Τοπικές Ειδήσεις

Ερώτηση του Βασ.Υψηλάντη για τα προβλήματα στις κτιριακές εγκαταστάσεις του Δικαστικού Μεγάρου Ρόδου και την ανάγκη για νέο

Στον Υπουργό Δικαιοσύνης απηύθυνε κοινοβουλευτική ερώτηση ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλης Α. Υψηλάντης σχετικά με τα προβλήματα του Δικαστικού Μεγάρου Ρόδου, μετά μάλιστα τις νέες πτώσεις πετρών από το κτίριο και για την ανάγκη μετεγκατάστασης δικαστικών υπηρεσιών στο Παλαιό Νοσοκομείο Ρόδου. Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Προς τον Αξιότιμο κ. Υπουργό Δικαιοσύνης

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

(Άρθρου 126 ΚτΒ)

ΘΕΜΑ: Τα προβλήματα στις κτιριακές εγκαταστάσεις του Δικαστικού Μεγάρου Ρόδου και οι ανάγκες για νέο κτίριο .

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Σύμφωνα με δημόσιες καταγγελίες αλλά και από προσωπική μου αντίληψη, στις 7 Μαρτίου 2020, ημέρα της επετείου της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα και ενώ επρόκειτο να πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη παρέλαση στην κεντρική παραλιακή λεωφόρο της Ρόδου, όπου βρίσκεται και το κτίριο του Δικαστικού Μεγάρου Ρόδου, αποκολλήθηκε μια τεράστια πέτρα από το κτίριο αυτό με κίνδυνο το σοβαρό ανθρώπινο τραυματισμό.

Είναι επίσης γεγονός ότι δεν είναι πρώτη φορά που καταρρέουν πέτρες ή σοβάδες από το εν λόγω κτίριο καθώς επίσης είναι γνωστή η εναγώνια, εδώ και πολλά χρόνια, αναζήτηση λύσης στο στεγαστικό εν γίνει πρόβλημα των δικαστηρίων Ρόδου. Επί υπουργίας μάλιστα του κ. Χαράλαμπου Αθανασίου, είχε υιοθετηθεί η πρόταση του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου, μετά από μακροχρόνιες συζητήσεις, πανηγυρικά σε συνάντηση του τότε Προέδρου του ΔΣΡ κ. Κωνσταντίνου Σαρρή μαζί του και με τη δική μου παρουσία ως Βουλευτού Δωδεκανήσου, για μεταστέγαση υπηρεσιών του Δικαστηρίου Ρόδου στο παλαιό Νοσοκομείο Ρόδου. Απόφαση που δεν κατέστη δυνατή να υλοποιηθεί λόγω της αλλαγής Κυβέρνησης στις αρχές του 2015.

Κατόπιν όλων των ανωτέρω ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

1.) Σε ποιές άμεσες ενέργειες προτίθεται να προβεί για την αποκατάσταση των επικινδύνων σημείων του κτιρίου του Δικαστικού Μεγάρου Ρόδου.

2.) Σκοπεύει το Υπουργείο Δικαιοσύνης να προβεί στη γενικότερη συντήρηση του ιστορικού κτιρίου του Δικαστικού Μεγάρου Ρόδου;

3.) Σκοπεύει το Υπουργείο Δικαιοσύνης να υλοποιήσει παλαιότερη απόφαση για μετεγκατάσταση υπηρεσιών του Δικαστικού Μεγάρου Ρόδου στο κτίριο του Παλαιού Νοσοκομείου Ρόδου ;

Αθήνα στις 10 Μαρτίου 2020

Ο Ερωτών Βουλευτής

Βασίλειος – Νικόλαος Α. Υψηλάντης

Βουλευτής Δωδεκανήσου

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου