Τοπικές Ειδήσεις

Συνελήφθησαν δύο διαρρήκτες καταστημάτων στη Ρόδο

Συνελήφθησαν την 10η Φεβρουαρίου 2020 στη Ρόδο, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, δύο ημεδαποί ηλικίας 35 και 59 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν ξεχωριστές ποινικές δικογραφίες για διάπραξη κλοπών.
Όπως διαπιστώθηκε, στο πλαίσιο εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας, κατά το τελευταίο δίμηνο οι κατηγορούμενοι δρώντας παράλληλα και ανεξάρτητα μεταξύ τους επιδίδονταν σε παραβιάσεις καταστημάτων στην ευρύτερη περιοχή της Ρόδου.
Αναλυτικότερα, εξιχνιάστηκαν συνολικά δεκατρείς προπτώσεις κλοπών τις οποίες διέπραξαν οι δράστες ως εξής:
• Ο 35χρονος στο χρονικό διάστημα από 30 Ιανουαρίου έως 10 Φεβρουαρίου 2020 αποπειράθηκε να παραβιάσει τρία καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και διέρρηξε μια εμπορική επιχείρηση απ’ όπου αφαίρεσε χρήματα.
Πιο συγκεκριμένα την 10η Φεβρουαρίου 2020 το πρωί μετέβη σε επί της οδού Ίωνος Δραγούμη αναψυκτήριο και αποπειράθηκε να παραβιάσει την κεντρική πόρτα χωρίς να τα καταφέρει.
Κατά το χρονικό διάστημα από 01:00 της 29ης Ιανουαρίου 2020 έως 08:00’ ώρα της 30ης Ιανουαρίου 2020 μετέβη στο ίδιο κατάστημα και αποπειράθηκε να παραβιάσει την κεντρική πόρτα χωρίς να τα καταφέρει.
Περί ώραν 22:30 της 2ας Φεβρουαρίου 2020 μετέβη σε επί της οδού Χατζηαγγέλου βιβλιοπωλείο και αφού έσπασε με πέτρα την τζαμαρία αφαίρεσε από το ταμείο το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ προκαλώντας παράλληλα ζημιές συνολικής αξίας 1000 ευρώ.
• Ο 59χρονος στο χρονικό διάστημα από 14 Δεκεμβρίου έως 10 Φεβρουαρίου 2020 διέρρηξε έξι επιχειρήσεις, ενώ αποπειράθηκε να παραβιάσει άλλες τρεις, από τις οποίες αφαίρεσε κατά περίπτωση χρήματα και αντικείμενα.
Πιο συγκεκριμένα κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της 9ης Φεβρουαρίου 2020, μετέβη επί της οδού Μιχαήλ Πετρίδη σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, παραβίασε την κεντρική πόρτα, εισήλθε εντός και αφού έσπασε την ταμειακή μηχανή αφαίρεσέ το χρηματικό ποσό των 300 €, ένα μηχάνημα αξίας 1500 € και κλειδιά.
Κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της 9ης Φεβρουαρίου 2020, μετέβη σε καφετέρια επί της οδού Μιχαήλ Πετρίδη και αφού παραβίασε την πόρτα και εισήλθε εντός, έψαξε και αναστάτωσε τους χώρους του καταστήματος δίχως όμως να αφαιρέσει κάποιο αντικείμενο.
Κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας μετέβη σε κατάστημα επί της οδού Μιχαήλ Πετρίδη, προσπάθησε να παραβιάσει την κεντρική θύρα δίχως να τα καταφέρει και αποχώρησε.
Κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας μετέβη σε πρακτορείο «ΟΠΑΠ» επί της οδού Μιχαήλ Πετρίδη προσπάθησε να παραβιάσει την κεντρική θύρα δίχως να τα καταφέρει και αποχώρησε.
Την ίδια ημέρα μετέβη σε κομμωτήριο στην ίδια οδό, παραβίασε την κλειδαριά της πόρτας εισήλθε εντός έψαξε και αναστάτωσε τους χώρους του καταστήματος δίχως όμως να αφαιρέσει κάποιο αντικείμενο.
Κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της 14ης Δεκεμβρίου 2019, μετέβη σε ζαχαροπλαστείο στο 2° χλμ Ρόδου Λίνδου παραβίασε την πλαϊνή πόρτα εισήλθε εντός και αφαίρεσέ το χρηματικό ποσό των 700 €.
Κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της 6ης Φεβρουαρίου 2020, μετέβη σε άλλο ζαχαροπλαστείο επί της οδού Κωστή Παλαμά και αφού προσπάθησε να παραβιάσει την κεντρική θύρα δίχως να τα καταφέρει στην συνέχεια παραβίασε το παράθυρο, εισήλθε εντός και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 150€ από την ταμειακή μηχανή και ένα μπουφάν αξίας 200€.
Κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της 9ης Φεβρουαρίου 2020, μετέβη σε κατάστημα επί της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου και αφού παραβίασε την κεντρική πόρτα, εισήλθε εντός και αφαίρεσε από το ταμείο το χρηματικό ποσό των 100€.
Κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας μετέβη σε κατάστημα επί της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου, προσπάθησε να παραβιάσει την κεντρική θύρα δίχως να τα καταφέρει και αποχώρησε.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου