Ειδήσεις

«Όχι» στην υπερβολική λιτότητα λέει ο Ιταλός πρόεδρος

«Οι δυνάμεις που διαθέτει η Ευρώπη ζημιώνονται από την υπερβολική λιτότητα», δήλωσε ο Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματταρέλλα, σε παρέμβασή του για τα 65 χρόνια από την «Διακήρυξη Σουμάν».
«Εμείς που είμαστε ευρωπαϊστές δεν κουραζόμαστε να τασσόμαστε υπέρ μιας μεγαλύτερης πολιτικής ολοκλήρωσης της Ευρώπης. Για την επίτευξη του στόχου αυτού χρειάζεται αλλαγή πορείας πλεύσης, ώστε να μειωθούν οι εσωτερικές ανισότητες και να αναζωογονηθούν οι δυνάμεις που ζημιώθηκαν από υπερβολική λιτότητα», τόνισε ο Ιταλός πρόεδρος.
Ο Ματταρέλλα πρόσθεσε, επίσης ότι «κάποιες φορές, η Ευρωπαϊκή Ένωση παρουσιάζεται στους πολίτες με μια φιλοσοφία η οποία μοιάζει να παραμελεί την έλλειψη εργασίας, τις ολοένα και αυξανόμενες ανισότητες και την αναγκαία αλληλεγγύη».
Ο Ιταλός πρόεδρος, ο οποίος εξελέγη από το κοινοβούλιο τον περασμένο Ιανουάριο, ολοκλήρωσε την παρέμβασή του υπογραμμίζοντας ότι «πρέπει να μειωθεί ο εγωισμός για να δοθεί στους Ευρωπαίους νέους μια προοπτική ζωής και εργασίας και για να τύχει θετική αντιμετώπισης το δράμα της μετανάστευσης» ενώ, παράλληλα, ζήτησε « να εφαρμοσθεί και να ενισχυθεί το σχέδιο Γιούνκερ ώστε η Ευρώπη να γίνει και πάλι φορέας ανάπτυξης, μιας νέας και βιώσιμης ανάπτυξης».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου