Τοπικές Ειδήσεις

Στηρίζουμε τη συμμετοχή του ΓΕΛ Κρεμαστής στο διαγωνισμό Imagine EU

Το ΓΕΛ Κρεμαστής, Σχολείο – Πρέσβης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, συμμετέχει στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό «ImagineEU». Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από τη Γενική Γραμματεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και βασίζεται στην ιδέα της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Πολιτών, ενός σημαντικού εργαλείου συμμετοχικής δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ειδικότερα, ο διαγωνισμός «ImagineEU» δίνει την ευκαιρία σε εφήβους και έφηβες να αναδείξουν ένα ζήτημα που θεωρούν ότι θα μπορούσε να βελτιωθεί στην κοινότητα ή τη χώρα τους και το οποίο θα μπορούσε να καταστεί νόμος σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση με στόχο να γίνει ένα ακόμα καλύτερο μέρος, για να ζει κανείς.

Οι μαθητές – πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου του ΓΕΛ Κρεμαστής δημιούργησαν ένα βίντεο με τίτλο «A DIVERSE SCHOOL 4 ALL». Προτείνουν να αξιοποιηθούν οι σχολικές υποδομές κατά τα Σαββατοκύριακα και να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον άτυπης εκπαίδευσης που ενσωματώνει όλους, πρόσφυγες, άτομα με αναπηρία, Ρομά κ.ά. Η πρωτοβουλία τους στηρίζει την πολυπολιτισμικότητα και προάγει την ιδέα ενός άτυπου συμπεριληπτικού σχολείου που θα αποτελέσει το μέσο για μια κοινωνία απαλλαγμένη από προκαταλήψεις και στερεότυπα, μια κοινωνία στην οποία όλοι οι πολίτες θα αντιμετωπίζονται ως ισότιμα μέλη.

θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά

την κα Βάλια Μυλωνά, PHDc Επιμορφώτρια στη Δημιουργική Σκέψη, για το εργαστήριο δημιουργικής γραφής και τη βοήθεια στην εύρεση της ιδέας,

την κα Μαρία Καψάλη, Creative Director -Copywriter, για τη συνεδρία με θέμα τη δημιουργία διαφημιστικής ταινίας και την εύρεση πετυχημένου σλόγκαν,

τον κ. Αλέξανδρο Λουϊζίδη, Σκηνοθέτη, για τη δημιουργία του βίντεο.

 

Ψηφίστε το βίντεο μας , αφού πρώτα κάνετε εγγραφή στην Υπηρεσία Ταυτοποίησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, EU Login.

 

Στη διεύθυνση,

https://citizens-initiative-forum.europa.eu/video-competition/diverse-school-4-all_el

ή σκανάρετε εδώ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου