Ειδήσεις

Τελεσίδικη καταδίκη Ροδίτη για τοκογλυφία

Σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών και χρηματική ποινή 1.000 ευρώ με 3ετή αναστολή καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου ένας Ροδίτης που κρίθηκε ένοχος τελεσιδίκως τοκογλυφίας, μετά από µήνυση γνωστού επιχειρηµατία του νησιού.

Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο διατήρησε την πρωτόδικη ποινή φυλάκισης που του είχε επιβληθεί.

Όπως έγραψε η “δημοκρατική” ο ίδιος κατηγορούμενος είχε παραπεμφθεί και στο παρελθόν σε δίκη με την ίδια κατηγορία αλλά κρίθηκε αθώος.

Ο κατηγορούμενος φέρεται στη Ρόδο στις 4 Ιουνίου 2007 να χορήγησε στον επιχειρηµατία δάνειο ύψους 30.000ευρώ, για έξι µήνες µε εξαµηνιαίο τόκο 9,75%.

Ο φερόμενος ως θύμα είχε άμεση ανάγκη χρημάτων προκειμένου να εκδώσει εγγυητική επιστολή για να λειτουργήσει το τουριστικό του πρακτορείο ενώ για γραφειοκρατικούς λόγους δεν μπορούσε να εξασφαλίσει σύντομα τη δανειοδότηση του από την Εμπορική Τράπεζα.

Ο µηνυτής παρέδωσε στον κατηγορούµενο µια επιταγή, εκδόσεως ανωνύµου εταιρείας ιδιοκτησίας του, εις διαταγή του ιδίου, ποσού 30.000 ευρώ, µε λευκή ηµεροµηνία πληρωµής, την οποία οπισθογράφησε.

Επί πλέον ενέγραψε προσηµείωση υποθήκης υπέρ του ποσού των 35.000 ευρώ, επί ενός ακινήτου-οικίας, ιδιοκτησίας του.

Ενώ ο µηνυτής κατέβαλε τµηµατικά στον κατηγορούµενο το ως άνω δάνειο, αυτός απαίτησε στις αρχές του 2007, ένεκα καθυστέρησης, στην ολοσχερή εξόφλησή του, να κάνει νέα προφορική συµφωνία και να εξοφλήσει το ληφθέν δάνειο σε δέκα µήνες, καταβάλλοντας 1250 ευρώ µηνιαίως, αξιώνοντας παράνοµα και καθ’ υπέρβαση του κατά νόµο θεµιτού ποσοστού τόκου, 10% µηνιαίως.

Σύμφωνα με την κόρη του επιχειρηματία ήταν ιδιαίτερα πιεστικός και φορτικός και με απειλές κατόρθωνε να λαμβάνει το ως άνω ποσό από το ταμείο εμπορικής τους επιχείρησης στο Τσαϊρι.

Ο ίδιος ο κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι ελάμβανε το ποσό αυτό ισχυριζόμενος με επίκληση χειρόγραφων αποδείξεων ότι έλαβε μόλις 2.500 ευρώ συνολικά από τα 18.000 ευρώ περίπου που υποστήριξε η πολιτική αγωγή ότι έδωσε. Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι οι 2.500 ευρώ είναι νόμιμοι τόκοι.

Περισσότερα για την υπόθεση στην αυριανή έντυπη έκδοση της “δημοκρατικής”

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου