Ειδήσεις

Γεωργιάδης: Εντός της εβδομάδας ή την επόμενη το σχέδιο για τον Τουρισμό

O υπουργός ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, έκανε τον έως τώρα απολογισμό του για την επαναλειτουργία του λιανικού εμπορίου και αναφέρθηκε στην έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Για την εκτίμησή του, σχετικά με την επαναλειτουργία της αγοράς, ο Υπουργός Ανάπτυξης παρουσιάστηκε ικανοποιημένος και τόνισε πως: «Από την πρώτη βόλτα που κάναμε με τον κ. Παπαθανάση, η Ερμού ήταν γεμάτη, πολλοί φορούσαν μάσκα.

Σε κάποια καταστήματα είχαμε ουρές και δεν σου επέτρεπαν να μπεις, είδαμε μια εικόνα χαράς, ενθουσιασμού και τάξης»

Η πρώτη εβδομάδα, κυρίως οι πρώτες ημέρες, από πλευράς τζίρου ήταν καλές για τις επιχειρήσεις που άνοιξαν. Ήταν μια καλή εβδομάδα εν συγκρίσει με πέρυσι. Η σημερινή μέρα είναι κρίσιμη ιδιαίτερα.

Στο λιανικό εμπόριο μπαίνουμε δυνατά. Κλειστά παραμένουν μόνο τα Mall, που θα ανοίξουν τελευταία»

«Όσον αφορά το πρόγραμμα ΤΕΠΙΧ 2, έχουν γίνει ήδη πολλές αιτήσεις, 200 εκατ, δάνεια έχουν εγκριθεί. Οι τράπεζες έχουν αρχίσει να δίνουν χρήματα στην αγορά.  Ετοιμάζουμε δεύτερο πρόγραμμα, εγγυοδοτικό όπου το 80% θα είναι εγγυημένο από το κράτος»

Αναφορικά με την έναρξη της τουριστικής περιόδου, ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε το εξής: «Σκοπός μας είναι να είμαστε έτοιμοι την 1η Ιούλη. Εντός της εβδομάδας ή την επόμενη η κυβέρνηση θα παρουσιάσει το σχέδιο για τον τουρισμό και το πλήρες χρονοδιάγραμμα.

Πηγή: tovima.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου