Τοπικές Ειδήσεις

Εξιχνιάστηκαν 13 διαρρήξεις καταστημάτων στην πόλη της Ρόδου

Εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου δεκατρείς περιπτώσεις κλοπών από καταστήματα στην πόλη της Ρόδου και εντοπίσθηκε ο δράστης.
Πρόκειται για έναν 25χρονο ημεδαπό, που έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές, ο οποίος κατηγορείται για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών.
Επιπλέον η δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνει και έναν 48χρονο ημεδαπό, κατηγορούμενο για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.
Ο δράστης προσήχθη την 8η Ιανουαρίου 2019 στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου και εξεταζόμενος υπέδειξε στους αστυνομικούς τον χώρο αποθήκευσης των κλοπιμαίων και απόκρυψης των διαρρηκτικών εργαλείων που χρησιμοποιούσε, όπου βρέθηκε μέρος των αφαιρεθέντων χρημάτων-αντικειμένων.
Πιο συγκεκριμένα την 7η Ιανουαρίου 2019 καταγγέλθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου ότι άγνωστος δράστης κατά τις πρωινές ώρες της 4ης Ιανουαρίου 2019 μετέβη σε καφετέρια που βρίσκεται στην πλατεία
Εβραίων Μαρτύρων στην Μεσαιωνική Πόλη κι αφού έθραυσε το τζάμι της κύριας εισόδου του καταστήματος εισήλθε εντός,
ερεύνησε τους χώρους χωρίς ωστόσο να αφαιρέσει κάτι.
Από το υλικό εσωτερικής μαγνητοσκόπησης εντοπίστηκε ο δράστης και προσήχθη.
Από την προανάκριση προέκυψε ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα μετέβαινε σε καταστήματα και με χρήση κατσαβιδιών τα παραβίαζε και αφαιρούσε χρηματικά ποσά και διάφορα αντικείμενα.
Πιο συγκεκριμένα:
-Την 4η Ιανουάριου μετέβη σε καφετέρια στην ίδια ως άνω πλατεία κι αφού έθραυσε την ξύλινη πόρτα του καταστήματος εισήλθε εντός, ερεύνησε τους χώρους χωρίς ωστόσο να αφαιρέσει κάτι.
-Την 27η Δεκεμβρίου 2018 τις πρώτες πρωινές ώρες μετέβη σε καφετέρια στην
συμβολή των οδών Μεγάλου Κωνσταντίνου και Αγίων Αναργύρων και αποπειράθηκε να παραβιάσει
το παράθυρο πλην όμως έγινε αντιληπτός από τον ιδιοκτήτη και τράπηκε σε
φυγή.
Επίσης στο ανωτέρω κατάστημα μετέβη στις 23Δεκεμβρίου 2018 παραβίασε την πίσω πόρτα, εισήλθε σε αυτό και αφαίρεσε από την ταμειακή μηχανή άγνωστο χρηματικό ποσό.
Ακόμα στο ανωτέρω κατάστημα μετέβη και την 24η Δεκεμβρίου 2018 παραβίασε την πίσω πόρτα του καταστήματος, εισήλθε εντός κι αφαίρεσε από την ταμειακή μηχανή το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ.
-Την 22α Δεκεμβρίου 2018 μετέβη σε παραδοσιακό καφενείο επί της οδού Κομνηνών, εισήλθε εντός από ανασφάλιστο παράθυρο, ερεύνησε τους χώρους κα αφαίρεσε έναν φορητό υπολογιστή και από την ταμειακή μηχανή το χρηματικό ποσό των 25 ευρώ.
Επίσης διέρρηξε το ίδιο κατάστημα την 23η Δεκεμβρίου 2018 κι αφαίρεσε έναν φορητό υπολογιστή και από την ταμειακή μηχανή το χρηματικό ποσό των 24 ευρώ σε κέρματα. Την 24η Δεκεμβρίου 2018 το διέρρηξε ξανά και αφαίρεσε έναν φορητό υπολογιστή.
-Την 22α Δεκεμβρίου 2018 μετέβη σε κατάστημα εστίασης επί της οδού Μενεκλέους κι αφού παραβίασε συρόμενη πόρτα αλουμινίου που βρίσκεται στην ταράτσα του καταστήματος εισήλθε εντός κι αφαίρεσε έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή και από την ταμειακή μηχανή το χρηματικό ποσό των 40 ευρώ σε κέρματα.
-Την 26η Δεκεμβρίου 2018 μετέβη σε κατάστημα εστίασης επί της οδού Π. Κανελλοπούλου, εισήλθε εντός κι αφαίρεσε το συρτάρι της ταμειακής μηχανής 200 ευρώ σε χαρτονομίσματα και κέρματα.
-Την 4η Ιανουαρίου 2018 μετέβη σε κατάστημα εστίασης στην πλατεία Εβραίων Μαρτύρων, παραβίασε παράθυρο, εισήλθε εντός, αναστάτωσε τον χώρο, έσπασε δυο ναργιλέδες κι αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 125 ευρώ περίπου.
-Την ίδια ημέρα μετέβη σε κατάστημα εστίασης επί της οδού Η. Πολυτεχνείου, παραβίασε την εξωτερική θύρα, εισήλθε εντός κι αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 120 ευρώ σε κέρματα και χαρτονομίσματα.
-Την ίδια ημέρα μετέβη σε κατάστημα εστίασης επί της οδού Η. Πολυτεχνείου, παραβίασε την κεντρική θύρα, εισήλθε εντός και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 120 ευρώ σε κέρματα και
χαρτονομίσματα, διάφορα εργαλεία και πορτοκαλάδες.
Ο δράστης οδήγησε τους αστυνομικούς σε υπαίθρια «καβάτζα» πλησίον της οικίας του όπου είχε επιμελώς κρυμμένα κλοπιμαία και διαρρηκτικά εργαλεία. Επίσης υπέδειξε στους αστυνομικούς τα καταστήματα που είχε παραβιάσει αναφέροντας λεπτομερώς τον τρόπο δράσης του .
Φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής που αφαιρέθηκε διατέθηκε προς πώληση σε κατάστημα ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου