Πραγματοποιήθηκαν, την Κυριακή 6 Μαΐου 2018 από τις 10:00 έως τις 13:00, με εξαιρετική επιτυχία (παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες) η «Ανοιχτή Ημέρα Επιστήμης & Τέχνης 2018» και «Το Μονοπάτι της Λογοτεχνίας» που διοργάνωσαν τα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ».

Οι μικροί επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο δημοφιλές «Μονοπάτι της Λογοτεχνίας», όπου ο μαγικός κόσμος του παιδικού βιβλίου ξεδιπλωνόταν βήμα βήμα. Πρόκειται για ένα ονειρικό ταξίδι, γνώσης και ψυχαγωγίας ανάμεσα σε αγαπημένους ήρωες και συγγραφείς. Περιπετειώδεις και απρόσμενες δραστηριότητες, αναδύονταν στις «γωνιές – σταθμούς» του σχολικού χώρου που έκρυβαν σπαζοκεφαλιές, ερωτήσεις και γρίφους.

Οι μεγαλύτεροι μαθητές, οι γονείς αλλά και οι φίλοι του σχολείου επισκέφθηκαν την πιο πολυσυζητημένη έκθεση ερευνητικών εργασιών των μαθητών και του έργου των ομίλων που λειτουργούν στα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ». Φέτος η έκθεση αποτελούνταν από διαμορφωμένα περίπτερα με εργασίες που αντλούσαν τη θεματολογία τους από τα πεδία των ανθρωπιστικών και κοινωνικών επιστημών, των θετικών επιστημών, της τεχνολογίας, της οικονομίας, του περιβάλλοντος, της τέχνης και του πολιτισμού.

Τις παραπάνω εκδηλώσεις επισκέφτηκε παρά τον ιδιαίτερο βροχερό καιρό, μεγάλο πλήθος γονέων, παιδιών και φίλων του σχολείου. Ανάμεσα στους επισκέπτες των παραπάνω εκδηλώσεων συμπεριλαμβάνονται η κ. Χαρούλα Γιασιράνη ως εκπρόσωπος της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ρόδου κ. Ευάγγελος Μανδρακός, ο τ. Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Ιωάννης Μαχαιρίδης και η κ. Ντίνα Παχύλη – Μαχαιρίδη, ο Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Κωνσταντίνος Τσολακίδης και η Σχολική Σύμβουλος Αδαμαντία Φατσέα.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ