Με απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου έπαυσε χθες η δίωξη εις βάρος του εφημέριου του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος Ρόδου, πατέρα Χρήστου Σιάννα, για κατάχρηση του εκκλησιαστικού αξιώματος.
Ο Ελληνόψυχος Ιερέας οδηγήθηκε στη δικαιοσύνη κατηγορούμενος για κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος μετά από αναφορά του τότε γενικού γραμματέα απόδημου Ελληνισμού, δικηγόρου κ. Μιχάλη Κόκκινου, στενού συνεργάτη του τ. υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Κοτζιά.
Με την έναρξη της διαδικασίας ο συνήγορος υπεράσπισής του δικηγόρος κ. Ακης Δημητριάδης, υπέβαλε αυτοτελή ισχυρισμό περί κατάργησης του άρθρου με το οποίο είχε παραπεμφθεί σε δίκη ο κατηγορούμενος.
Επεσήμανε ειδικότερα ότι η πράξη χαρακτηρίζεται πλέον ως ανέγκλητη και επομένως κανένα ποινικής φύσης μέτρο δεν μπορεί να επιβληθεί γι’ αυτήν ζητώντας την απαλλαγή του παπά Χρήστου.
Οπως απεκάλυψε η «δημοκρατική», τα όσα είπε τον Ιούνιο του 2018 ο πατέρας Χρήστος σε κήρυγμά του εντός του Ιερού Ναού και της Λειτουργίας, είχαν προκαλέσει αίσθηση και έλαβαν πανελλήνια δημοσιότητα.
«Είναι μία ημέρα πένθους για την Ελλάδα μας. Εχθές οι προδότες υπογράψανε, πουλήσανε την Μακεδονία μας», ανέφερε μεταξύ άλλων.
Σε άλλο σημείο ο π. Χρήστος τόνισε: «Αυτοί οι προδότες, οι ψεύτες, οι ελεεινοί.
Εσχάτη προδοσία, υπογράψανε όλοι. Αυτά τα κοπρόσκυλα που πήρανε να διοικήσουνε και να διαλύσουνε, σε εντεταλμένη υπηρεσία, την πατρίδα μας».


«Σήμερα το απόγευμα στις Πρέσπες έχουν πάει όλοι οι κοπρίτες, όλοι οι υπουργοί, όλα τα ρεμάλια και ακόμη και βορειοελλαδίτες βουλευτές που υπογράψανε, θα πάνε να διασκεδάσουνε την μεγάλη τους επιτυχία», ανέφερε σε άλλο σημείο ο π. Χρήστος.
«Αυτοί λοιπόν οι άνθρωποι οι άθεοι, είναι ένα τίποτα, είναι μία χούφτα προδότες», υπογράμμισε ο π. Χρήστος.
Εν πάση περιπτώσει, το κήρυγμά του αναρτήθηκε από έναν ημεδαπό στο you Tube την 17η Ιουνίου 2018 με τίτλο: «Λέμε ΟΧΙ στην προδοτική συμφωνία που υπέγραψαν οι εφιάλτες».
Μεταξύ άλλων, είχε πει στο ποίμνιό του και τα εξής:
«Όποιο πολιτικό δείτε, φτύστετονε, αλλά ούτε και το σάλιο σας αξίζει γι’ αυτά τα κοπρόσκυλα, γιατί είναι τεμπέληδες, είναι αλήτες, με όλη τη σημασία της λέξεως» και προφανώς γι αυτή του τη θέση αξιολογήθηκε στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης.

Ο ιερέας έχει χαρακτηριστεί από πολλούς ως «ο προστάτης των φτωχών» και όχι αδίκως. Γιατί, εδώ και χρόνια έχει αναλώσει την ζωή του, βοηθώντας τους πάσχοντες συνανθρώπους μας.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ