Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν χθες μετά την απολογία τους, με ομόφωνη απόφαση της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου και του Εισαγγελέα Υπηρεσίας, δύο επιχειρηματίες, εκπρόσωποι ανώνυμης εταιρείας διαχείρισης καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος κατηγορούμενοι για ρευματοκλοπή.
Στις 18 Οκτωβρίου 2014 αρμόδιο συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ, προέβη σε έλεγχο της μετρητικής διάταξης της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος που τροφοδοτεί το κατάστημά της εταιρείας.
Κατά τον έλεγχο της μετρητικής διάταξης διαπιστώθηκαν ίχνη παραβίασης και συγκεκριμένα βρέθηκε παραβιασμένη η σφραγίδα στο κέλυφος της συσκευής του μετρητή.
Διαπιστώθηκε παραβίαση στον μετρητή ηλεκτρικής ενέργειας. Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι υπήρχε κόλλα στα λαμάκια των εντάσεων της Α και Β φάσης. Με την παρέμβαση αυτή, επιτυγχάνετο κατά τρόπο παράνομο να μην καταγράφεται το 1/3 της κατανάλωσης της ισχύος και η αντίστοιχη αξία ηλεκτρικού ρεύματος να είναι μειωμένη της πραγματικής.
Το ύψος της ηλεκτρικής ενέργειας, που έχει κλαπεί, για το χρονικό διάστημα από την 24η Μαρτίου 2009 έως και την 1η Δεκεμβρίου 2014, υπολογίζεται σε 324.160 Kwh και η αξία της στα 44.960,37 ευρώ.
Η εταιρεία συστάθηκε το έτος 2005 και δραστηριοποιείται σήμερα εμπορικά εκμεταλλευόμενη τρία καταστήματα.
Στις 21-6-2005 συνήψε με την Δ.Ε.Η. σύμβαση παροχής ηλεκτρικού ρεύματος.
Η κατανάλωση της ηλεκτρικής ενέργειας και για τις τρεις επιχειρήσεις καταγράφεται σε ένα και μοναδικό μετρητή που βρίσκεται σε χώρο εντός της καφετέριας και συγκεκριμένα μέσα σε ένα ντουλάπι.
Ο μετρητής είναι σφραγισμένος με ειδική σφραγίδα της Δ.Ε.Η., η οποία δεν μπορεί να παραβιασθεί από κανέναν χωρίς να διαρρηχθεί (ήτοι να σπάσει).
Την ως άνω σφραγίδα, κάθε φορά που οι υπάλληλοι αρχικώς της Δ.Ε.Η. και ήδη της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. προβαίνουν σε ελέγχους του μετρητή της ως άνω επιχειρήσεώς τη σπάνε και στη συνέχεια τοποθετούν νέα στη θέση της, και επομένως, ήδη από αυτό το σημείο γίνεται αντιληπτό, όπως τονίζει, ότι δεν έχει καμία απολύτως πρόσβαση στο μετρητή καταναλώσεως ενέργειας της επιχείρησης, εάν δε επενέβαινε εις αυτόν τούτο θα γινόταν με εμφανή παράνομη πράξη, ήτοι δια διαρρήξεως της προαναφερθείσας ειδικής σφραγίδας, η οποία θα διαπιστώνονταν αμέσως από τους υπαλλήλους των αντιδίκων.
Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της επιχείρησής από το έτος 2005 συνεργεία έχουν απεριόριστη ελευθερία από τους ιδιοκτήτες της εταιρείας να εισέρχονται στην επιχείρησή και να διενεργούν ελέγχους στο μετρητή και να σημειώνουν την ένδειξη κατανάλωσης, σε μηνιαία βάση,  χωρίς ουδέποτε να διαπιστωθεί οποιαδήποτε παραβίαση του μετρητή ή των ειδικών σφραγίδων που τον προστατεύουν.
Μάλιστα, το καλοκαίρι του έτους 2014 η ΔΕΔΔΗΕ και η ΔΕΗ είχαν ενημερώσει ότι σε συγκεκριμένη ημερομηνία που του ανακοίνωσαν θα προέβαιναν σε αλλαγή και εκσυγχρονισμό του μετρητή της επιχείρησης αλλά δεν εμφανίστηκαν ποτέ.
Πέντε περίπου μήνες αργότερα και συγκεκριμένα στις 18 Οκτωβρίου του έτους 2014, ένα συνεργείο, μετά το πέρας ελέγχου που διενήργησε ερήμην εκπροσώπου της εταιρείας στο μετρητή της επιχείρησής, απλώς ενημέρωσε ότι είχαν διαπιστώσει την ύπαρξη κίτρινης κόλλας και είχαν αντικαταστήσει το μετρητή.

Στις αρχές Μαρτίου του έτους 2015, δηλαδή 5 μήνες αργότερα, του κοινοποιήθηκε έγγραφο της Δ.Ε.Η., το οποίο τον ενημέρωνε ότι μετά από τον παραπάνω έλεγχο διαπιστώθηκε παραβίαση στο μετρητή της επιχείρησής, με αποτέλεσμα να μην καταγράφεται το σύνολο της καταναλισκώμενης ενέργειας για το διάστημα από 24-3-2009 μέχρι 1-12-2014, το οποίο προσδιορίστηκε σε 324.160 Κιλοβατώρες.
Οι εκπρόσωποι της εταιρείας αρνούνται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται και έχουν στραφεί κατά της ΔΕΗ και του ΔΕΔΔΗΕ με αγωγή.
Την υπόθεση χειρίζονται οι δικηγόροι κ.κ. Γ. Ιωαννίδης και Φώτης Ρωμαίος.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ