ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κικίλιας: Κίνητρα για φθηνότερα ακτοπλοϊκά εισιτήρια και η επανεκκίνηση του Νήσος Κάλυμνος

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΚΙΚΙΛΙΑΣ Β

Ο υπουρ­γός Ναυ­τι­λί­ας και Νη­σιω­τι­κής Πο­λι­τι­κής Βα­σί­λης Κι­κί­λιας, μι­λώ­ντας στην εκ­πο­μπή “Κα­λη­μέ­ρα” του ΣΚΑΪ με τη Φαίη Μαυ­ρα­γά­νη, ανα­φέρ­θη­κε στην τι­μο­λο­για­κή πο­λι­τι­κή των ακτο­πλοϊ­κών εται­ρειών κατά την πε­ρί­ο­δο του Πάσχα. Όπως τό­νι­σε, προ­σφέ­ρο­νται εκ­πτώ­σεις από 20% έως 30% για τις οι­κο­γέ­νειες, ενώ οι φοι­τη­τές και οι πο­λύ­τε­κνοι έχουν πρό­σβα­ση σε εκ­πτώ­σεις που φτά­νουν το 50%.

Επι­πλέ­ον, επε­σή­μα­νε ότι οι αυ­ξή­σεις τιμών που προ­α­νήγ­γει­λαν οι ακτο­πλοϊ­κές λόγω της με­τά­βα­σης στα «πρά­σι­να καύ­σι­μα» επι­χει­ρεί­ται να ανα­σχε­θούν μέσω τρο­πο­λο­γί­ας που προ­βλέ­πει 50% μεί­ω­ση στα λι­με­νι­κά τέλη, δη­μιουρ­γώ­ντας εξοι­κο­νό­μη­ση έως 35 εκατ. ευρώ. Ο Υπουρ­γός υπο­γράμ­μι­σε την ανά­γκη ισορ­ρο­πί­ας ανά­με­σα στις πε­ρι­βαλ­λο­ντι­κές υπο­χρε­ώ­σεις και την προ­στα­σία του επι­βα­τι­κού κοι­νού, κα­λώ­ντας τις εται­ρεί­ες να προ­χω­ρή­σουν σε αντί­στοι­χες κι­νή­σεις συ­γκρά­τη­σης των τιμών.

Ανα­φε­ρό­με­νος στο με­τα­φο­ρι­κό ισο­δύ­να­μο, ση­μεί­ω­σε ότι κα­τό­πιν συ­νεν­νό­η­σης με τον Αντι­πρό­ε­δρο Κωστή Χα­τζη­δά­κη, το μέτρο θα τεθεί σε εφαρ­μο­γή τον Μάιο. Για το ζή­τη­μα των δρο­μο­λο­γί­ων Αστυ­πά­λαιας – Κα­λύ­μνου, ανα­κοί­νω­σε την επα­νεκ­κί­νη­ση του πλοί­ου «Νήσος Κά­λυ­μνος» από τη Με­γά­λη Τρίτη και προ­σθή­κη νέου δρο­μο­λο­γί­ου από 1η Μαΐου.

Σχε­τι­κά με τις απο­δο­χές σε Ένο­πλες Δυ­νά­μεις και Σώ­μα­τα Ασφα­λεί­ας, πα­ρέ­πεμ­ψε στις ανα­κοι­νώ­σεις του Πρω­θυ­πουρ­γού στη ΔΕΘ, επι­ση­μαί­νο­ντας τη ση­μα­σία στή­ρι­ξης των 150.000 οι­κο­γε­νειών που υπη­ρε­τούν στα σώ­μα­τα αυτά. Επα­νέ­λα­βε πως η στή­ρι­ξη των πο­λι­τών πρέ­πει να συν­δυά­ζε­ται με δη­μο­σιο­νο­μι­κή υπευ­θυ­νό­τη­τα.

Για την έκρη­ξη στα γρα­φεία της Hellenic Train, κα­τα­δί­κα­σε απε­ρί­φρα­στα την τρο­μο­κρα­τι­κή αυ­το­δι­κία και τό­νι­σε την εμπι­στο­σύ­νη της κυ­βέρ­νη­σης στην Ελ­λη­νι­κή Αστυ­νο­μία και τη Δι­καιο­σύ­νη.

Τέλος, ανα­φε­ρό­με­νος στο γε­νι­κό­τε­ρο πο­λι­τι­κό κλίμα, ση­μεί­ω­σε ότι η κυ­βέρ­νη­ση οφεί­λει να αντα­πο­κρί­νε­ται με υπευ­θυ­νό­τη­τα στις ανά­γκες της κοι­νω­νί­ας. «Με λίγα λόγια και πολ­λές πρά­ξεις», είπε χα­ρα­κτη­ρι­στι­κά, «ώστε οι πο­λί­τες να νιώ­θουν ότι έχουν κοντά τους αν­θρώ­πους που τους νοιά­ζο­νται και υπη­ρε­τούν το δη­μό­σιο συμ­φέ­ρον».

Πηγή: newmoney.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.