Τοπικές Ειδήσεις

Πρωτόκολλο διοικητικής αποβολής από δημοτικό ακίνητο στις Πεταλούδες

Με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ρόδου κινείται η διαδικασία εκδόσεως Πρωτοκόλλου Διοικητικής Αποβολής.
Το δημοτικό συμβούλιο έκανε δεκτή την υπ’ αριθ. πρωτ. 2/18078/28-4-2020 γνωμοδότηση του κ. Μανώλη Στάγκα Νομικού Συμβούλου του Δήμου Ρόδου στην οποία επισημάνθηκε ότι δεν υφίσταται ενεργός μίσθωση που να νομιμοποιεί εδρεύουσα στην ΤΚ Θεολόγου κοινωνία κληρονόμων, νόμιμα εκπροσωπούμενη από έναν ημεδαπό στην κατοχή δημοτικού ακινήτου στην κοιλάδα Πεταλούδων που κατέχει αυθαίρετα και χρησιμοποιεί για εστιατόριο.
Τα μισθωτικά δικαιώματα που επικαλείται τόσο από το από 31-5-1971 συμφωνητικό μεταξύ της ανώνυμης εταιρείας «ΑΣΤΗΡ» και του απώτερου δικαιοπαρόχου τους, όσο και από το αναφερόμενο στο με αρ. πρωτ. 538776/28-12-1990 έγγραφο του EOT ιδιωτικό συμφωνητικό του 1956 περί παραχώρησης από τον EOT στον Θ. Κ. του Τουριστικού Περιπτέρου Καλαμώνα Ρόδου, δεν είναι ενεργά, καθώς η όποια μίσθωση (από το 1956 ή από το 1971) έχει από ετών λήξει και έχει παύσει κάθε προστασία της, ουδέποτε δε υπεισήλθε ο Δήμος στην όποια μίσθωση, ούτε αναγνώρισε αυτήν.
Ο νομικός σύμβουλος επεσήμανε ότι πρόκειται για αυθαίρετη κάτοχο, και, αφού τηρήθηκε και το δικαίωμα ακρόασης, επιβάλλεται η σύμφωνα με το άρθρο 2 παρ. 1 του Α.Ν.263/1968 έκδοση Πρωτοκόλλου Διοικητικής Αποβολής, το οποίο συντάσσεται από το Δήμαρχο ύστερα από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Επίσης, για την αποζημίωση του Δήμου, κρίθηκε ότι πρέπει να εκδοθεί Πρωτόκολλο Αποζημίωσης Αυθαίρετης Χρήσης του δημοτικού ακινήτου τουλάχιστον από το έτος 2015.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου