ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σύλληψη 16 αλλοδαπών και 5 διακινητών σε αεροδρόμια του Ν. Αιγαίου

news room 1 λεπτό ανάγνωση
αεροδρόμιο

Στο πλαίσιο επι­χει­ρη­σια­κού σχε­δια­σμού και στο­χευ­μέ­νων αστυ­νο­μι­κών ελέγχων για την αντι­με­τώ­πιση της δια­κί­νη­σης μη νόμιμων μετα­να­στών συνε­λή­φθη­σαν το διήμερο (08 και 09.08.2015) σε περι­φε­ρειακά αερο­δρό­μια του Νοτίου Αιγαίου συνο­λικά δεκαέξι (16) αλλο­δα­ποί, οι οποίοι επι­χεί­ρη­σαν να επι­βι­βα­στούν παρά­νομα σε διε­θνείς πτήσεις.

Επι­πλέον, συνε­λή­φθη­σαν πέντε (5) δια­κι­νη­τές μη νόμιμων αλλο­δα­πών

Σε βάρος τους σχη­μα­τί­στη­καν ξεχω­ρι­στές δικο­γρα­φίες για τα κατά περί­πτωση αδι­κή­ματα της κατοχής – χρήσης πλαστών ταξι­διω­τι­κών εγγρά­φων, καθώς και δια­κί­νη­σης μη νόμιμων μετα­να­στών.

Ειδι­κό­τερα συνε­λή­φθη­σαν:

• Από αστυ­νο­μι­κούς του Αστυ­νο­μι­κού Τμή­μα­τος Αερο­λι­μένα Ρόδου, τέσ­σε­ρις υπήκοοι Συρίας ηλικίας 20, 30, 31 και 32 ετών, γιατί μετέ­βη­σαν δια­δο­χικά στον Κρατικό Αερο­λι­μένα Ρόδου και κάνο­ντας χρήση παρα­ποι­η­μέ­νων δελτίων ταυ­τό­τη­τας και δια­βα­τη­ρίων αρχών Τσεχίας, Ουγ­γα­ρίας, Λιθουα­νίας, Γερ­μα­νίας και Εσθο­νίας επι­χεί­ρη­σαν να επι­βι­βα­στούν σε ξεχω­ρι­στές πτήσεις με προ­ο­ρι­σμό τη Γαλλία και τη Γερ­μα­νία.

Επι­πλέον, συνε­λή­φθη­σαν δύο υπήκοοι Βουλ­γα­ρίας ηλικίας 24 και 51 ετών, ένας 29χρονος υπήκοος Ιράκ και δύο ημε­δα­ποί ηλικίας 31 και 50 ετών, γιατί όπως προ­έ­κυψε προ­μή­θευ­σαν κατά περί­πτωση με κάρτες επι­βί­βα­σης προ­κει­μέ­νου να τους διευ­κο­λύ­νουν, έναντι αμοιβής, δύο υπη­κό­ους Αφγα­νι­στάν ηλικίας 30 και 34 ετών (οι οποίοι συνό­δευαν 1 παιδί) και δύο υπη­κό­ους Ιράν ηλικίας 32 και 36 ετών, με σκοπό να επι­βι­βα­στούν παρά­νομα σε διε­θνείς πτήσεις.

• Από αστυ­νο­μι­κούς του Αστυ­νο­μι­κού Τμή­μα­τος Θήρας, πέντε υπήκοοι Συρίας ηλικίας από 21 έως 51 ετών (οι οποίοι συνό­δευαν ένα παιδί), γιατί μετέ­βη­σαν δια­δο­χικά στον Κρατικό Αερο­λι­μένα Θήρας και κάνο­ντας χρήση πλαστών δελτίων ταυ­τό­τη­τας και δια­βα­τη­ρίων αρχών Ιταλίας και Ισπα­νίας επι­χεί­ρη­σαν να επι­βι­βα­στούν σε ξεχω­ρι­στές πτήσεις με προ­ο­ρι­σμό την Ιταλία και την Ισπανία.

• Από αστυ­νο­μι­κούς του Αστυ­νο­μι­κού Τμή­μα­τος Αερο­λι­μένα Κω, τρείς υπήκοοι Συρίας ηλικίας 28, 41 και 82 ετών, γιατί μετέ­βη­σαν στον Κρατικό Αερο­λι­μένα Κω και κάνο­ντας χρήση πλαστών δια­βα­τη­ρίων αρχών Αυστρίας, Γερ­μα­νίας και Βελγίου επι­χεί­ρη­σαν να επι­βι­βα­στούν σε πτήση με προ­ο­ρι­σμό την Ιταλία.

Τα πλαστά ταξι­διω­τικά έγγραφα και οι κάρτες επι­βί­βα­σης που κατεί­χαν κατα­σχέ­θη­καν.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.