Ρεπορτάζ

Συζητείται η αίτηση εξυγίανσης της θυγατρικής της «Γενικής Κλινικής Δωδεκανήσου»

Για την 20ή Μαΐου επαναπροσδιορίστηκε εκ νέου με κλήση ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρόδου (διαδικασία εκούσιας δικαιοδοσίας) η αίτηση εξυγίανσης της θυγατρικής της Euromedica, «Γενική Κλινική Δωδεκανήσου».

Η υπόθεση είχε εξεταστεί την 09η Ιουλίου 2020 και με απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρόδου κηρύχθηκε απαράδεκτη η συζήτηση για τυπικούς λόγους. Κατά τη συζήτηση, πρόσθετες παρεμβάσεις υπέρ της εταιρείας άσκησαν η Farallon Capital Management, που αποτελεί στρατηγικό μέτοχο, η εταιρεία Healthcare Investors (Greece), η Συνεταιριστική Τράπεζα Δωδεκανήσου (δια του κ. Δημητρίου Ζιώγα) και το σωματείο εργαζομένων (δια του δικηγόρου κ. Κώστα Χαλκιά) και κύριες παρεμβάσεις για την απόρριψη της αιτήσεως ο ΕΦΚΑ (δια της κ. Εύης Αρνιθενού), ΔΕΗ (δια του κ. Γ. Μαυρομάτη), ΑΑΔΕ (δια της κ. Μαρίας Ελευθερίου, μια ΕΠΕ, η ΔΕΥΑΡ και μια μονοπρόσωπη ΙΚΕ (δια του κ. Ακη Δημητριάδη), εταιρεία επιχειρηματικών απαιτήσεων (δια της κ. Δέσποινας Ζιώγα), 11 εργαζόμενοι (δια των κκ. Μ. Κόκκινου και Δ. Δασκαλάκη) και ακόμη μια ΕΠΕ (δια του κ. Ιωάννη Χριστοδούλου).
Κατά τη συζήτηση η αιτούσα εξέτασε έναν μάρτυρα-οικονομολόγο ο οποίος επεσήμανε πως η εταιρεία Healthcare Investors (Greece) ανέλαβε τον δανεισμό της Euromedica και πως συναινεί στην εξυγίανση της τελευταίας και αναφέρθηκε στις συσσωρευμένες οφειλές προς τους προμηθευτές, το δημόσιο, τους εργαζομένους και τις τράπεζες. Τόνισε μάλιστα πως η εταιρεία Healthcare Investors (Greece) έκανε ανακωχή ως προς την Euromedica και πως κατά την εκτίμηση του το πλάνο που προβλέπεται στην αίτηση είναι βιώσιμο.
Από την πλευρά των κύριων παρεμβάσεων για την απόρριψη της αίτησης εξετάστηκαν τρεις μάρτυρες οι οποίοι συνομολόγησαν πως τα χρέη της Euromedica προς αυτούς είναι πολύ μεγάλα γεγονός που τους δημιούργησε σημαντικά προβλήματα σε σημείο που να αδυνατούν να πληρώσουν δικές τους υποχρεώσεις.Υπερτόνισαν μάλιστα ενώπιον του Δικαστηρίου την αναξιοπιστία που έδειξε απέναντί τους η κλινική με υποσχέσεις εξόφλησης καθώς και την οικονομική τους καταστροφή που έπεται αν γίνει δεκτή η αίτηση τους και τους καταβληθεί μόνο το 15% του συνόλου των οφειλών.
FF Unit Slab Pro BlackΌπως έγραψε η «δημοκρατική», η εταιρεία έχει πάρει «ανάσα» το τελευταίο διάστημα, καθώς το επενδυτικό κεφάλαιο (fund) Farallon Capital Management έχει χορηγήσει ενδιάμεση τραπεζική χρηματοδότηση αρχικά έως 12 εκατ. ευρώ.
Το Farallon πρόκειται να επενδύσει ακόμη περίπου 5 εκατ. ευρώ στη θυγατρική της Euromedica, την εταιρεία Γενική Κλινική Δωδεκανήσου.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει στην οικονομική έκθεσή της η εισηγμένη, για την εν λόγω εταιρεία έχει επιτευχθεί, ήδη, επί της αρχής συμφωνία με τους πιστωτές της.
Η Γενική Κλινική Δωδεκανήσου, που είναι δυναμικότητας 107 κλινών και διαθέτει ως συνεργάτες περισσότερους από 200 ιατρούς, έχει ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις της τάξεως των 16 εκατ. ευρώ προς τις τράπεζες και αρνητικά ίδια κεφάλαια ύψους 16,6 εκατ. ευρώ.
Η διαδικασία εξυγίανσης και επίλυσης των εκκρεμοτήτων επισπεύστηκε χωρίς την ανάγκη λήψης προληπτικών μέτρων, καθώς έχει επιτευχθεί επί της αρχής συμφωνία με τους πιστωτές της Γενικής Κλινικής Δωδεκανήσου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου