Αθλητικά

Η προκήρυξη του εργασιακού τουρνουά!

Το Σάββατο 6 Νοεμβρίου θα ξεκινήσει το εργασιακό τουρνουά μπάσκετ, που θα διεξαχθεί στο Κολλέγιο Ρόδου, υπό την αιγίδα της Τ.Ε. Ε.Ο.Κ. Δωδεκανήσου. Οι αγώνες είναι πιθανό να διεξαχθούν και σε ένα ακόμη δημοτικό γήπεδο της Ρόδου, που θα δοθεί από το Δήμο και ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή 13 ομάδες, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι θα φτάσουν τις 16. Την προσεχή Παρασκευή λήγει η προθεσμία των συμμετοχών, ενώ η Τ.Ε. Ε.Ο.Κ. Δωδεκανήσου ανακοίνωσε την προκήρυξη του νέου εργασιακού πρωταθλήματος. Αναλυτικά:
1.Η δήλωση συμμετοχής των ομάδων θα γίνει έως την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου και ώρα 23:59 ηλεκτρονικά στο email:stavrianakisgeo@gmail.com ή κατευθείαν στην ομαδική των εκπροσώπων των ομάδων μέσω Viber. Η λίστα ονομάτων (έως 25 αθλητές, μαζί με φωτοτυπίες ταυτοτήτων όλων των μελών του ρόστερ) θα πρέπει να παραδοθεί ηλεκτρονικά στο παραπάνω email μέχρι τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου και ώρα 23:59.
2.Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές (έτος γέννησης μέχρι 1991)και 2 αθλητές, γεννηθέντες το 1992 ή 1993).
3.Μαζί με τη δήλωση συμμετοχής κάθε ομάδα θα πρέπει να δώσει το ποσό των 120 ευρώ ως εγγύηση συμμετοχής, ποσό το οποίο θα αφαιρεθεί από τους δύο τελευταίους αγώνες της φάσης των ομίλων.
4.Κόστος συμμετοχής κάθε ομάδας θα είναι 60 ευρώ ανά αγώνα (ανεξαρτήτως αριθμού αθλητών, με μέγιστο αριθμό τα 12 άτομα), όταν οι αγώνες γίνονται στο γήπεδο του Κολλεγίου Ρόδου και 45 ευρώ, όταν ο αγώνας γίνεται σε δημόσιο γήπεδο,τα οποία θα καταβάλλονται πριν την έναρξη του αγώνα στη γραμματεία του αγώνα.
5.Με δεδομένο ότι οι ομάδες θα είναι μέχρι 12,θα διεξαχθεί ένα πρωτάθλημα στη μορφή «Όλοι με όλους» κάθε Σαββατοκύριακο σε ένα γύρο. Αν, όμως, οι ομάδες είναι 13……16, τότε θα χωριστούν σε δύο ομίλους των 7 ή 8 ομάδων κατόπιν κλήρωσης και κάθε όμιλος θα αγωνίζεται σε διαφορετικό Σαββατοκύριακο. Το πρόγραμμα των αγώνων θα ανακοινώνεται κάθε Τρίτη στην ιστοσελίδα athlitikiakadimia.gr και θα κοινοποιείται στον Τύπο και την ομαδική των εκπροσώπων μέσω Viber.
6.Οι αγώνες θα γίνονται στο γήπεδο του Κολλεγίου Ρόδου και σε πιθανό δημοτικό γήπεδο που θα δοθεί από το Δήμο Ρόδου.
7.Οι αγώνες θα γίνονται κάθε εβδομάδα: Το Σάββατο 6/11 η έναρξη του Α ομίλου και το Σάββατο 13/11 η έναρξη του Β ομίλου (σε περίπτωση δύο ομίλων). Σε κάθε περίπτωση το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει το Σάββατο 6/11.
8.Αλλαγή ημέρας ή/και ώρας του αγώνα μπορεί να γίνει μετά από αίτημα της ομάδας στην ομαδική των εκπροσώπων του τουρνουά, τουλάχιστον 10 ημέρες πριν την προγραμματισμένη διεξαγωγή, και μετά από την σύμφωνη γνώμη της αντίπαλης ομάδας.
9.Τις ημέρες των Χριστουγέννων δε θα διεξαχθούν αγώνες στο χρονικό διάστημα 20/12/2021……..7/1/2022.Το πρωτάθλημα θα επαναρχίσει το Σάββατο 8/1/2022.
10.Σε περίπτωση ενός ενιαίου ομίλου, οι 8 πρώτοι θα διασταυρωθούν στα play offs ως εξής:
α)1-8
β)2-7
γ)3-6
δ)4-5
Οι νικητές των παραπάνω αγώνων θα διεκδικήσουν τον τίτλο του πρωταθλητή σε final four που θα διεξαχθεί στο κλειστό του Κολλεγίου ως εξής:
α)Νικητής α-Νικητής δ
β)Νικητής β-Νικητής γ
γ)Μικρός τελικός
δ)Μεγάλος τελικός
Αντίθετα, σε περίπτωση δύο ομίλων οι 4 πρώτοι από κάθε όμιλο θα συνεχίσουν στα play offs ως εξής:
α)Πρώτος Α ομίλου-Τέταρτος Β ομίλου
β)Δεύτερος Α ομίλου-Τρίτος Β ομίλου
γ)Τρίτος Α ομίλου-Δεύτερος Β ομίλου
δ)Τέταρτος Α ομίλου-Πρώτος Β ομίλου
Στη συνέχεια, θα έχουμε τις εξής διασταυρώσεις σε final four στο γήπεδο του Κολλεγίου:
α)Νικητής α-Νικητής γ
β)Νικητής β-Νικητής δ
γ)Μικρός τελικός
δ)Μεγάλος τελικός
Για όλες τις υπόλοιπες ομάδες-και στις δύο περιπτώσεις-θα γίνουν αγώνες κατάταξης για τις θέσεις:5-8,9-12,13-16.
11.Η συμμετοχή του κάθε αθλητή στον αγώνα θα γίνεται με δελτίο αθλητή και υποχρεωτικά με κάρτα υγείας αθλητή, σφραγισμένη αποκλειστικά από γιατρό καρδιολόγο, η οποία θα φέρει σφραγίδα και πάνω στη φωτογραφία και θα είναι συμπληρωμένα υποχρεωτικά όλα τα πεδία. Χωρίς την κάρτα υγείας δε θα επιτραπεί η συμμετοχή στον εκάστοτε αγώνα! Επίσης, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού (ανεξαρτήτως χρονικής διάρκειας) ή νόσησης (μόνο μέχρι εντός 6 μηνών από την ημερομηνία νόσησης) και για τους ανεμβολίαστους rapid test από διαπιστευμένο ιδιωτικό φορέα την ίδια ημέρα του αγώνα ή την προηγούμενη.
12.Δικαίωμα συμμετοχής έχουν και όλοι οι αθλητές που μέχρι πέρσι αγωνίζονταν στα τοπικά πρωταθλήματα, αλλά τη φετινή χρονιά δε θα αγωνιστούν σε αυτά. Σε περίπτωση που ο αθλητής αυτός αγωνιστεί σε αγώνα του επίσημου τοπικού πρωταθλήματος-παράλληλα με την συμμετοχή του στο εργασιακό τουρνουά-η ομάδα του αυτομάτως θα αποβάλλεται από το πρωτάθλημα και θα χάσει την αρχική προκαταβολή των 120 ευρώ.
13.Οι κανονισμοί των αγώνων είναι οι ίδιοι που ισχύουν και στα επίσημα τοπικά πρωταθλήματα μπάσκετ.
14.Σε κάθε αγώνα θα υπάρχουν 2 επίσημοι διαιτητές, 2 άτομα στη γραμματεία και υποχρεωτικά γιατρός αγώνα. Η αμοιβή τους ορίζεται ως εξής: κάθε διαιτητής 20 ευρώ, κάθε κριτής 15 ευρώ και ο γιατρός αγώνα 20 ευρώ.
15.Πριν την έναρξη του αγώνα θα δίνονται στις ομάδες μπάλες για ζέσταμα (Molten: Μέγεθος 7).
16.Οι ομάδες υποχρεούνται να έχουν αριθμημένες εμφανίσεις και αθλητικά παπούτσια μόνο για τον αγωνιστικό χώρο.
17.Ενστάσεις για την αντικανονική συμμετοχή αθλητών θα δέχεται η γραμματεία μόνο στο τέλος του αγώνα η οποία θα αναγράφεται στο φύλλο αγώνα και θα εξετάζεται εντός τριών ημερών από την επιτροπή.
18.Οι διαιτητές θα έχουν το δικαίωμα να κρατήσουν δελτίο αθλητή για αντικανονική συμμετοχή ή ακραία συμπεριφορά. Η ποινή που θα επιβληθεί στον συγκεκριμένο αθλητή θα αποφασίζεται και θα ανακοινώνεται από την επιτροπή του πρωταθλήματος εντός τριών ημερών. Την επιτροπή του πρωταθλήματος απαρτίζουν η ΤΕ ΕΟΚ Δωδεκανήσου-ο πρόεδρος των διαιτητών-η πρόεδρος των κριτών.
19.Οποιαδήποτε εσκεμμένη φθορά ή καταστροφή στο χώρο του γηπέδου και των αποδυτηρίων επιβαρύνουν τον αθλητή ή τον αρχηγό της κάθε ομάδας.
20.Αναβολή αγώνα-επικαλούμενη κρούσμα κορωνοιού στην ομάδα-θα γίνεται μόνο με την προσκόμιση της ιατρικής βεβαίωσης του δημόσιου ή ιδιωτικού νοσοκομείου για τη θετικότητα του δείγματος!
21.Σε περίπτωση αποδεδειγμένου κρούσματος κορωνοιού έστω σε έναν αθλητή μιας ομάδας, ακόμα και λίγη ώρα πριν την έναρξη του αγώνα, ο αγώνας θα αναβάλλεται, η ομάδα του αθλητή θα ξαναπαίξει μετά από 14 ημέρες και ο αθλητής-κρούσμα κορωνοιού-θα επιστρέφει στις αγωνιστικές υποχρεώσεις του μόνο με την προσκόμιση αρνητικού τεστ κορωνοιού από επίσημο δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα υγείας.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου