ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

“Η επίσκεψή μου στα μικρά διαμάντια των Δωδεκανήσων” – Η ανάρτηση της ΠτΔ

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Σακελλαροπούλου

Η ανάρ­τηση της ΠτΔ Κατε­ρί­νας Σακελ­λα­ρο­πο­ού­λου στον λογα­ρια­σμό της στα κοι­νω­νικά δίκτυα, με αφορμή την η διήμερη επί­σκεψη της στην Χάλκη,  Τήλο και στην Σύμη:

Γράφει η ΠτΔ

Ακρι­τικά νησιά με σπάνια ομορφιά, πλούσια πολι­τι­σμική παρά­δοση, ασύ­γκριτη αρχι­τε­κτο­νική, καθη­με­ρι­νό­τητα εναρ­μο­νι­σμένη με τους ρυθμούς της φύσης. Και ταυ­τό­χρονα πεδία εφαρ­μο­γής τεχνο­λο­γιών αιχμής σε θέματα ενερ­γεια­κής απο­δο­τι­κό­τη­τας, χώροι που υπο­δέ­χο­νται την και­νο­το­μία και την έρευνα με σκοπό την ισόρ­ροπη ανά­πτυξη.

Η επί­σκεψή μου στη Χάλκη, την Τήλο, και τη Σύμη, με αφορμή την επέτειο της υπο­γρα­φής του πρω­το­κόλ­λου παρά­δο­σης των Δωδε­κα­νή­σων από τους Γερ­μα­νούς στους Συμ­μά­χους, αφε­τη­ρία της ενσω­μά­τω­σής τους στον εθνικό κορμό, με γέμισε αισιο­δο­ξία για τις προ­ο­πτι­κές που δια­νοί­γο­νται σε κάθε τόπο της πατρί­δας μας, όταν αξιο­ποιεί τα στοι­χεία που συνι­στούν την ταυ­τό­τητά του και κινη­το­ποιεί τις δυνά­μεις του προς τις κατευ­θύν­σεις τις οποίες υπα­γο­ρεύ­ουν οι σύγ­χρο­νες ανάγκες.

Eίδα στην πράξη τον σεβασμό κατοί­κων και τοπικών παρα­γό­ντων προς τους φυσι­κούς πόρους και τη βιο­ποι­κι­λό­τητα. Από το φωτο­βολ­ταϊκό πάρκο της Χάλκης ως το Κέντρο Κυκλι­κής Και­νο­το­μίας της Τήλου, παρα­κο­λού­θησα την επι­τυ­χη­μένη προ­σπά­θεια να εξα­σφα­λί­σουν την ενερ­γειακή τους αυτο­νο­μία μέσω της αξιο­ποί­η­σης της ηλιακής ενέρ­γειας, να δια­χει­ρι­στούν τα από­βλητα με τρόπο που να μην αφήνουν απο­τύ­πωμα στο περι­βάλ­λον, να ενι­σχύ­σουν την τοπική οικο­νο­μία με στό­χευση στην αειφόρο ανά­πτυξη. Η διεθνής ανα­γνώ­ριση της Τήλου ως του πρώτου πρά­σι­νου νησιού της Μεσο­γείου είναι το επι­στέ­γα­σμα όλων αυτών των προ­σπα­θειών.

Στη σύντομη επί­σκεψή μου στα μικρά αυτά δια­μά­ντια των Δωδε­κα­νή­σων είδα την περη­φά­νια των ανθρώ­πων για όσα έχουν επι­τύ­χει, το βάθος στο οποίο κατα­νο­ούν τον πολύ­πλοκο και πολυ­ε­πί­πεδο χαρα­κτήρα των περι­βαλ­λο­ντι­κών ζητη­μά­των, την απο­φα­σι­στι­κό­τητα με την οποία ανα­πτύσ­σουν στρα­τη­γι­κές και συγκρο­τούν δράσεις για την αντι­με­τώ­πισή τους, την πίστη τους σ’ ένα βιώσιμο μέλλον. Μια πίστη που εμπνέει, δίνει παρα­δείγ­ματα, ανοίγει δρόμους.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.