Τοπικές Ειδήσεις

«Ξεφούσκωσε» η πολύκροτη υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών από το «παρεάκι της Φιλερήμου»

«Ξεφούσκωσε» χθες ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων η πολύκροτη υπόθεση διακίνησης σκληρών ναρκωτικών από σπείρα γνωστή στην πιάτσα των τοξικομανών ως το «παρεάκι της Φιλερήμου».

Τον Μάρτιο του 2015 με απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Δωδεκανήσου, είχαν αφεθεί ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 7.000 ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής τους δύο φορές κάθε μήνα στο οικείο Αστυνομικό Τμήμα οι 4 από τους 6 κατηγορούμενους στην υπόθεση.
Θυμίζουμε ότι στην υπόθεση είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος ο κατηγορούμενος για διεύθυνση και εποπτεία εγκληματικής οργάνωσης, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και διακίνηση ναρκωτικών Β. A. του Q. 31 ετών, υπήκοος Αλβανίας, τρόφιμος των φυλακών για υπόθεση ηρωίνης, που φέρεται ως ο “εγκέφαλος” σπείρας διακίνησης ναρκωτικών στο νησί της Ρόδου. Το δικαστήριο χθες τον έκρινε αθώο.
Προσωρινά κρατούμενοι είχαν κριθεί και οι L. A. του A. 26 ετών, υπήκοος Αλβανίας, κάτοικος Ιαλυσού, L. E. του S. 27 ετών, συγγενής του πρώτου, κάτοικος Ιαλυσού, που καταδικάστηκαν με ποινική διαμεσολάβηση σε ποινή φυλάκισης 3 ετών και 6 μηνών με αναστολή.
Αθώος κρίθηκε ο Q. A. του B. J. 30 ετών, υπήκοος Αλβανίας και ο Α. Ε. του Ε. 30 ετών, ημεδαπός κάτοικος Ρόδου.
Σε ποινή φυλάκισης 5 ετών και 2 μηνών καταδικάστηκε ο Α. K. του H. 30 ετών.
Τον Αύγουστο του 2013 περιήλθε πληροφορία στη Δίωξη Ναρκωτικών σύμφωνα με την οποία ο Β. A. του Q., έγκλειστος για υπόθεση διακίνησης ηρωίνης, διακινεί μεγάλες ποσότητες ηρωίνης σε τοξικομανείς της Ρόδου, σε συνεργασία με τον Q. A. του B. J., μέσω του L. A. του A. και της L. E. του S.
Μάλιστα στα στέκια των τοξικομανών της Ρόδου, σύμφωνα με την πληροφορία, αυτή η εγκληματική οργάνωση είναι γνωστή ως «Το παρεάκι της Φιλερήμου», λόγω του χώρου, όπου δραστηριοποιούνταν στο εμπόριο ηρωίνης.
Η συνολική αξία της ποσότητας ηρωίνης που κατασχέθηκε κυμαίνεται από 7.159,2 ευρώ έως 40.270,5 ευρώ.
Ως συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων παρέστησαν οι δικηγόροι κ.κ. Ακης Δημητριάδης, Μανώλης Κουτσούκος, Στέλιος Αλεξανδρής, Σταύρος Σκάρος, Μαρία Κορακάκη και Π. Μαριόλης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου