Ειδήσεις

Επενδυτής από τη Νότια Ρόδο κατηγορείται για αποδοχή εικονικών τιμολογίων

Ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου θα εξεταστεί την 11η Απριλίου 2014 η υπόθεση με κατηγορούμενο για αποδοχή εικονικών φορολογικών στοιχείων κατ’ εξακολούθηση, επενδυτή από τη Νότια Ρόδο.

Ο επενδυτής δια του συνηγόρου υπεράσπισής του κ. Γ. Κουμπιάδη είχε ζητήσει να αναβληθεί η υπόθεση ενόψει εκδίκασης ενώπιον του Διοικητικού Πρωτοδικείου Ρόδου προσφυγής του κατά του προστίμου που έχει επιβληθεί από τη ΔΟΥ μετά από τον έλεγχο του ΣΔΟΕ αλλά και ανάλογης προσφυγής, που έχει υποβάλει η εκδότρια των φερομένων ως εικονικών τιμολογίων στην οποία φέρεται να ισχυρίζεται ότι οι εργασίες πράγματι έχουν εκτελεστεί από το σύζυγό της και έχουν τιμολογηθεί από την ίδια.

Ο κ. Κουμπιάδης είχε ζητήσει επιπλέον να κληθεί για κατάθεση ενώπιον του δικαστηρίου η εκδότρια των τιμολογίων και ο σύζυγός της.

Το δικαστήριο έχει αναστείλει εξάλλου μέχρι αμετακλήτου κρίσεως επί της ως άνω υποθέσεως την εκδίκαση άλλης με κατηγορούμενο τον ίδιο επενδυτή για το αδίκημα της κοινής απάτης σε βάρος του Ελληνικού Δηµοσίου, σε βαθµό πληµµελήµατος, µε προξενηθείσα ζηµία ιδιαιτέρως µεγάλη, ανερχόµενη στο ποσό των 21.698,12 ευρώ και για απάτη σε βάρος των οικονοµικών συµφερόντων των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, σε βαθµό πληµµελήµατος, καθώς η περιουσιακή βλάβη του γενικού προϋπολογισµού των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων ανέρχεται στο ποσό των 30.273,18 ευρώ.

Η έρευνα για την υπόθεση, όπως έγραψε η “δ”, ξεκίνησε µετά από καταγγελίες για επιδοτούµενη επένδυση κατασκευής και λειτουργίας συγκροτήµατος τουριστικών επιπλωµένων κατοικιών.

Το συγκεκριµένο έργο επιδοτήθηκε σε ποσοστό 60% επί της εγκεκριµένης αξίας του, που προσδιορίστηκε από την αρµόδια επιτροπή στο ποσό των 262.089 ευρώ. Η τελική αξία του, σύµφωνα µε τον επιδοτούµενο, ήταν 330.229,99 ευρώ.

Ο επενδυτής φέρεται κατά το χρονικό διάστηµα από την 3η Ιανουαρίου 2008 έως και την 28η Φεβρουαρίου 2008, κατά τη διάρκεια των εργασιών για την ανέγερση συγκροτήµατος τουριστικών κατοικιών µε παράλληλες δραστηριότητες αγροτουρισµού, η οποία δραστηριότητά του επιδοτείτο από το Ελληνικό Δηµόσιο κατά ποσοστό 41,67% επί ποσοστού 60% επί της επιλέξιµης δαπάνης να έλαβε εννέα Τιµολόγια Παροχής Υπηρεσιών συνολικής καθαρής αξίας 112.383,50 ευρώ, για υπηρεσίες και οικοδοµικής φύσεως εργασίες, που ήταν εικονικά.

Φέρεται παραπέρα, ενώ γνώριζε την εικονικότητα των τιµολογίων, να προσήλθε ενώπιον των αρµοδίων υπαλλήλων της Διεύθυνσης Γεωργικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και να κατέθεσε αίτηση για την πληρωµή της δεύτερης δόσης της εγκριθείσας επιχορήγησης για την υλοποίηση του επενδυτικού του σχεδίου παριστάνοντας ψευδώς ότι το ύψος των συναλλαγών και συνακόλουθα το κόστος των σχετικών εργασιών και δαπανών στις οποίες προέβη, ανερχόταν στο συνολικό ποσό των 112.383,50 ευρώ αντί του πραγµατικού δαπανηθέντος ποσού ύψους µόλις 25.598,02 ευρώ.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου