Ειδήσεις

Επιρρίπτει ευθύνες στο υπουργείο Εσωτερικών ο κ. Δ. Κρεμαστινός

“Αν η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών πραγματικά επιθυμούσε τη διάσπαση των νησιωτικών ΟΤΑ είχε το χρόνο να καταθέσει τροπολογία στη Βουλή. Όλα όσα έγιναν όμως δείχνουν πως το ΥΠΕΣ δεν επιδιώκει αλλαγές”.

Την άποψη ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών δεν επιδιώκει τη διάσπαση των μεγάλων νησιωτικών Δήμων εξέφρασε χθες, ομιλώντας στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο της τελετής των εγκαινίων του αιμοδυναμικού τμήματος στο νοσοκομείο Ρόδου, ο βουλευτής κ.Δημήτρης Κρεμαστινός.

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου πρόσθεσε πως είναι αστεία όσα λέγονται περί εμπλοκής της διάσπασης των ΟΤΑ, εξαιτίας του βέτο που έθεσε το ΠΑΣΟΚ.

“Εφόσον δεν έχει κατατεθεί μια τροπολογία από το υπουργείο Εσωτερικών για το θέμα αυτό, πώς θα εκφράσουμε γνώμη εμείς οι βουλευτές; Αν το ΥΠΕΣ επεδίωκε τις αλλαγές θα είχε κινηθεί διαφορετικά”, τόνισε ο κ. Δημήτρης Κρεμαστινός.

Σε ερώτηση σχετικά με την τροπολογία που θα κατατεθεί ξανά για το θέμα, με πρωτοβουλία του βουλευτή κ. Ν. Σηφουνάκη, ο κ. Κρεμαστινός δήλωσε πως δεν θα έχει τύχη γιατί δεν στηρίζεται και από άλλους βουλευτές.

«Δεν έβαλε βέτο στην υπόθεση το ΠΑΣΟΚ. Την ευθύνη φέρει η κυβέρνηση που δεν κατέθεσε τροπολογία. Συστήθηκε μια επιτροπή η οποία θα ασχοληθεί με τις μεταβολές στον Καλλικράτη. Η τροπολογία υπογράφεται μόνο από τον κ. Σηφουνάκη. Δεν πιστεύω πως θα έχει τύχη», δήλωσε ο κ. Δημήτρης Κρεμαστινός.
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε και στην οργανωτική συνδιάσκεψη της «ΕΛΙΑΣ» που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

«Θα μπορούσα να μην λάβω μέρος στην οργανωτική συνδιάσκεψη της «ΕΛΙΑΣ». Συμμετείχα γιατί είχε εκφραστεί αρνητική άποψη από τον κ Γιώργο Παπανδρέου. Ήθελα με την παρουσία μου να δείξω πως δεν ανήκω σε ομάδες. Αυτό το γνωρίζουν οι πάντες», δήλωσε ο κ. Κρεμαστινός και υπογράμμισε πως παρά το γεγονός ότι συμμετείχε στην οργανωτική συνδιάσκεψη του συγκεκριμένου κινήματος δεν πιστεύει στις αρχές που πρεσβεύει η «ΕΛΙΑ».

«Παρότι μετείχα στην οργανωτική συνδιάσκεψη δεν πιστεύω στην ΕΛΙΑ. Συμμετέχουν στο κίνημα άνθρωποι οι οποίοι εξελέγησαν από το ΠΑΣΟΚ ή πήραν από αυτό δημόσιες θέσεις. Δεν είναι κάτι καινούργιο. Αν η οποιαδήποτε κίνηση περιελάμβανε και ανθρώπους που δεν ανήκουν στο συγκεκριμένο κόμμα θα ήμουν θετικός», δήλωσε ο κ. Δημ. Κρεμαστινός.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου