Τοπικές Ειδήσεις

Συνεργασία Ζαννετίδη με Καραταπάνη

Μία πρώτη επαφή και ενημέρωση είχαν χτες ο νέος αντιδήμαρχος Πρωτογενούς Τομέα και Εμπορίου κ. Σάββας Καραταπάνης με τον αντιπεριφερειάρχη κ. Φιλήμονα Ζαννετίδη κατά την οποία εξέτασαν θέματα στα οποία μπορούν να συνεργαστούν.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Ζαννετίδης: «Έγινε εκτενής ενημέρωση από την δική μου πλευρά, για τα σχέδια της περιφερειακής αρχής σχετικά με τον Πρωτογενή Τομέα και συζητήσαμε με τον κ. Καραταπάνη τους τομείς στους οποίους μπορούν να συνεργαστούν ο πρώτος με τον δεύτερο βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης. Συμφωνήσαμε ότι τα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα είναι πολλά και σοβαρά και πρέπει να προωθήσουμε λύσεις».
Ο κ. Καραταπάνης δήλωσε: «Ο πρωτογενής τομέας στην Ρόδο πρέπει να στηριχθεί. Με τον αντιπεριφερειάρχη,  μιλήσαμε και για τις λαϊκές αγορές καθώς και για την δημιουργία ψαραγοράς σε κάποιο σημείο της πόλης. Όμως, θα προηγηθεί διάλογος με όλους τους συναρμόδιους ώστε να δημιουργηθεί μια οργανωμένη ψαραγορά και λαχαναγορά σε κάποιο σημείο. Η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε ξεκινήσει έναν σχεδιασμό, τον οποίο θα εξετάσουμε».

Η ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΑ ΦΡΑΓΜΑΤΑ
Επιπλέον, ο κ. Ζαννετίδης είπε ότι συνήλθε για πρώτη φορά το γνωμοδοτικό συμβούλιο της ΠΝΑι Εγγείων Βελτιώσεων με αντικείμενο τα Φράγματα όπου αναλύθηκαν οι στόχοι που πρέπει να τεθούν μετά την ανάληψη της σχετικής αρμοδιότητας. Όπως είπε ο αντιπεριφερειάρχης: «Έγινε η πρώτη καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης. Προτεραιότητα είναι η λειτουργία του Φράγματος της Απολακκιάς ενώ προχωράμε στην καταγραφή της κατάστασης όπως επικρατεί σε όλα τα νησιά (Κυκλάδων και Δωδεκανήσου) τόσο σε λιμνοδεξαμενές όσο και σε φράγματα.
Ο περιφερειάρχης κ. Γ. Χατζημάρκος, ήδη αναζητεί πόρους για την συντήρηση των φραγμάτων, ενώ θα γίνουν και οι αναγκαίες μελέτες –όπου χρειαστεί. Να σας θυμίσω ότι συνεχίζεται η κατασκευή του Φράγματος Κρητηνίας, το Φράγμα του Σχοινά στην Κάρπαθο κι ένα στη Νάξο». Το γνωμοδοτικό συμβούλιο της ΠΝΑι Εγγείων Βελτιώσεων θα συνεδριάζει κάθε μήνα προκειμένου να εξετάζει την εξέλιξη των έργων αυτών και να καταγράφει τις ανάγκες όπου υπάρχουν.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου