Η 2η ημέρα του Απρίλη έχει καθιερωθεί και ως παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου. Είναι η γιορτή της νιότης για τους μεγαλύτερους και η … βουτιά στις αναμνήσεις. Είναι το ταξίδι στο παρελθόν με οδηγό τον Ιούλιο Βερν, τον Ευγένιο Τριβιζά, τον Αντώνη Σαμαράκη, τον Μενέλαο Λουντέμη και τόσους άλλους συγγραφείς που μας έμαθαν… ανάγνωση. Οι “Μύθοι του Αισώπου”, ο “Γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες”, ο “Μιχαήλ Στρογκόφ”. To “Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα” αλλά και ο “Τρελαντώνης” της Πηνελόπης Δέλτα.

Κάθε βιβλίο μια ανάμνηση, μια ιστορία, μια επέτειος. Το gazzetta.gr γιόρτασε την παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου και ζήτησε από πρωταθλητές που είναι και γονείς να θυμηθούν τα παιδικά τους αναγνώσματα αλλά και τι επιλέγουν τα παιδιά τους. Μεταξύ αυτών και η Νικόλ Κυριακοπούλου του ΑΓΕΣ Κάμειρος:

«Ιστορίες με ζωάκια για την Λένια»

Έχει κερδίσει μετάλλια τόσο στο Ευρωπαϊκό όσο και στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, στον στίβο, αλλά το μεγαλύτερο μετάλλιο της ζωής της είναι η κόρη της. Η Νικόλ Κυριακοπούλου, που συνεχίζει τις υψηλές πτήσεις του πρωταθλητισμού, είναι μια … χαζομαμά που μας λέει: «Τα βιβλία που έχω πάρει για τη Λένια, που είναι 3 ετών, έχουν απλές ιστοριούλες με ζωάκια και μικρά παιδιά. Το βράδυ πριν κοιμηθεί θα διαβάσω παραμύθια στην κόρη μου όπως «Τα 3 γουρουνάκια» και «Τη χιονάτη με τους 7 νάνους». Βέβαια δε λείπουν και βιβλία με ήρωες του Ντίσνευ και αν έχουν και αυτοκόλλητα μέσα ακόμα καλύτερα, και ας τα ξεκολλάει μετά η μαμά από τους τοίχους». (gazzetta.gr)

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ