ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολικές θερμοκρασίες θα φέρει η κακοκαιρία “Μήδεια” σε όλη τη χώρα

news room 1 λεπτό ανάγνωση
καιρός-κρύο

Πολύ χα­μη­λές θερ­μο­κρα­σί­ες θα επι­κρα­τή­σουν, από το Σάβ­βα­το, σε ολό­κλη­ρη τη χώρα, οι οποί­ες θα δια­τη­ρη­θούν έως του­λά­χι­στον τα μέσα της επό­με­νης εβδο­μά­δας, εξαι­τί­ας της επερ­χό­με­νης κα­κο­και­ρί­ας “Μή­δειας”, σύμ­φω­να με τα δια­θέ­σι­μα προ­γνω­στι­κά στοι­χεία του Εθνι­κού Αστε­ρο­σκο­πεί­ου Αθη­νών / Meteo.gr.

Οι ψυ­χρές αέ­ριες μάζες που βρί­σκο­νται στην Κε­ντρι­κή και Βό­ρεια Ευ­ρώ­πη, πλη­σιά­ζουν ήδη προς τη χώρα μας και από το Σάβ­βα­το θα επη­ρε­ά­σουν αρ­χι­κά τα βό­ρεια και στη συ­νέ­χεια τα υπό­λοι­πα τμή­μα­τα της Ελ­λά­δας.

Συν­θή­κες πα­γε­τού θα επι­κρα­τή­σουν σε με­γά­λο τμήμα της χώρας και ολι­κού πα­γε­τού στα κε­ντρι­κά και βό­ρεια. Θα υπάρ­ξουν πυ­κνές χιο­νο­πτώ­σεις στο με­γα­λύ­τε­ρο τμήμα της χώρας, ακόμα και σε πε­ριο­χές με πολύ χα­μη­λό υψό­με­τρο, ενώ θα επι­κρα­τή­σουν θυ­ελ­λώ­δεις βο­ριά­δες από την Κυ­ρια­κή.

Όμως, πριν από την έλευ­ση της κα­κο­και­ρί­ας “Μή­δεια”, σή­με­ρα ανα­μέ­νο­νται βρο­χές και κα­ται­γί­δες σε με­γά­λο τμήμα της χώρας μας. Τα φαι­νό­με­να έως το με­ση­μέ­ρι στα δυ­τι­κά και τις με­ση­με­ρια­νές και απο­γευ­μα­τι­νές ώρες στα βο­ρειο­α­να­το­λι­κά, εν­δέ­χε­ται να είναι κατά τό­πους ισχυ­ρά και να συ­νο­δεύ­ο­νται από έντο­νη ηλε­κτρι­κή δρα­στη­ριό­τη­τα (κε­ραυ­νοί).

Πα­ράλ­λη­λα, με θυ­ελ­λώ­δεις εντά­σεις θα πνέ­ουν οι νό­τιοι άνε­μοι στο Αι­γαίο έως το από­γευ­μα, ενώ στο Ιόνιο οι δυ­τι­κοί άνε­μοι θα φτά­σουν σε έντα­ση τα επτά μπο­φόρ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.