Απόψεις

Γυναικοκτονία

Επηρεασμένος από τις συνεχείς γυναικοκτονίες τα τελευταία χρόνια, κυρίως από τους συζύγους τους, αλλά και από τρίτους και πιστεύοντας ότι οι γυναικοκτονίες εκ μέρους των ανδρών αποτελούν εγκλήματα τα οποία ο μέσος συνετός άνθρωπος δεν μπορεί να τα διανοηθεί .Κατόπιν τούτου προσέφυγα σε πολλά λεξικά της Ελληνικής γλώσσας για να δω εάν υπάρχει η λέξη γυναικοκτονία εκ μέρους των συζύγων, αλλά τελικά δεν βρήκα παρόμοια λέξη. Αντίθετα βρήκα τις λέξεις γυναικόδουλος, γυναικόθρεμα, γυναικόκοσμος, γυναικοκουβέντα, γυναικοφιλία, γυναικοκρατία και πολλές άλλες λέξεις, δεν βρήκα όμως την λέξη γυναικοκτόνος και μάλιστα τις περισσότερες φορές είτε από τους συζύγους είτε από τρίτους.

Βέβαια είναι γνωστό σε όλους μας ότι κανένας δεν έχει το δικαίωμα να αφαιρέσει την ζωή του άλλου, όλα δε τα πολιτισμένα κράτη εδώ και πολλά χρόνια έχουν καταργήσει την θανατική ποινή και την έχουν μετατρέψει σε ισόβια κάθειρξη. Μια από τις πιο στυγερές δολοφονίες ήταν αυτή της δολοφονίας της συζύγου από τον σύζυγο πιλότο, ο οποίος ευχόταν, συνοδεύοντας την ευχή του με κροκοδείλια δάκρυα, να μην συμβεί σε άλλο το τραγικό αυτό γεγονός και παρίστανε στην συνέχεια τον τεθλιμμένο συγγενή, επικαλούμενος ότι έμεινε ορφανό από μάνα το παιδί του.

Έκτοτε ακολούθησε η παιδοκτόνος μητέρα η οποία δηλητηρίασε και τα τρία της παιδιά, υποτίθεται για να εκδικηθεί τον σύζυγο της. Όμως στην συνέχεια πάρα πολλές φορές γυναίκες έχουν δολοφονηθεί από τα χέρια συζύγων ή από πληρωμένους εκτελεστές.

Πιστεύω πως παρέλκει να αναφέρω τον κυρίαρχο ρόλο της γυναίκας στην ύπαρξη μας, η οποία όχι μόνο φέρνει τα παιδιά στον κόσμο, αλλά είναι εκείνη η οποία τα μεγαλώνει και τα διαπαιδαγωγεί, είναι εκείνη η οποία φροντίζει το σπίτι και όλο το νοικοκυριό και βέβαια εκτός από αυτά είναι και εργαζόμενη είτε ως ελεύθερη επαγγελματίας είτε ως μισθοδοτούμενη. Η εποχή όπου η κοινωνία ήταν ανδροκρατούμενη έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. Εάν οι άντρες θέλουν να επιδείξουν την ρώμη τους και την παλικαριά τους να την επιδείξουν στο επάγγελμα τους ή καλύτερα στην κοινωνική ζωή. Σε καμία περίπτωση δεν δικαιούνται να αφαιρούν ανθρώπινες ζωές. Να μην ξεχνάμε δε το «εκ της γυναικός τα μάλα (καλά)».

Ρόδος, 12 Μαΐου 2022

Κωνσταντίνος Σαρής

Δικηγόρος

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου