Ειδήσεις

Καταγγελία καταστηματαρχών στην Περιφέρεια για καθυστέρηση έργων ανάπλασης

Επιστολή – καταγγελία στον Περιφερειάρχη Νότιου Αιγαίου κ. Μαχαιρίδη και τον Προϊστάμενο της ΕΔΑ κ. Βουτσίνο έστειλαν 4 καταστηματάρχες της Πλατείας Εθνάρχου Μακαρίου στη Κω οι οποίοι εδώ και 6 μήνες βιώνουν μια απίστευτη ταλαιπωρία, λόγω των έργων ανάπλασης της περιοχής τους τα οποία δεν ολοκληρώνονται με ευθύνη της Διευθύνουσας Υπηρεσίας, δηλαδή των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κω.

Παρ” ότι κάτοικοι και καταστηματάρχες στις 25/9/2013 είχαν κρούσει έγκαιρα τον κώδωνα του κινδύνου για καθυστερήσεις η Υπηρεσία δεν φρόντισε να προχωρήσει το έργο.

Χαρακτηριστική είναι η φωτό στα μπετά στις 7/11/2013, με τη μόνη εργασία που έγινε μετά να είναι οι πλακοστρώσεις των πεζοδρομίων, που ολοκληρώθηκαν 2 μήνες μετά, στις 10/1/2014.

Μεταξύ άλλων αναφέρεται στην επιστολής τους: “Κι ενώ τόσο διάστημα που είχαμε ως σύμμαχο τον καιρό δεν έκαναν τίποτα, τώρα που έπιασε κακοκαιρία κι ήρθαν οι πλάκες, δεν μπορούν να κάνουν τίποτα, όπως είναι φυσικό. Ακόμη και στα διαστήματα καλοκαιρίας την τελευταία εβδομάδα (4/3/2014 – 7/3/2014), είτε πιάνει το συνεργείο των Καλυμνίων το απαγορευτικό και δεν μπορούν να έρθουν στην Κω (!!!), είτε εκμεταλλεύονται (;;;) την αυριανή τοπική επέτειο – αργία της Ενσωμάτωσης.
Κι όλα αυτά, παρά τις διαβεβαιώσεις του εκπροσώπου της εταιρείας στη Δημοτική Τηλεόραση την Τετάρτη 26/2/2014, ότι σε 10 μέρες θα έχει ολοκληρωθεί η παρέμβαση στην Πλατεία, τη στιγμή που από τη συνημμένη φωτό μπορείτε να διαπιστώσετε την… πρόοδο του έργου…

Με την υπομονή μας να έχει εξαντληθεί, κρίνουμε ότι, ο προγραμματισμός, η επίβλεψη των εργασιών και η υλοποίηση χωλαίνουν, με ευθύνη της Διευθύνουσας Υπηρεσίας, δηλαδή της Προϊσταμένης κ. Χατζηπαυλή και του επιβλέποντα μηχανικού κ. Σαράντου, όπως επίσης και της εργολήπτριας εταιρείας 3Κ, καθώς και του Δήμου Κω, που δεν ενδιαφέρεται για να κλείσει τα ανοιχτά μέτωπα της πόλης και για τη βιωσιμότητα των 4 και πλέον μικρομεσαίων επιχειρήσεων της περιοχής.
Με ευθύνη όλων των προαναφερθέντων για τα τραγελαφικά που βιώνουμε, έχουμε οδηγηθεί στην οικονομική εξόντωση, με κάθετη μείωση των εσόδων μας, χωρίς να γνωρίζουμε πότε θα ολοκληρωθούν πλήρως οι εργασίες στην περιοχή και θα λάβει τέλος η απίστευτη ταλαιπωρία μας.

Τελευταία μας απόπειρα για λύση (είχαμε απευθυνθεί στις 19/2/2014 σε Αποκεντρωμένη και Γενικό Επιθεωρητή) η Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή και τα Δικαστήρια, ώστε αφενός μεν να επισπεύσουν τις διαδικασίες υλοποίησης, χωρίς νέα παράταση (για να μην ταλαιπωρηθούν και οι γειτονικές μας επιχειρήσεις στους υπόλοιπους παράδρομους, όπως εμείς) αφετέρου δε, να αποδώσουν τις ευθύνες σε όλους τους αρμόδιους, ώστε να κατανοήσουν το μέγεθος της ζημιάς που μας έχουν προκαλέσει και να μας γνωστοποιηθούν οι λόγοι της απίστευτης ολιγωρίας”.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου