Ποινή κάθειρξης 12 ετών και χρηματική ποινή ύψους 100.000 ευρώ επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων σε έναν 22χρονο Αλβανό, που συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου στο λιμάνι της Ρόδου για διακίνηση 4,17 κιλών ηρωίνης.

Στο πλαίσιο ειδικών επιχειρησιακών δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, την 2α Οκτωβρίου 2019 και περί ώραν 12.30 πραγματοποιήθηκε έλεγχος στον κατηγορούμενο κατά την άφιξή του στο νησί με πλοίο της γραμμής Πειραιώς – Ρόδου και με τη συνδρομή του ειδικά εκπαιδευμένου αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών «SWARTZ», διαπιστώθηκε ότι μετέφερε σημαντική ποσότητα ναρκωτικών ουσιών.
Συγκεκριμένα, ο δράστης κατείχε και μετέφερε στις αποσκευές του ηρωίνη συνολικού βάρους 4 κιλών και 170 γραμμαρίων διαμοιρασμένη σε οκτώ αυτοσχέδιες συσκευασίες.
Εξεταζόμενος δεν συνεργάστηκε με τους αστυνομικούς ενώ ενώπιον της κ. Ανακρίτριας υποστήριξε ότι είναι εξαρτημένος από την ηρωίνη από τον Ιανουάριο του 2019.
Κατονόμασε τον προμηθευτή του και δήλωσε θύμα του, υποστηρίζοντας ότι τον έπεισε να έρθει στη Ρόδο για να παραδώσει τα ναρκωτικά και ότι θα ελάμβανε ως αντάλλαγμα 50 γραμμάρια ηρωίνης για ιδίαν χρήση.

Ισχυρίστηκε ότι ο Αλβανός, που κατονόμασε, του είχε δώσει ένα κινητό τηλέφωνο για να επικοινωνεί μαζί του και να τον ενημερώσει που θα παρέδιδε τα ναρκωτικά.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ