H Περιφέρεια Ν. Αιγαίου & ο Δήμος Κω με διοργανώτρια την εταιρεία Sports Tours Hellas και τον Ποδηλατικό όμιλο »Ροδήλιος», την αιγίδα των Υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ και της ΕΟΠ, διοργανώνουν το «ΚΟΣ GranFondo 2018» – προκριματικός αγώνας Παγκοσμίου Κυπέλλου, σε 2 αγώνες. Έναν ατομικής χρονομέτρησης απόστασης 20.6 χλμ. και έναν αντοχής απόστασης 114 χλμ. (87χλμ. για την κατηγορία Γυναικών 50+ και 60+ στις κατηγορίες Ανδρών) οι οποίοι είναι προκριματικοί αγώνες για την πρόκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2018 που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 30 Αυγούστου-2 Σεπτεμβρίου 2018 στο Βαρέζε της Ιταλίας, για τις παρακάτω κατηγορίες συμμετεχόντων:19-34 και ανά 5ετία έως 65+ (ηλικίες συμμετεχόντων 60 ετών και άνω στις γυναίκες και 60 ετών και άνω στους άντρες, θα τρέξουν και θα βραβευτούν αγωνιζόμενοι στη μειωμένη απόσταση των 87 χλμ.), με διακύμανση ξεχωριστής βράβευσης και πρόκρισης στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα (35-39,40-44,45-49,50-54,55-59,60-64,65+ και για τα δύο φύλα Ανδρών & γυναικών). To 25% της κάθε κατηγορίας παίρνει την πρόκριση στον τελικό με τουλάχιστον την τριάδα κάθε ηλικιακής κατηγορίας. Για παράδειγμα εάν αγωνίζονται σε μια ηλικιακή κατηγορία μόνο 10 αθλητές, προκρίνεται το Podium, δηλαδή η τρεις πρώτοι. Εάν είναι 30 αθλητές και πάνω σε μια κατηγορία, προκρίνεται το «25%» για τον τελικό δηλαδή οι 8 πρώτοι οι οποίοι ανεξάρτητα εάν είναι στο Podium ή όχι παίρνουν μετάλλιο.

Δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες έχουν:

 • Όσοι από τους συμμετέχοντες εκδώσουν ημερήσια άδεια συμμετοχής, σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας
 • Όσοι διαθέτουν Master license
 • Όσοι διαθέτουν δελτίο «ELITE»

με εξαίρεση:

 1. Κάθε αθλητής που έχει κατά τη διάρκεια του χρόνου εκδώσει δελτίο σαν μέλος μιας ομάδας που έχει εγγραφεί στη UCI.
 2. Κάθε αθλητής που έλαβε μέρος μέσα στο χρόνο, σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα, Ευρωπαϊκούς αγώνες, Παγκόσμια κύπελλα, σε οποιαδήποτε κατηγορία εκτός από τη κατηγορία Master.
 3. Κάθε αθλητής που κέρδισε βαθμούς σε αγώνα της UCI το 2017.

ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ

Το ΚOS Granfondo 2018 προκρίνει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Βαρέζε της Ιταλίας (30/8/2018-2/9/2018), με 2 τρόπους, όπως παρακάτω:

 1. Το 25% από την Ατομική Χρονομέτρηση κάθε ηλικιακής κατηγορίας .
 2. Το 25% κάθε ηλικιακής κατηγορίας από τον αγώνα της αντοχής.

ΚΑΡΤΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΑΣ

Ο διοργανωτής θα μοιράσει 10 κάρτες ελευθέρας (5 για την ατομική χρονομέτρηση & 5 για τον αγώνα αντοχής) σύμφωνα με: α) Σε συμμετέχοντα/ουσα ο οποίος/α είχε πτώση με εγκατάλειψη κατά τη διάρκεια των αγώνων με αναγνωρισμένα τραύματα ή καταστροφή του ποδηλάτου του. β) Σε συμμετέχοντα/ουσα ο οποίος/α υποστηρίζει διαχρονικά τη διοργάνωση.

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ – ΤΥΠΟΙ ΑΓΩΝΩΝ του ΄΄KOS Granfondo 2018’’

 1. Ημερομηνία: Παρασκευή 13 Απριλίου 2018‘’KOS GranFondo 2018’’
  Ατομική Χρονομέτρηση ΙΤΤ
  Εκκίνηση: 14:00
  Εκκίνηση – Τερματισμός: Μαρίνα Κω Απόσταση: 20.65 χλμ.
  Ο αγώνας ατομικής χρονομέτρησης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 13 Απριλίου 2018, με εκκίνηση πρώτου αθλητή στις 14:00. Οι αθλητές θα ξεκινούν ανά 1 λεπτό. Από την ατομική χρονομέτρηση υπάρχει επίσης πρόκριση για το τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος για το συγκεκριμένο αγώνισμα.
  Σημείωση: Επιτρέπεται η χρήση ποδηλάτων ατομικής χρονομέτρησης.
  Η διαδρομή του αγώνα είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα www.kosgranfondo.gr
  Σύμφωνα με τους κανόνες του UGFWS, οι αθλητές δεν επιτρέπονται να έχουν δίκη τους τεχνική υποστήριξη-συνοδεία!
  Μετά τον τερματισμό των αθλητών/τριων δεν επιτρέπεται η επιστροφή τους από την τέντα της ηλεκτρονικής χρονομέτρησης.

Περιγραφή αγώνα: Οι συμμετέχοντες διανύουν 10.3χλμ. πριν κάνουν αναστροφή για να επιστρέψουν για τερματισμό.

 1. Ημερομηνία: Κυριακή 15 Απριλίου 2018‘’ΚΟS GranFondo 2018’’
  Αγώνας Αντοχής ROR
  Εκκίνηση: 09:00
  Εκκίνηση – Τερματισμός: Ασκληπιείο. Θα υπάρξει προ εκκίνηση 2χλμ.
  Απόσταση: 114 χλμ.
  Το 25% από κάθε κατηγορία συμμετεχόντων προκρίνεται αυτόματα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα.
  Σημείωση: Από τον αγώνα αντοχής υπάρχει επίσης πρόκριση για το τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος για το συγκεκριμένο αγώνισμα.
  Η διαδρομή του αγώνα είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα www.kosgranfondo.gr
  Σύμφωνα με τους κανόνες του UGFWS, οι αθλητές δεν επιτρέπονται να έχουν δίκη τους τεχνική υποστήριξη-συνοδεία!

ΕΞΟΔΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ & ΔΙΑΜΟΝΗΣ

Η Οργανωτική επιτροπή θα προσφέρει στους συμμετέχοντες πακέτα που περιλαμβάνουν Διαμονή – Διατροφή- Εγγραφή – Ηλεκτρονική Χρονομέτρηση – μετάλλιο της διοργάνωσης – Δώρο – Ασφάλιση αστικής ευθύνης – Μηχανική κάλυψη κατά τη διάρκεια των αγώνων – Υδροτροφοδοσία.

 • Για την ακτοπλοϊκή μεταφορά καταβάλλεται προσπάθεια έκπτωσης 50% σε επιβάτες και οχήματα.
 • Ποδηλατική ομάδα άνω των 12 ατόμων έχει επιπλέον έκπτωση 5%.
 • Απαγορεύεται η διανομή του αριθμού συμμετέχοντα σε άλλον συμμετέχοντα. Θεωρείται παράβαση και τιμωρείται με αποκλεισμό.
 • Υπάρχει 100% επιστροφή χρημάτων για ακυρώσεις έως 3 μήνες πριν τον 1ο αγώνα. Υπάρχει επιστροφή χρημάτων 50% για ακυρώσεις μέχρι 1 μήνα πριν την τέλεση των αγώνων και 20% για ακυρώσεις έως 7 ημέρες πριν τον 1ο αγώνα. Αφορά εγγραφή και διαμονή-διατροφή.
 • Για εγγραφές μετά την 13η Μαρτίου υπάρχει επιβάρυνση 15%.
 • Για εγγραφές μετά την 6η Απριλίου υπάρχει επιβάρυνση 25%.

ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ

Τα έξοδα πληρωμής για την εγγραφή στον αγώνα γίνονται με τους παρακάτω τρόπους, στην επωνυμία ‘’ΚΟS GranFondo 2018’’– ‘’Sports Tours Hellas’’:

 • Κατάθεση στο τραπεζικό λογαριασμό με την παραπάνω αιτιολογία όπως φαίνεται στη σελίδα του αγώνα στο: »Προσφορές -Εγγραφή»
 • Με τη μέθοδο Pay Pal από το επίσημο website: http://www.kosgranfondo.gr

Σημείωση: Τα έξοδα συμμετοχής δεν επιστρέφονται και ούτε μεταβιβάζονται σε άλλον συμμετέχοντα. Τυχόν παράπτωμα του κανόνα ο συμμετέχοντας ακυρώνεται.

ΑΤΟΜΙΚΗ & ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΓΓΡΑΦΗ

Μπορείτε να συμπληρώσετε ομαδική φόρμα την οποία μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.kosgranfondo.gr . Επίσης μπορείτε να μας την ζητήσετε να σας την στείλουμε με αίτημα σας στο [email protected]
Σημείωση: Καμία εγγραφή δεν θεωρείτε έγκυρη εάν δεν υπάρχει πληρωμή των εξόδων συμμετοχής.

AΡΙΘΜΟΙ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΗ ΠΑΚΕΤΟΥ
ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ

Μέσα σε αυτόν τον φάκελο μπορείτε να βρείτε: τον αριθμό της πλάτης και το αυτοκόλλητο στο κράνος, και οι δύο αριθμοί μπαίνουν (αριστερά στην ποδηλατική μπλούζα). Βιβλίο αγώνα, ατομικό δώρα, το chip για το ποδήλατο.
Σημείωση: Προσοχή σε περίπτωση απώλειας του chip επιβαρύνεστε το κόστος των 35 ευρώ.
Η διανομή του τεχνικού φακέλου θα γίνεται σε αυτούς που έχουν μαζί τους την απόδειξη πληρωμής της εγγραφής τους , στο επίσημο ξενοδοχείο των αγώνων RACE HOTEL: PELAGOS SUITE HOTEL www.pelagoshotel.com ,το οποίο βρίσκεται στην περιοχή της παραλίας Λάμπης. Οι φάκελοι θα δίνονται στις ακόλουθες ώρες και ημέρες:

 • Πέμπτη 12 Απριλίου: 16:00 – 20:00
 • Παρασκευή 13 Απριλίου: 09:00 – 10:00 & 19:00 – 20:00
 • Σάββατο 14 Απριλίου: 10:00-12:00

Για ομάδες υπάρχει η δυνατότητα να παραλάβει τους φακέλους ένας αντιπρόσωπος, αφού φέρει μαζί τους τις υπεύθυνες δηλώσεις των υπόλοιπων συμμετεχόντων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ