Η τουρκική προκλητικότητα συνεχίζεται με τον αρχηγό των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Χουλουσί Ακάρ να παίρνει τη σκυτάλη και να δηλώνει ότι η Τουρκία «δεν θα επιτρέψει τετελεσμένα στο Αιγαίο και την Κύπρο.

Ο τούρκος στρατηγός αφού πραγματοποίησε επιθεωρήσεις στον ναύσταθμο του Γκιολτζούκ και σε στρατόπεδα της περιοχής της Καλλίπολης μίλησε, μεταξύ άλλων, για το Αιγαίο και την Κύπρο.

Κατηγορώντας τις δυο χώρες ότι προσπαθούν να δημιουργήσουν τετελεσμένα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, ξεκαθάρισε ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να το ανεχθεί.

 «Θέλουμε το Αιγαίο θάλασσα ειρήνης»

Είπε ότι η Τουρκία επιθυμεί να είναι το Αιγαίο θάλασσα ειρήνης, επιρρίπτοντας ουσιαστικά την ευθύνη για την ένταση που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στην Ελλάδα.

Οπως αναφέρει η τουρκική Milliyet, ο Ακάρ, τόνισε πως «η Τουρκία επιθυμεί να γίνει το Αιγαίο θάλασσα ειρήνης, φιλίας και συνεργασίας και κάνει κάθε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση».

«Πάντως δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο στο Αιγαίο και την Κύπρο. Γι᾽ αυτό τον λόγο έχουμε πάρει με αποφασιστικότητα κάθε μέτρο και θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε» πρόσθεσε.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ