Αθλητικά

Στη Ρόδο η Εθνική Μονακό!

Την Ρόδο και τον Ναυτικό όμιλο Ρόδου επέλεξε η εθνική ομάδα νέων/νεανίδων Laser του Πριγκιπάτου του Μονακό, για το πρώτο μέρος της προετοιμασίας της με στόχο το πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας. Η ομάδα αποτελείται από 5 αθλητές και τον προπονητή τους και θα προπονηθεί στη Ρόδο από 24 Φεβρουαρίου έως 2 Μαρτίου.

Η αποτελεσματική διαχείριση από το ΔΣ του ΝΟΡ  του εξοπλισμού, (σκάφη), που παραχωρήθηκαν από το ΡΟΑΝ μετά τη διοργάνωση των island games στο νησί μας,  παράλληλα με την αξιοποίηση του  ανθρώπινου δυναμικού, δηλαδή παλαιούς καταξιωμένους αθλητές τους οποίους ενθάρρυνε να παρακολουθήσουν τις σχολές προπονητών ιστιοπλοΐας  που δημιουργήθηκαν από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, συνετέλεσε στην ποιοτική αναβάθμιση του τμήματος ιστιοπλοΐας του Ναυτικού Ομίλου Ρόδου.

Ακόμη ο Ναυτικός Όμιλος Ρόδου διαθέτει ανθρώπινο δυναμικό με γνώσεις πολύ υψηλού επιπέδου για τη διοργάνωση και διεξαγωγή ιστιοπλοϊκών αγώνων  για σκάφη διεθνών αλλά και Ολυμπιακών κατηγοριών.

Στηριζόμενοι στα όσα αναφέρονται παραπάνω, στη μοναδική ομορφιά της Ρόδου που την έχει αναδείξει σε έναν από τους πιο περιζήτητους  προορισμούς της Ευρώπης, στην εύκολη πρόσβαση στο νησί μας, στην ιδανική τοποθεσία των εγκαταστάσεών μας στην είσοδο της μαρίνας Μανδρακίου, στις μοναδικές στην Ευρώπη καιρικές συνθήκες όσον αφορά τις ελάχιστες θερμοκρασίες τη περίοδο του χειμώνα, με τις μειωμένες για αθλητικές δραστηριότητες τιμές των ξενοδοχείων, αλλά και τη δυνατότητα να μετακινούνται αθλητές ιδιαίτερα από Ευρωπαϊκές χώρες δίχως την επιβάρυνση του κόστους μεταφοράς των σκαφών, που θα τους παραχωρούνται, αποτελεί σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών μας, για να καταστεί ο Ν.Ο. Ρόδου, αγαπημένος ιστιοπλοϊκός προορισμός κορυφαίων ιστιοπλόων απ΄ όλη την Ευρώπη.

Με την Οργάνωση και τη διεξαγωγή  ιστιοπλοϊκών CAMP, (σεμινάρια ιστιοπλοΐας και ιστιοδρομίες ),  Περιφερειακών και Πανελληνίων πρωταθλημάτων ο ΝΟΡ, έχει ανοίξει   άλλο ένα κεφάλαιο στη θεματολογία του προσφερόμενου σημαντικού τουριστικού προϊόντος, αθλητικός τουρισμός,  στο τόπο μας, ιδιαίτερα κατά την χειμερινή περίοδο και της δυνατότητάς του,  να διαθέτει ιστιοπλοϊκά σκάφη στους συμμετέχοντες, μειώνοντας σημαντικά το κόστος  συμμετοχής των ενδιαφερομένων αθλητών τόσο των ομίλων της χώρας μας όσο και του εξωτερικού.

Ο ΝΟΡ παρακαλεί τους φορείς και τους παράγοντες του τουρισμού να μην τους υποτιμήσουν, αλλά να τους δουν ως ισότιμους εταίρους και να  χρησιμοποιήσουν την εμπειρία τους, στο σημαντικά αυτό τουριστικό προϊόν, την επαγγελματική τους ευσυνειδησία, όχι με διάθεση αμοιβής ως φυσικά πρόσωπα, αλλά με όρεξη για εθελοντική δράση και προσφορά, για τη συνεχή ποιοτική αναβάθμιση, τους υψηλούς στόχους και φιλοδοξίες που έχουν οραματιστεί για τον Όμιλο και τα οφέλη θα είναι μεγάλα για όλους.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου