Ειδήσεις

Τινάχθηκε στον «αέρα» η συνεδρίαση του δ.σ. της ΔΕΥΑΡ

Απλήρωτοι θα συνεχίσουν να είναι για λίγες ημέρες ακόμη όλοι οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΡ αφού δεν κατέστη δυνατό να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της επιχείρησης για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα που προκάλεσε η έκθεση του ΑΣΕΠ για τα 61 άτομα τα οποία μετακινήθηκαν από την ΔΕΥΑΙ.

Στη χθεσινή συνεδρίαση θα έπρεπε να αποφασιστεί αν θα σταλούν δύο εντάλματα ή ένα στον πρόεδρο του ελεγκτικού συνεδρίου για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι της επιχείρησης.

Η διοίκηση της ΔΕΥΑΡ εκτιμά πως αν σταλούν δύο εντάλματα στο ελεγκτικό συνέδριο θα πληρωθούν οι 250 εργαζόμενοι και θα εξεταστεί αν μπορούν να αμειφθούν και οι 61 της πρώην ΔΕΥΑΙ και θα καταλαγιάσει η ένταση.
Τα μέλη της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας, όμως, εκτιμούν πως δεν είναι αυτή η ορθότερη λύση.
Επισημαίνεται πως στην αίθουσα συνεδριάσεων του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΡ επικρατούσε ένταση αφού οι εργαζόμενοι της επιχείρησης ζητούσαν να δοθεί λύση στο πρόβλημα που ανέκυψε με τους 61 εργαζομένους της πρώην ΔΕΥΑΙ.

Εξοργισμένοι ήταν και οι εργαζόμενοι της πρώην δημοτικής επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ιαλυσού, που επιθυμούσαν να ληφθεί μια απόφαση που να κατοχυρώνει τη συνέχιση της απασχόλησής τους.
Η μεγάλη ένταση οδήγησε το δήμαρχο κ. Στάθη Κουσουρνά να ζητήσει να διεξαχθεί η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της επιχείρησης κεκλεισμένων των θυρών για να αποφευχθούν οι εντάσεις και να ληφθούν με ηρεμία και νηφαλιότητα οι αποφάσεις.
«Υπό το κράτος της έντασης και των απειλών δεν θα μπορούσε να διεξαχθεί η συνεδρίαση. Αυτός ήταν ο λόγος που ζήτησα να συζητήσουμε το σημαντικό αυτό θέμα κεκλεισμένων των θυρών», δήλωσε ο δήμαρχος και πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ κ. Στάθης Κουσουρνάς και πρόσθεσε πως με αυτά τα δεδομένα η συνεδρίαση δεν ξεκίνησε καν.

«Με όλη αυτή την ένταση δεν κατέστη δυνατό να πραγματοποιηθεί η συζήτηση. Το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΡ θα συνέλθει σε συνεδρίαση μέσα στις επόμενες ημέρες», δήλωσε ο κ. Στάθης Κουσουρνάς.
Αντίθετος με την πρόταση του κ. Κουσουρνά για την εκκένωση της αίθουσας ήταν ο πρώην δήμαρχος Ιαλυσού και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΡ κ. Στέργος Στάγκας.
Όλοι οι εργαζόμενοι της επιχείρησης δεν δέχθηκαν την πρόταση του δημάρχου και έμειναν στην αίθουσα για αρκετές ώρες ζητώντας να γίνει η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου παρουσία τους.
Το αίτημα δεν έγινε δεκτό από το δήμαρχο που επέμενε στην εκκένωση της αίθουσας.

Αποτέλεσμα ήταν να αποχωρήσουν μετά τις 17.00 άπαντες χωρίς να γίνει η κρίσιμη συζήτηση.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου