Αθλητικά

Γιάννης Βρούτσης: Εποικοδομητική η συνάντηση με τους εμπλεκόμενους με τον αθλητισμό στη Ρόδο

Την Παρασκευή στην κατάμεστη αίθουσα συνεδριάσεων του περιφερειακού συμβουλίου έγινε η συνάντηση του αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού Γιάννη Βρούτσης με την αθλητική «οικογένεια» της Ρόδου.
Παρόντες στην συνάντηση ήταν ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννης Παππάς, οι βουλευτές Μάνος Κόνσολας, Μίκα Ιατρίδη και Βασίλης Υψηλάντης, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, οι αντιπεριφερειάρχες Άκης Δελαπόρτας και Νίκος Νικολής, όπως και ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξανδρος Κολιάδης.
Η συνάντηση ήταν άκρως εποικοδομητική και ενδιαφέρουσα, καθώς οι παραβρισκόμενοι αντάλλαξαν απόψεις για το καλό του αθλητισμού.
Τον αναπληρωτή Υπουργό προλόγισε ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, ο οποίος αναφέρθηκε και στην προσπάθεια της Περιφέρειας για την αναβάθμιση του αθλητισμού στη Ρόδο, παρουσιάζοντας τις διεθνείς διοργανώσεις που έχουν φιλοξενηθεί στο νησί μας.
Ο Γιάννης Βρούτσης στην ομιλία του, αναφέρθηκε στην προσπάθεια, ώστε με τις κατάλληλες κινήσεις να είναι όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις κατ’ αρχάς ασφαλείς, αλλά και προσβάσιμες από τα άτομα με αναπηρία. Ειδική αναφορά έγινε επίσης στα μέτρα για την αντιμετώπισης της αθλητικής βίας και την επικαιροποίηση του αθλητικού νόμου προς όφελος όλων των συλλόγων. Από εκεί και πέρα, τόνισε τη σπουδαιότητα του συστήματος «Κούρος» ( χαρακτηρίζοντας το ως την Εργάνη του αθλητισμού) που θα λειτουργήσει από τις 21 Φεβρουαρίου, στο οποίο και θα βρίσκονται όλα τα τακτοποιημένα σωματεία, όπως και στο βάρος που δίνεται σε αυτά από τα νησιά. Είναι άλλωστε, γνωστό ότι θα δικαιούνται 50% επιπλέον στην επιχορήγηση από το κράτος, αλλά θα υπάρχει και διαφορετική αντιμετώπιση προς τις Ομοσπονδίες όταν έχουν στις τάξεις τους αρκετά νησιωτικά σωματεία. Σχετικά με τις νέες αθλητικές εγκαταστάσεις, τόνισε πως αυτές θα αποκτούν πραγματική αξία όταν μπορούν και να συντηρηθούν κι όχι να ρημάζουν όπως αρκετές σε διάφορους νομούς της χώρας.
Στην τοποθέτηση του ο Ιωάννης Πάππας, έκανε ειδική αναφορά στη συνεργασία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με το Υπουργείο Αθλητισμού για τη διοργάνωση σημαντικών αγώνων, όπως επίσης και στην προσπάθεια να ενισχυθούν περεταίρω οι ναυτικοί όμιλοι στη χώρα.
Ο Μάνος Κόνσολας από την πλευρά του στάθηκε στο κατά πόσο η πολιτεία έχει προσφέρει ανταποδοτικά σε έργα στα νησιά, δίνοντας ως παράδειγμα τις εγκαταλελειμμένες εγκαταστάσεις του στίβου στη Ρόδο, όπως και το δημοτικό στάδιο Ρόδου «Διαγόρας».
Εν μέρει σε αυτό συμφώνησε και ο Βασίλης Υψηλάντης, ενώ ειδική αναφορά έγινε από την Μίκα Ιατρίδη στη νησιωτικότητα και τις σημαντικές προσπάθειες για την ανάπτυξη του αθλητισμού στον τόπο μας. Ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξανδρος Κολιάδης ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι όλα όσα προανήγγειλε ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού είναι προς τη σωστή κατεύθυνση για το καλό γενικώς του ελληνικού αθλητισμού.
Μετά το τέλος των τοποθετήσεων όλων, ξεκίνησε ο διάλογος του Υπουργού με τους εμπλεκόμενους με τον αθλητισμό στο νησί μας, όπου ακούστηκαν προτάσεις και προβληματισμοί.
Ο Γιάννης Βρούτσης άκουσε με μεγάλο ενδιαφέρον όλους όσοι τοποθετήθηκαν, κατέγραψε όσα αναφέρθηκαν και ζήτησε από όλους να στείλουν ηλεκτρονικά τις προτάσεις, τους προβληματισμούς, αλλά και τις λύσεις που προτείνουν.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου