Ειδήσεις

Ρόδος: To δικαστήριο αθώωσε τους αστυνομικούς του “σεΐχη”!

Πολλαπλώς εκτεθειμένη είναι η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ, που κατέστησε άδικα, δύο αστυνομικούς, από τους πλέον αγαπητούς στο νησί της Ρόδου, «βορρά» σε ΜΜΕ, παρουσιάζοντας τους να παρέχουν υπηρεσίες security σε μέλος της βασιλικής οικογένειας του Abu Dhabi.
Oι κατηγορίες σε βάρος τους δεν είχαν καμία τύχη ενώπιον του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου, που με ομόφωνη απόφαση του, τους κήρυξε χθες το απόγευμα αθώους.
Αθωωτική ήταν εξάλλου και η εισήγηση της Εισαγγελέως της έδρας.
Οι ενέργειες των «αδιάφθορων» στη Ρόδο, που σύμφωνα με χθεσινή κατάθεση, έφτασαν στο σημείο να ερευνούν την υπόθεση 11 άτομα, που ταξίδεψαν στο νησί, είχαν μάλιστα ως αποτέλεσμα να αποφασίσει να μην ξανάρθει στη Ρόδο για διακοπές, ο 70χρονος Shaikh Khalifa Bin Mohamed Bin Khalifa Al – Nahyan της οικογένειας του ζάμπλουτου προέδρου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Khalifa bin Zayed Al Nahyan.
Ο σεΐχης, που στα τελευταία τρία χρόνια ερχόταν ινκόγκνιτο στη Ρόδο, είναι εξαιρετικά δυσαρεστημένος από τα όσα συνέβησαν. Βρέθηκε να παρακολουθείται από δεκάδες αστυνομικούς της υπηρεσίας εσωτερικών υποθέσεων για να διαπιστώσουν αν οι δύο αστυνομικοί, που τον ακολουθούσαν του παρείχαν υπηρεσίες φύλαξης!
Χθες ενώπιον του δικαστηρίου οι δύο αστυνομικοί της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, που κατέθεσαν ως μάρτυρες κατηγορίας, κατέστησαν σαφές ότι δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν αν οι δύο συνάδελφοι τους παρείχαν υπηρεσίες φύλαξης, επαναλαμβάνοντας ότι κατά τη διάρκεια της παρακολούθησης τους διαπίστωσαν ότι το μεσημέρι ο σεϊχης μετέβαινε μόνος του με ταξί σε κεντρικό κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ότι περί ώραν 16.30 αναχωρούσε συνοδευόμενος από 6 άτομα, ομοεθνείς του, αλλά και τους δύο αστυνομικούς προς την οικία του.
Οι δύο αστυνομικοί δεν κάθονταν στο ίδιο τραπέζι με τον σεϊχη αλλά είχαν γυρισμένη την πλάτη στο δρόμο με αποτέλεσμα να αμφισβητείται από την πρώτη στιγμή ότι παρείχαν υπηρεσίες φύλαξης.

Μετέβαιναν στο κατάστημα εξάλλου μετά τον σείχη και την παρέα του ενώ στο ακροατήριο κατατέθηκε από τους δύο «αδιάφθορους» ότι η παρακολούθηση των συναδέλφων τους, τελείωνε την 16.30 μετά από εντολή των προϊσταμένων τους.
Δηλαδή ο σεϊχης εφέρετο να φοβάται για τη ζωή του μόνο την μια ώρα που απολάμβανε το γεύμα του σε κατάστημα του Νεωρίου και την υπόλοιπη μέρα ένιωθε ασφαλής!!
11 αστυνομικοί της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων δεν μπήκαν καν στον κόπο να αναρωτηθούν γιατί δεν εφυλάσσετο ο σεϊχης στο σπίτι του αλλά και στις υπόλοιπες του μετακινήσεις!!
Προέκυψε εξάλλου ότι οι δύο αστυνομικοί τον είχαν γνωρίσει πέρσι και έκτοτε ζητούσε την παρέα τους.
Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει και το γεγονός ότι το «δεξί» χέρι του σεΐχη, ο γενικός διευθυντής του γραφείου του, κατέθεσε ενόρκως για την υπόθεση και η κατάθεση του αναγνώστηκε στο δικαστήριο.

«Πληροφορήθηκα την άδικη παραπομπή σε δίκη των δύο φίλων μας αστυνομικών με την κατηγορία ότι προστατεύουν τον Σεΐχη στη Ρόδο, και μάλιστα με αμοιβή. Ο (…), ο (…) και οι οικογένειες τους είναι φίλοι του Σεΐχη από τον Μάιο του έτους δύο χιλιάδες δεκατρία (2013). Από τότε μέχρι σήμερα ο (…) και ο (…) επικοινωνούν με τον Σεΐχη ακόμα και όταν βρίσκεται εκτός Ρόδου και για τον λόγο αυτό κάλεσε τους ίδιους και τις οικογένειες τους στο Ντουμπάι για διακοπές. Όταν ο Σεΐχης βρίσκεται στη Ρόδο του αρέσει τα μεσημέρια να τρώει με τους φίλους του και το βράδυ να πίνει μαζί τους ποτό. Ανάμεσα σ’αυτούς είναι και ο (…) και ο (…). Κάθε φορά που έρχεται ο Σείχης στο νησί της Ρόδου ή ταξιδεύει γενικώς συνοδεύεται από δικούς του ανθρώπους ασφαλείας και τον μάγειρα του και δεν έχει ανάγκη από πρόσθετα μέτρα ασφαλείας γιατί αισθάνεται άνετος και ασφαλής όταν έρχεται στην Ελλάδα. Άλλωστε αν ο Σείχης αισθανόταν ανασφαλής είχε όλο το δικαίωμα να ζητήσει από την Ελληνική Κυβέρνηση μέσω της Πρεσβείας της χώρας του επίσημη φρουρά. Πιστεύω ότι είναι άδικο να κατηγορούνται οι δύο αθώοι άνθρωποι γιατί δεν προσέφεραν οποιαδήποτε υπηρεσία στον Σείχη ούτε ποτέ έλαβαν χρήματα από αυτόν» αναφέρεται στην κατάθεση, που επιβεβαίωσαν και οι υπόλοιποι μάρτυρες στην υπόθεση.
Όπως έγραψε η «δημοκρατική», την 5η Αυγούστου 2014, τηλεφώνησε στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων μια γυναίκα, η οποία δεν επιθυμούσε να δηλώσει τα στοιχεία της και κατήγγειλε ότι οι δύο αστυνομικοί παρέχουν υπηρεσίες ασφαλείας επ’ αμοιβή, σε σεΐχη από το Ντουμπάι, ο οποίος βρίσκεται στη Ρόδο. Κατήγγειλε ότι ο σεΐχης μισθώνει βίλα στη Ρόδο και ότι ο ανθυπαστυνόμος εμπορεύεται προϊόντα της εταιρείας του πατέρα του, σε ξενοδοχεία.
Την 13η Αυγούστου 2014 τηλεφώνησε εκ νέου η ίδια γυναίκα και συμπληρωματικά προς την από 5η Αυγούστου 2014 καταγγελία της, ανέφερε ότι ο σεΐχης και οι αστυνομικοί, που τον συνοδεύουν, συχνάζουν κατά τις ώρες 13:30 με 14:00, σε συγκεκριμένο εστιατόριο στο Νεώριο και ότι ξοδεύουν σημαντικά ποσά καθώς επίσης ότι χρησιμοποιούν για τις μετακινήσεις ένα ταξί. Την 2α Σεπτεμβρίου 2014, προέβη εκ νέου σε τηλεφωνική καταγγελία.
Αφού δόθηκε εντολή από Εισαγγελέα, κλιμάκιο αστυνομικών, αφίχθη στη Ρόδο την 27η Αυγούστου 2014 και έθεσε υπό διακριτική επιτήρηση τους εμπλεκόμενους.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων από την 27η Αυγούστου 2014 μέχρι την 2α Σεπτεμβρίου 2014 διαπιστώθηκε ότι παρείχαν υπηρεσίες secutiry στον σεϊχη.
Από την ίδια έρευνα προέκυψε, σύμφωνα με την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων και εμπορική δραστηριότητα, που ασκεί ο ανθυπαστυνόμος σε τομέα στον οποίο δραστηριοποιείται και ο πατέρας του.
Όπως έγραψε η «δημοκρατική», ο σεΐχης είναι ένα άτομο, που έχει καταπλήξει κατά την παραμονή του στο νησί, όσα άτομα συναλλάσσονται μαζί του. Τα φιλοδωρήματα που αφήνει σε καταστήματα που επισκέπτεται είναι πέραν κάθε φαντασίας.
Στις καθημερινές του συνήθειες τον ακολουθεί κουστωδία ανθρώπων της προσωπικής του φρουράς, σύμβουλοι και φίλοι.
Ο σεϊχης γνώρισε τους δύο αστυνομικούς πέρσι όταν κατά την εδώ παραμονή του είχε μεταβεί στο κατάστημα στο Νεώριο και είχε κεράσει όλους τους θαμώνες.
Οι δύο αστυνομικοί ευχαρίστησαν για το κέρασμα τον σεΐχη και τότε εκείνος τους προσκάλεσε να συμφάγουν με την παρέα του. Εκτοτε ζητούσε, πότε ο ίδιος, πότε μέσω του επιτετραμμένου του, να τον συνοδεύουν για παρέα στις εξόδους του γιατί τους συμπάθησε.
Ο ανθυπαστυνόμος, επεδίωξε να φέρει τον σεΐχη σε επαφή με μια γυναίκα, η οποία συνεργάζεται με την επιχείρηση του πατέρα του, προκειμένου να του παρουσιάσει την παραγωγή τους. Θεώρησε ότι ο ζάμπλουτος σεΐχης, που φέρεται να έψαχνε για επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα, θα μπορούσε ίσως να συνεργαστεί με την οικογένειά του.
Από την ακροαματική διαδικασία βεβαιώθηκαν τα ανωτέρω και δεν προέκυψε τίποτε το μεμπτό σε βάρος τους.
Ως συνήγορος υπεράσπισής τους παρέστη ο δικηγόρος κ. Μ. Κουτσούκος.
Σημειώνεται ότι οι δύο αστυνομικοί θα προσφύγουν ενώπιον των Διοικητικών Δικαστηρίων για να αρθεί η διαθεσιμότητα που τέθηκαν από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ αν και πιθανολογείται ότι σήμερα ο Αρχηγός θα διατάξει την αποκατάστασή τους.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

 • ΠΕΡΙΚΛΗΣ    11.09.2014 16:43

  ETΣI ΜΠΡΑΒΟ..!!!!
  Η δικαιοσύνη έλαμψε και πάλι παραδειγματικά !!!
  Αμαρτία από το θεό να κατηγορούνται δυό αθώοι αστυνομικοί που απλά ο σείχηs τουs συμπάθησε και αυτοί του πρόσφεραν την ”φιλία” τουs …!!!!!
  Αρκεί έναs ”καλόs” δικηγόροs , λίγη συναδελφική ”αλληλεγγύη”,μια επιστολή του ”δυσαρεστημένου” φίλου-εργοδότη [ από την στιγμή μάλιστα που ο σείχηs δεν έκοψε απόδειξη],πιθανόν και κάποια πολιτική παρέμβαση [εκλογέs έν όψει και είναι ”δικά” μαs παιδιά ] για να ”πεισθούν” οι δικαστέs και
  να λάμψει η ”αλήθεια”………!!!!
  ΕΥΓΕ σε όλουs και πρωτίστωs στην δικαιοσύνη που και να σε πιάσουν ,’οπωs έγραψα και σε προηγούμενο σχόλιο μου, ”με την γίδα στην πλάτη” μπορεί να δεχτεί ότι δεν είσαι ζωοκλέφτηs , απλά
  η γίδα βρέθηκε στην πλάτη σου για να την κάνειs βόλτα…….!!!!!!
  Με τέτοιεs δικαστικέs αποφάσειs να μην απορούμε γιατί πάμε κατά διαόλου και η διαφθορά πάει σύννεφο πανντού !!!
  Τήν επόμενη φορά που κάποιοs δεί τα παιδιά έξω από πόρτα κάποιου μπάρ ή μπορδέλου μην πάει το
  μυαλό του στο κακό ..απλά τα παιδιά κάνουν παρέα στον ιδιοκτήτη φίλο τουs……..!!!!!
  ΚΑΙ ΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ……ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ….!!!!….ΠΙΘΑΝΟΝ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΟΥΖΟΥΜΠΟΥΡΟΥ …
  ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ…….ΕΛΛΑΔΑ…

Σχολιασμός άρθρου