Τοπικές Ειδήσεις

Απαντήσεις στις επικρίσεις για την έκτακτη ενίσχυση των 300 ευρώ από το Δήμο Pόδου

Απαντήσεις στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης κατά της δημοτικής αρχής Ρόδου, για την χορήγηση του εφάπαξ βοηθήματος των 300 ευρώ έδωσε χτες με δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Διοικητικής Εξυπηρέτησης του Πολίτη & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Γιάννης Καμπούρης.
«Στην δημόσια διοίκηση, δεν λειτουργεί ο καθένας όπως θέλει. Όλα γίνονται βάσει του νόμου και του θεσμικού πλαισίου, το οποίο πρέπει και οφείλουμε να τηρούμε. Οι… φλυαρίες και η κακοπροαίρετη κριτική, είναι χειρότερες από το μπήκαν περισσότερες ή λιγότερες οικογένειες στο πρόγραμμα για την χορήγηση του εφάπαξ βοηθήματος των 300 ευρώ και περιορίζονται στην προσπάθεια για αντιπολίτευση κατά της δημοτικής αρχής Ρόδου. Από την διαδικασία αυτή, ενέργειες και ελέγχους, εγκρίθηκαν 100 οικογένειες. Εάν δίναμε παραπάνω θα καταλογίζονταν στη δημοτική αρχή. Επίσης, υπήρχαν αιτήσεις που δεν πληρούσαν τις απαραίτητες προϋποθέσεις και άλλοι, δεν προσκόμισαν τα δικαιολογητικά που ζητήσαμε. Γι αυτό και καθυστέρησε η διαδικασία. Αυτό που έχω να πω είναι ότι έγινε η αρχή –και αυτό σημαίνει πως θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και δεύτερο βήμα ώστε να εντάξουμε και περισσότερες οικογένειες σε αυτό το βοήθημα», τόνισε ο αντ/ρχος.
Η διαδικασία ξεκίνησε με 1.000 αιτήσεις για να προχωρήσουν οι 840 και από αυτές οι 400 περίπου δεν προσκόμισαν τα δικαιολογητικά που ζητήθηκαν. Τελικά, οι ωφελούμενες οικογένειες είναι 100 ενώ πέραν του επιδόματος αυτού, δικαιούνται και κάποια άλλα τα οποία δεν γνώριζαν.
Η ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ, Η ΔΗΜ.ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ Η ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ
Ο κ. Καμπούρης αναφέρθηκε ακόμη στην Ελεγχόμενη Στάθμευση και στην Δημοτική Αστυνομία, αφού υπάρχει έτοιμη η σχετική μελέτη και πρέπει να εφαρμοστεί σύντομα:
«Όσο δεν λειτουργεί, ο Δήμος Ρόδου έχει απώλειες 1-2εκ ευρώ το χρόνο. Είναι επιθυμία του ιδίου του δημάρχου κ. Αντώνη Καμπουράκη, να επαναλειτουργήσει η Δημοτική Αστυνομία και το θέμα έχει τεθεί προς συζήτηση. Υπάρχει ήδη μελέτη ενώ απαιτείται μια διαδικασία: να περάσει από τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας, κατόπιν πρέπει να ψηφιστεί από το δημοτικό συμβούλιο, να πάει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για έγκριση μέχρι να φτάσει στο υπουργείο κ.λπ. Είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο διότι ‘Ελεγχόμενη Στάθμευση και η Δημοτική Αστυνομία’ είναι μια σειρά από δράσεις που αφορούν στην εύρυθμη λειτουργία της πόλης και όχι μόνον. Κοινόχρηστοι χώροι, κυκλοφοριακό, τραπεζοκαθίσματα, άδειες καταστημάτων και πολλά ακόμη. Χάνουμε 1,5-2εκ. ευρώ το χρόνο από την απουσία τους, ενώ ο Δήμος Ρόδου μπορεί να προσλάβει έως και 400 άτομα γι αυτά (και να δημιουργήσει διευθύνσεις για τις υποενότητές μας).
*Ο αντιδήμαρχος αναφέρθηκε ακόμη στην νέα Προγραμματική Σύμβαση την οποία θα συνάψει ο Δήμος Ρόδου με τον Δήμο Τρικκαίων για μια σειρά από παρεμβάσεις που θα βελτιώσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τον πολίτη:
«Ήδη βρίσκεται κλιμάκιο από τον Δήμο Τρικκαίων στη Ρόδο από το περασμένο Σάββατο και δουλεύουν πάνω σε αυτό το project. Θα επεκταθεί και στα μεγάλα χωριά του Δήμου Ρόδου», ανέφερε.
Μεταξύ των παρεμβάσεων που περιλαμβάνονται στην Προγραμματική Σύμβαση είναι τα εξής:
Α. ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΥ GIS
Β. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ
-ΕΙΔΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ME CALL CENTER
-ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ KIOSK
Γ. ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΟΣ ΠΡ/ΜΟΣ
Δ. ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΣΤΟΛΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ
Ε. ΣΥΣΤΗΜΑ ΦΟΡΤΙΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ. ΣΤΑΘΜΟΣ ΦΟΡΤΙΣΗΣ
ΣΤ. ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΞΥΠΝΗΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ
Ζ. ΕΞΥΠΝΕΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ
Η. ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ
Θ. ΑΣΥΡΜΑΤΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΜΕ WIFI, ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου