευταίες ημέρες μερικούς ακόμη αγώνες στο πρόγραμμα, γεγονός που ικανοποίησε αρκετά τους αθλητές, που προετοιμάζονται για τις πρεμιέρες τους στον ανοιχτό στίβο.

Η Ροδίτισσα σπρίντερ Ραφαέλα Σπανουδάκη θα ξεκινήσει τους αγώνες της σε περίπου έναν μήνα, αν όλα πάνε καλά, όπως δήλωσε η ίδια: «Καιρό τώρα λέω ότι μέρα με τη μέρα και εβδομάδα με την εβδομάδα, πάντα κάτι αλλάζει και αυτό φαίνεται να είναι θετικό, μέχρι να επιστρέψουμε στην πλήρη κανονικότητα. Απ’ ότι βλέπουμε, η ομοσπονδία φρόντισε να μας κρατήσει ενεργούς και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Θέλω πάρα πολύ να αγωνισθώ! Τώρα ειδικά που ανακοινώθηκαν και επίσημα κάποιοι αγώνες, δε βλέπω την ώρα να τρέξω! Αν όλα πάνε καλά σε έναν μήνα ξεκινάω τους αγώνες και περιμένω ακόμα τα μίτινγκ του εξωτερικού». (sportsfeed.gr)

Η διοίκηση του ΣΕΓΑΣ δίπλα στους αθλητές των εθνικών ομάδων

Στο κλειστό προπονητήριο του ΟΑΚΑ βρέθηκαν χθες, ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος και ο γενικός γραμματέας Βασίλης Σεβαστής, προκειμένου να συναντηθούν με τα μέλη των εθνικών ομάδων, καθώς και τους προπονητές τους.

Η ανταπόκριση αθλητών και αθλητριών ήταν μεγάλη, αφού σύσσωμα τα μέλη των εθνικών ομάδων έδωσαν τοι παρών στην Ολυμπιακή εγκατάσταση και άκουσαν με ενδιαφέρον την ενημέρωση από τον πρόεδρο και τον γενικό γραμματέα της ομοσπονδίας. Ενημέρωση που είχε να κάνει κυρίως με τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί λόγω της πανδημίας, το πρωτόκολλο διεξαγωγής αγώνων, αλλά και τη στήριξη που θα συνεχίσει να δίνει αδιάλειπτα η ομοσπονδία παρά τις δυσκολίες, που έχουν διαμορφωθεί.

Οι δύο άνδρες τόνισαν πως στόχους του ΣΕΓΑΣ είναι να μην θιγεί το πλαίσιο υποστήριξης αθλητών και προπονητών, παρά τις οικονομικές δυσκολίες που έχουν προκύψει. Παράλληλα τους ενημέρωσαν πως θα διατηρηθεί και για την επόμενη χρονιά ο σχεδιασμός της τρέχουσας περιόδου, ενώ θα ενταχθούν σε αυτόν όσοι το δικαιούνται με βάση τις εμφανίσεις τους το 2020. Ενίσχυση θα υπάρχει και στους προπονητές, αφού θα αυξηθεί το κονδύλι που αφορά στο σύστημα πριμοδότησης. Τέλος οι αθλητές και αθλήτριες ενημερώθηκαν πως στις προθέσεις της ομοσπονδίας είναι να συμμετάσχει στο διοικητικό συμβούλιο ένας αθλητής ή αθλήτρια, που θα προκύψει από τις επόμενες εκλογές για την Επιτροπή Αθλητών.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ