Ειδήσεις

Νεκρή χελώνα Καρέτα – Καρέτα βρέθηκε στην Πάτμο

Νεκρή χελώνα Καρέτα – Καρέτα βρέθηκε στην Πάτμο, συγκεκριμένα στην παραλία του Γροίκου ημέρα Σαββάτο στις 7 Φεβρουαρίου.

Το άτυχο ζώο αρκετά μεγάλο, 70 cm μήκος το κέλυφος, ήταν νεκρό τουλάχιστον 3 μέρες διότι οι οσμές του ήταν δυσάρεστες.
Κάτοικος της περιοχής ειδοποίησε τον αρμόδιο άνθρωπο(εργολάβο καθαριότητας Πάτμου) με σκοπό την περισυλλογή του. Μεταφέρθηκε στο Λιμεναρχείο Πάτμου για αναγνώριση είδους, καταγραφή στοιχείων και φωτογράφηση.
Στο κεφάλι της ήταν κολλημένη μία πατελίδα, τα μάτια ήταν θολά και το καφκάλι, όπως λέμε στην Πάτμο, είχε σημάδια από επαφή με βράχους.

Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει αν η χελώνα ήταν περαστική και την χτύπησε ο καιρός στα βράχια, κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει πού είχε τη φωλιά της…. .Σίγουρα έχει μια μοναδική ομορφιά και αξίζει τον κόπο να προσέχουμε εάν την εντοπίσουμε κάπου ζωντανή. Συχνά εμείς οι άνθρωποι φερόμαστε σαν οι μοναδικοί κάτοικοι αυτού του πλανήτη και δεν υπολογίζουμε τα υπόλοιπα ζωντανά, όπως λέμε στην Πάτμο…..
Ποτέ δεν είναι αργά να προσπαθήσουμε για καθαρότερο νερό απαλλαγμένο από σκουπίδια, πλαστικά και κάθε λογής απορρίμματα αέρια, υγρά και στερεά.

Ο εθελοντισμός δεν αρκεί, αν και δίνει λύσεις, για να κρατήσουμε το περιβάλλον μας καθαρό. Χρειάζεται θέληση και απόφαση πολιτικού χαρακτήρα για να σώσουμε ό,τι απέμεινε.

Πάτμος 08 02 2015.

Καμίτσης Γεώργιος
Ενεργός Πολίτης
Δωδεκανήσου

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου