Ειδήσεις

TEDxYouth: «Μία διαφορετική πυξίδα πλεύσης για τον καθέναν μας»

Το πρώτο TEDxYouth θα πραγματοποιηθεί στην Ρόδο, αύριο Κυριακή, 11 Μαρτίου 2018 στα Εκπαιδευτήρια «Ροδίων Παιδεία», στην αίθουσα «Καλλιπάτειρα» από τις 10:30 το πρωί.
Οι διοργανώσεις TEDxYouth, είναι τοπικά και ανεξάρτητα διοργανωμένες εμπειρίες TEDx, με τη διαφορά ότι απευθύνονται κυρίως σε μαθητές έως και 18 ετών.
Το θέμα της διοργάνωσης είναι «Πυξίδες Πλεύσης» και αναφέρεται στο πώς ο καθένας από τους νέους και τις νέες που συμμετέχουν, αποφασίζουν να χαράξουν κοινές και ατομικές διαδρομές προς ένα καλύτερο μέλλον για τους ίδιους και την κοινωνία.

Κύριες πηγές έμπνευσης είναι οι ποικίλες προκλήσεις των καιρών και οι ιδέες άξιες διάδοσης που αντλούν τα παιδιά από τα βιώματά τους, για να τις κατανοήσουν και να τις αντιμετωπίσουν.
Οι 13 ομιλητές προέρχονται από διάφορα Γυμνάσια και Λύκεια σχολεία του νησιού. Πρόκειται για διαφορετικές μεταξύ τους προσωπικότητες αλλά με κοινό σημείο αναφοράς ότι όλοι έχουν να μοιραστούν μια ιδέα που αξίζει να διαδοθεί.
Ξεχωριστό χαρακτηριστικό της εκδήλωσης είναι ότι σε μεγάλο βαθμό έχει οργανωθεί από τα ίδια τα παιδιά, με την επικουρική συνδρομή δασκάλων και εκπαιδευτικών. Ο αριθμός των μαθητών – εθελοντών που έχουν συμβάλει στην προετοιμασία της εκδήλωσης ξεπερνά τους 30, και βρίσκονται εδώ και εβδομάδες επί ποδός, προετοιμάζοντας τα μουσικά και θεατρικά δρώμενα που θα συνοδεύουν την εκδήλωση.
Λίγα λόγια για το TED
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν χτες οι μαθητές του «Ροδίων Παιδεία», ανέφεραν ότι το TEDxYouth αποτελεί έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό, στόχος του οποίου, είναι να προβάλει ιδέες που αξίζει να διαδοθούν. Η αρχή έγινε το 1984 στην Καλιφόρνια και από τότε στα συνέδρια του TEDxYouth φιλοξενούνται προσωπικότητες από τους χώρους της επιστήμης, της διανόησης, της πολιτικής, των τεχνών, των επιχειρήσεων, του ακτιβισμού που μοιράζονται τις ιδέες και τις εμπειρίες τους με το κοινό με 18λεπτες ομιλίες. Τα συνέδρια αυτά έχουν επεκταθεί και αποτελούνται πλέον και από νέους ως 18 ετών. Σκοπός είναι να εμπνεύσουν και να βελτιώσουν την καθημερινότητα όλων.
Στο πλαίσιο του προγράμματος πραγματοποιούνται ανεξάρτητες διοργανώσεις που έχουν ως στόχο να μεταφέρουν το πνεύμα και την εμπειρία ενός TEDxYouth σε τοπικό επίπεδο. Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 6.000 ανεξάρτητες TEDxYouth εκδηλώσεις.
Για την παρακολούθηση της εκδήλωσης είναι απαραίτητη η συμπλήρωση σχετικής ηλεκτρονικής αίτησης.
Για περισσότερες πληροφορίες : https://www.facebook.com/TEDxYouthRhodes/
Οι διοργανωτές: Κυριάκος Κυριακούλης, Μάνος Χατζημαλωνάς, Λίνα Φιλλιπάκη, Αγγελική Τενέντε, Βασιλική Κολοκούρα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου