Τοπικές Ειδήσεις

Στις ράγες το project 360 εκατ. ευρώ του Μήτση στο Γκολφ Αφάντου

Το έργο για το γήπεδο γκολφ που σηματοδοτεί την έναρξη εργασιών της μεγάλης επένδυσης. Το αρχικό business plan προβλέπει τρία ξενοδοχεία, μαρίνα, shopping center και τουριστικές κατοικίες.

Το σήμα για τη δρομολόγηση του mega project του ομίλου Μήτση στη Ρόδο που αφορά την αξιοποίηση της έκτασης στη Βόρεια Αφάντου (Γκολφ Αφάντου) δίνει το «πράσινο φως» που άναψε η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για τον εκσυγχρονισμό και τη λειτουργία του υφιστάμενου γηπέδου γκολφ 18 οπών.

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή Περιβάλλοντος αποφάσισε ομόφωνα υπέρ της έγκρισης της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου που «τρέχει» η «Αfandou Real Estate Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία Ανάπτυξης Ακινήτων», συμφερόντων της οικογένειας Μήτση, και προβλέπει την αναβάθμιση του γηπέδου ως ειδική τουριστική εγκατάσταση, συμπεριλαμβανομένων των υποστηρικτικών υφιστάμενων εγκαταστάσεων αυτού, σε μια έκταση 501 στρεμμάτων.

Σύμφωνα με τη ΜΠΕ του project, η μοναδική κατασκευή που θα προστεθεί στις υπάρχουσες υποδομές είναι ένα μεταλλικό στέγαστρο 300 τ.μ., το οποίο κατά προσέγγιση κοστολογείται στα 50 χιλιάδες ευρώ. «Τα υπάρχοντα κτίρια δεν χρήζουν συντήρησης ώστε να συμπεριληφθούν στον προϋπολογισμό και στα έξοδα, ενώ δεν απαιτείται επίσης συντήρηση του υφιστάμενου οδικού δικτύου, θα αξιοποιηθεί ο υπάρχων κόμβος», επισημαίνεται.

Το γήπεδο είναι σχεδιασμένο από τον παγκοσμίως γνωστό αρχιτέκτονα γηπέδων γκολφ της Βρετανίας Donald Harradine και συνοδεύεται από βοηθητικές εγκαταστάσεις και μια λέσχη χωρητικότητας 200 ατόμων.

Η παρούσα κατάσταση του γηπέδου χαρακτηρίζεται από χαμηλή επισκεψιμότητα, καθώς μπορεί να εξυπηρετήσει έως 200 γκόλφερς ημερησίως, αλλά ακόμα και την περίοδο υψηλής τουριστικής κίνησης η προσέλευση δεν ξεπερνά τα 50 άτομα.

Στόχος του εξεταζόμενου έργου, με βάση την ΜΠΕ που είχε αναρτηθεί σε δημόσια διαβούλευση, είναι ο εκσυγχρονισμός και η λειτουργία του υφιστάμενου γηπέδου γκολφ, με σκοπό τη δημιουργία μιας οικονομικά επιτυχημένης εγκατάστασης για την αναψυχή των επισκεπτών.

Το έργο αποσκοπεί σε πολλαπλασιαστικά θετικά οφέλη για την τοπική κοινωνία και τους τοπικούς επιχειρηματίες και θα καταστήσει το παρεχόμενο τουριστικό προϊόν ελκυστικότερο για τους μελλοντικούς επισκέπτες.

Μάλιστα, η αδειοδότηση λειτουργίας του υφιστάμενου γηπέδου γκολφ, το οποίο λειτουργεί στη θέση αυτή πάνω από 20 έτη, αποτελεί προϋπόθεση για την εκκίνηση διαδικασιών αδειοδότησης/υλοποίησης οποιουδήποτε επενδυτικού σχεδίου στο τοπικό ΕΣΧΑΔΑ Βορείου Αφάντου, δηλαδή του πλάνου που έχει ο όμιλος Μήτση για αξιοποίηση της έκτασης που είχε αποκτήσει από τον Ελληνοαμερικανό επιχειρηματία Μερκούριο Αγγελιάδη.

Το πλάνο των 360 εκατ. ευρώ
Έτσι λοιπόν, ο εκσυγχρονισμός του γηπέδου γκολφ σηματοδοτεί την έναρξη της διαδικασίας αξιοποίησης ολόκληρης της έκτασης Βόρειας Αφάντου στη Ρόδο. Σύμφωνα με το αρχικό business plan του ομίλου, οι επενδύσεις για την αξιοποίηση του ακινήτου αναμένεται να διαμορφωθούν σε περίπου 360 εκατ. ευρώ και προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η ανάπτυξη τριών ξενοδοχείων υψηλών προδιαγραφών, μίας μαρίνας, ενός shopping center, καθώς και τουριστικών κατοικιών.

Στόχος των επικεφαλής του ομίλου Μήτση είναι η δημιουργία ενός από τους μεγαλύτερους προορισμούς γκολφ της Μεσογείου, με μία επένδυση η οποία θα αναβαθμίσει σημαντικά το τουριστικό προϊόν της Ρόδου και θα συμβάλλει σημαντικά στην επέκταση της τουριστικής σεζόν.

Πηγή: euro2day.gr

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • Ω    13.07.2025 18:04

    Πιστεύετε ότι έτσι εξελίσσετε ένα νησί;
    Έχετε βάλει όραμα να καταστρέψετε περιβαλλοντικά όλες τις απομεινοντες φυσικές παραλίες.
    Γκολφ και μαρίνες και βίλες, δεκαστερα ξενοδοχεία και ότι άλλο: ειναι περιτα. Σημαντικότερο όμως το νερό το ξεχάσαμε!!! Σίγουρα το έχετε λύσει και αυτό το πρόβλημα.
    Σε μερικά χρόνια θα λέμε το νερό…σταγόνα!
    Αυτο που χρειάζεται το νησί είναι αναστυλώσεις, ανακαινίσεις (ήρεμες και σωστές όμως! και όχι με τραπεζοκαθίσματα και ψαθατοδιακοσμησις), πεζοδρόμια, πλατείες πράσινες, δρόμοι με δενδροφύτευση, όπως κατασκευόντουσαν επι Ιταλοκρατιας, ώστε τους θερινούς μήνες να υπάρχει φυσική σκίαση και να ταιριάζουν με το περιβάλλον και την αρχιτεκτονική κληρονομιά. Δεν είμαι κατά την ξενοδοχειακή ανάπτυξη αλλά «Παν μέτρον Άριστον».
    Σας γράφω με απόλυτο σεβασμό.

  • Αναστασίου Βασίλης    11.07.2025 11:00

    Σοβαρές ανακρίβειες και απόψεις.
    Τα περί εγκαταστασεων είναι ανακριβή. Υπάρχουν από το 72 ως προσωρινές τότε για 3-4 χρόνια. Μετά από 52 χρόνια δεν μπορεί να είναι καλές.
    Οι 5-6 τουρίστες που παίζουν ημερησίως βλέπουν ένα ξερό γήπεδο.
    Όλο το καλοκαίρι είναι Σαχάρα.
    Το γήπεδο υπάρχει από το 73. Ποιος λέει για 20 χρονια.
    Η απαραίτητη ανακατασκευή γηπέδου Γκολφ ξεπερνά τα 15εκ.
    Η συνολική επένδυση σύμφωνα με ε όλους τους γνώστες πλησιάζει τα 500εκ.
    Τα περί γκολφικού προορισμού είναι αστειότητες γιατί απαιτούνται τουλάχιστον 3 γήπεδα.
    Απο που αντλήθηκαν οι πληροφορίες του σχετικού άρθρου?

Σχολιασμός άρθρου