Την προσεχή Δευτέρα 12 και την επομένη, Τρίτη 13 Μαρτίου 2018, θα επαναληφθεί η διαδικασία δημοπράτησης για όσα πόστα κηρύχθηκαν άγονα, στις πρόσφατες δημοπρασίες του Δήμου Ρόδου για τις παραλίες σε ολόκληρο το νησί και στην πόλη.
Όπως δήλωσε, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Σάββας Διακοσταματίου, η απόφαση ελήφθη κατά την έκτακτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που συνήλθε προσφάτως: «Στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, εγκρίθηκαν τα πρακτικά των δημοπρασιών που έγιναν στις 26 και 27 Φεβρουαρίου 2018, όπου δημοπρατήθηκαν τα πόστα για θαλάσσια μέσα αναψυχής, για καντίνες και για ομπρέλες. Οι διαδικασίες θα επαναληφθούν την Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018 για όσα πόστα κηρύχθηκαν άγονα. Την επομένη ημέρα, Τρίτη 13 Μαρτίου 2018 θα γίνουν οι δημοπρασίες για τις καντίνες στην Δημοτική Ενότητα Ιαλυσού».
Συνολικά για όλο το νησί της Ρόδου, φέτος δημοπρατήθηκαν 176 πόστα εκ των οποίων για τα 41 απέβησαν άγονοι οι διαγωνισμοί.
Θυμίζουμε, ότι από τις δημοπρασίες που έγιναν, ο Δήμος Ρόδου προσδοκά να εισρεύσουν στα ταμεία του περίπου 3εκ. ευρώ μέχρι το τέλος του προσεχούς Μαρτίου.
Οι τιμές αν και δεν παρουσίασαν δραματικές αλλαγές σε σχέση με άλλες χρονιές, ήταν «τσιμπημένες» διότι οι επιτηδευματίες κλήθηκαν να καταβάλλουν τα ποσά εφάπαξ, για ένα χρόνο. Να σημειωθεί ότι τα συμβόλαια αφορούν την περίοδο δύο ετών.
Η ανώτερη τιμή σημειώθηκε στην «Γλίστρα Λάρδου» όπου έφτασε τα 48.500 ευρώ (από 19.760 ευρώ) για δύο χρόνια, για ένα πόστο με ομπρέλες.
Φέτος, οι δημοπρασίες έγιναν για δύο χρόνια και απαιτούσαν περισσότερα έγγραφα, βεβαιώσεις, εγγυητικές επιταγές κ.λπ. ενώ κάποιοι επιτηδευματίες, όπως οι ομπρελάδες στην περιοχή Ιαλυσού, θεώρησαν ότι αδικήθηκαν από τις αλλαγές στο νόμο, που εμφάνιζε πολλές απαιτήσεις.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ