Πολιτιστικά

Συναυλία «Θεοφάνης ο Έλληνας» στην Βιβλιοθήκη Αλεξανδρείας 

Υπό την αιγίδα του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας

Ακολουθώντας μια διαδρομή πολιτισμικής γεωγραφίας και μουσικής διπλωματίας, ο διεθνής Έλληνας συνθέτης Σάββας Καρατζιάς, ταξιδεύει με το ορατόριο «Θεοφάνης ο Έλληνας» σε τέσσερις Ηπείρους κάνοντας σταθμό σε σημαντικούς πολιτιστικούς χώρους μετά την γενέτειρά του Ρόδο.

Το πρώτο σκέλος των συναυλιών στέφθηκε με επιτυχία στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης, στο Collège Notre Dame de France στο Παρίσι (Γαλλία) και στην Πινακοθήκη Τρετιακόφ της Μόσχας (Ρωσία) με την αρωγή εξαιρετικών καλλιτεχνικών συντελεστών και την σημαντική οικονομική συμβολή των χορηγών που στηρίζουν τον Ελληνικό Πολιτισμό.

Το ταξίδι συνεχίζεται στην εμβληματική Βιβλιοθήκη της Αλεξανδρείας (Αίγυπτο) όπου, την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019, θα δοθεί η συναυλία στο εκεί θέατρο.

Η συναυλία τελεί υπό την αιγίδα του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πραγματοποιείται κατά την διάρκεια του διεθνούς Συνεδρίου των “Φίλων της Βιβλιοθήκης Αλεξανδρείας”.

Το ορατόριο «Θεοφάνης ο Έλληνας» υποστηρίζει θερμά ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος.

Κυριακή 20 Οκτωβρίου

Ώρα: 19:00,

Bibliotheca Alexandrina – Small Theater

Αλεξάνδρεια, Αίγυπτος

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Μουσική Σύνθεση, Σάββας Καρατζιάς

Μουσική Διεύθυνση, Νικος Μαλιάρας

Χορωδία, Athens Academic Youth Choir

Σοπράνο, Τζωρτζίνα Μερεντίνη

Πιάνο, Παναγιώτης Γώγος

Διεύθυνση παραγωγής, Arts Spontanés

Υποστηρίζουν επίσης ο κ. Νικόλας Δεληγιάννης, Γενικός εκπρόσωπος της γαλλικής Επιτροπής των Φίλων της Βιβλιοθήκης του Κραταιού Τάγματος του Αγίου Ιωάννου της Ιερουσαλήμ, της Ρόδου και της Μάλτας και η κυρία Μαριλένα Σωκιανού Διεθνολόγος, Ιδρυτική Πρόεδρος του Σπιτιού της Ευρώπης στη Ρόδο και σήμερα Επίτιμη Πρόεδρος

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου